Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Eredeti forrás : Khelben


 • A TV3 megszűnésével kapcsolatos cikkek
 • A TV3 műsorai
 • Rém rendes család - Walker, a texasi kopó - Végtelen határok - Cheers - MASH - Nikita - Különleges kommandó - Millenium - Alkonyzóna - Chicago Hope

  Rém rendes család

  Végtelen Határok - The Outer Limits

  Cheers

  Matlock

  • Matlock
   Epizódkalauz, filmzene, képek...


  Nikita

  Különleges Kommandó

  Millenium

  Chicago Hope

   

  Walker, a texasi kopó

  M.A.S.H.

  • All the best M*A*S*H sites!
   Leírások, szerepkiosztások, hangok, képek... M*A*S*H !


  • Allexperts MASH Q&A
   M*A*S*H kérdések.


  • Best Care Anywhere
   Minden, amit tudni akarsz a M*A*S*H-ről.


  • Big Jos's M*A*S*H Page


   Cikkek

   Népszabadság, 2000. február 22.

   Az 1997 októbere óta műholdon és kábelen sugárzó TV 3 adása és működése a Hír 3 nevű hírműsorral tegnap este fél nyolckor váratlanul befejeződött. A televízióban tegnap délután új vezetőség vette át az irányítást, élén vezérigazgatóként a TV 2 eddigi jogtanácsosával, Perjési Andrással.

   Felháborító volt a mód, ahogy az új tulajdonos képviselője átvette a TV 3 feletti ellenőrzést mondta lapunknak a megszűnt tévécsatorna egyik névtelenséget kérő munkatársa. A délután három óra után érkező biztonsági emberek lezárták a bejáratokat, egy ideig senkit sem engedtek ki. Később megmotozták a távozókat, elkérték a parkolóban lévő autók forgalmi engedélyét. A délután öt óra után megtartott rövid értekezleten Perjési András kijelentette: a TV 3 munkatársai közül az új tulajdonos senkit sem alkalmaz, bár garantálják a munkaszerződésekben szereplő feltételek teljesítését. A dolgozók kedden délután három óráig vihetik el személyes tárgyaikat.

   A TV 3 eladását és bezárását a működtető Budapesti Kommunikációs Rt. közleményében azzal magyarázta, hogy a veszteséges működés alapjául szolgáló okokat hosszas erőfeszítések után sem lehetett kiküszöbölni. A még Írisz TV névvel országos sugárzásra készülő, de pályázatot vesztett és így csak kábelen továbbított televízió valóban évente többmillió dolláros veszteséget halmozott fel, s a gazdasági ügyeinek rendbetételére tett kísérletek nem jártak eredménnyel. Részvényeinek megvásárlására már tavaly ősszel megállapodást kötött amerikai tulajdonosa (a CME) a TV 2 legnagyobb tulajdonosával, a szintén amerikai és európai érdekeltségű SBS-szel, az ügylet azonban elhúzódott. A tegnapi részvényátruházásról Pintér Dezső, a TV 2 elnöke érdeklődésünkre azt mondta: a TV 2-nek ehhez csak annyi köze van, hogy neki is az SBS az egyik tulajdonosa. A gyors és váratlan döntés nyomán a TV 3 új tulajdonosainak minden bizonnyal komoly kártérítési igényekkel is szembe kell majd nézniük, hiszen a megszüntetett televíziónak hosszabb távú szerződései vannak még érvényben. Kérdésünkre a digitális műholdas sugárzást végző Antenna Hungária szóvivője, Őri András kijelentette: az adás megszüntetése ügyében a műsorszóróhoz nem érkezett megkeresés, és a társaság a szerződés minden pontját érvényesíteni kívánja. Műsorok átvételét nem tervezi a TV 2. A Nap-kelte című reggeli magazin, amely az MTV-től került a TV 3-hoz, szerdától már a fővárosi AM-mikró hálózaton sugárzott Magyar ATV-ben jelentkezik. Egyes információk szerint a TV 3 gyors megszüntetése nem független attól a pertől, amelyet a CME által alapított, tévépályázaton vesztes Írisz TV indított. Ennek a szerdán lezáruló pernek az a tétje, hogy a pályázat szabálytalanságai miatt az RTL Klub szerződését fel kell-e bontani. Arról már korábban is jelentek meg hírek, hogy a CME peren kívüli egyezséget ajánlott az RTL-nek, sőt a TV 3-at is felajánlotta a számára. Információnk szerint a közelmúltban a TV 2 és az RTL tulajdonosai egy budapesti ügyvédi irodán keresztül közösen tettek ajánlatot a TV 3 megvásárlására. Elképzelhető, hogy miután a CME kivonult a magyar piacról, érdekmúlásra való tekintettel visszavonja kérelmét, miszerint a bíróság kötelezze a médiahatóságot az RTL-szerződés felmondására. Ez esetben a médiahatóság várhatóan visszavonná felülvizsgálati kérelmét, és helyben maradhatna a korábbi jogerős döntés, amely kimondta ugyan a szabálytalanságot, de nem rendelkezett kötelezően a szerződésbontásról.

   Origo.hu, 2000. február 22.

   Az Írisz TV visszavonta keresetét

   Az [origo]-nak a Legfelsőbb Bíróságon megerősítették: az Írisz TV jogi képviselője visszavonta az Országos Rádió és Televízió Testület és társai elleni keresetét.

   Az Irisz TV visszavonta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és társai ellen folyamatban lévő ügyben felülvizsgálati kérelmét és felülvizsgálati ellenkérelmét - közölte Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság főtitkára. A február 23-ra kitűzött tárgyalást a Legfelsőbb Bíróság megtartja.

   Az Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. (Irisz TV), a kereskedelmi tévépályázat vesztese a pályázat eredményének megsemmisítésére irányuló keresetét azzal indokota, hogy az elsőrendű alperes ORTT-t megtévesztette a másodrendű alperes Magyar RTL Rt. (RTL Klub) - a pályázat egyik nyertese -, amikor nem megfelelő adatokat közölt tulajdonosi struktúrájáról. Az ORTT pedig a versenyeztetés szabályait sértette meg a felperes szerint azzal, hogy az alakilag érvénytelen pályázatot elbírálta, értékelési elveit a pályázat kiírása után megváltoztatta, és egyetlen szavazással döntött két pályázatról. A per harmadrendű alperese a pályázat másik nyertese, az MTM-SBS Televízió Rt. (tv2).

   Első fokon 1998. július 18-án a Fővárosi Bíróság elutasította az Irisz TV keresetét, és kötelezte 13 millió forint perköltség megfizetésére. Indoklásában utalt arra, hogy a pályáztatás során történt szabálytalanságok nem teszik szükségessé az eredmény megsemmisítését és az eredeti állapot visszaállítását.

   A felperes fellebbezése nyomán azonban a Legfelsőbb Bíróság az Irisz TV-nek adott igazat 1999. február 22-én kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében. A bíróság kimondta - bár a határozatban erre nem kötelezte -, hogy az ORTT-nek fel kell mondania a Magyar RTL Rt-vel kötött műsorszolgáltatási szerződést. Az indoklás szerint azért, mert az ORTT jogszerűtlenül járt el, amikor a Magyar RTL Rt. alakilag érvénytelen pályázatát elbírálta, a műsorszolgáltatási szerződést megkötötte, és eltért a pályázat értékelésének a kiírásban rögzített módjától.

   Az ORTT az ügyben 1999. március 25-én az Alkotmánybírósághoz fordult, annak döntéséig elhalasztotta a jogerős ítélet végrehajtását, azaz a Magyar RTL Rt.-vel kötött szerződés felbontását. Ezért április 7-én a Fővárosi Bírósághoz fordult az Irisz TV.

   Eközben a Legfelsőbb Bíróságon megindult a tévépályázat perének felülvizsgálati eljárása, de azt felfüggesztették egy a jogvita előkérdésének tekintett problémával foglalkozó jogegységi döntés meghozataláig. A privatizációs pályázatokról szóló 1999. december 8-án napvilágot látott jogegységi döntés szerint a bíróságoknak érdemben kell vizsgálniuk a privatizációs, illetve közbeszerzési pályázatok veszteseinek az eljárásra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt benyújtott kereseteit. Tehát a privatizációs, illetve közbeszerzési pályázatok vesztesei jogszabálysértésre hivatkozva megtámadhatják a kiíró és a pályázat nyertese között létrejött szerződéseket, és kérhetik a bíróságtól azok semmisségének kimondását.

    

   Mit szólnak a TV3 munkatársai?

   A hétfő estétől megszűnt a TV3 munkatársai csak az utolsó pillanatban értesültek a csatorna sorsáról.

   Telefonon értesítettek minket - mondja a TV3 egyik munkatársa. - Teljes őrület van, banánköztársaságba illő katonai puccs. Amit nekünk mondtak, az az, hogy hajnalig voltak a tárgyalások és ma reggel kötötték meg az üzletet, délutánig tárgyaltak egymással és utána közölték velünk azt, hogy bezárják a csatornát, hogy a mai az utolsó adás, hogy a munkánkra nem tartanak igényt, mert nem működik tovább a TV3, hogy egyébként mindenki megkapja a szerződésben foglalt járandóságát és hogy sok sikert kívánnak nekünk.

   - A rácson keresztül beszélgetünk. Miért nem jöhettek ki?

   - Biztonsági intézkedések miatt. Azért nem jöhetünk ki, mert nem mehetünk egyébként vissza, ezt közölték velünk. Egyébként ennek az értelmét nem mondták meg. Csörgött a telefonom és mondták a kollegák, hogy egy kör e-mailt szétküldött a TV3 jelenlegi menedzsmentje arról, hogy ma 17 órakor értekezlet lesz. Az összes többit folyosói pletykák szintjén tudták meg. Azt, hogy itt már napok óta éjszakáról-éjszakára egészen hajnalig itt tárgyaltak a TV2 vezetői a TV3 vezetőivel, erről nekünk senki nem szólt semmit, amit önmagában véve nem lenne olyan nagy baj. Az volt a nagy baj, hogy mi ezt úgy tudtuk meg, hogy éppen forgattunk, úgy tudtuk meg, hogy ez az utolsó híradós riport, amit leforgatunk a Hír 3-ba, hogy amit mi itt csinálunk ma este, ez az utolsó Hír 3. Például decemberben azt mondták nekünk, hogy ez sikeres év lesz és aztán hirtelen jött, és most vége, vége a dalnak.

   - Annakidején, amikor mi ezt elkezdtük, akkor fél évre szerződtünk - tette hozzá Hardy Mihály. - Senki nem ígért nekünk csodákat, ehhez képest az ötszörösét teljesítettük és szerintem helye volt a TV3-nak és a Hír3-nak is a magyar médiapiacon. A tulajdonos úgy döntött, hogy nem tudja tovább finanszírozni, ez szíve-joga. Délután volt egy kis idegesség, itt két biztonsági szolgálat volt egymás mellett, akik között az átadás-átvétel az úgy látszik így megy. Ilyenbe még nem volt részem, de hát nyilván ők azt csinálták, amit mondtak nekik, ami a dolguk. Ennyi. Ezt úgy hívják, hogy vége, csapó.

    

   Egy belső munkatárs az Index fórumban: WiteLite

   2000. február 22. 17:13

   "TV3-as voltam.

   Szeretném megköszönni, mindenki nevében, hogy kiálltatok értünk. Nyugodt szivvel kijelenthetem, Magyarországon mostanra nincs televiziózás, nincs hirszolgáltatás,CSAK pénzszerzés! Ezekben a pillanatokban a TV3-ban a TV2 jogászai - nem viccelek - mindent elkövetnek, hogy az elbocsátott 40-50-60 éves emberektol még a maradék 3 havi felmondási pénzt is elszedjék.

   Még egy kis adalék:
   1 hónapot dolgoztunk azért, hogy újra elinduljon a Rém rendes. Lehet, hogy kegyetlen leszek: márciustól valószinüleg újra leadtuk volna a 256 részt.
   Elnézést a sorozatok kavarodásáért: nem véletlenül szuntek meg egyik percrol a másikra. Egy adón majd újra feltunnek, egyszer...
   Tehát jó tévézést mindenkinek... Nekünk egy idore elég volt..."

    

   Magyar Hírlap, kicsit más szemszögből

   Télen, nyáron

   2000-02-22 (a nyomtatott MH cikke)
   Az elozo rész tartalmából: Juan Bolívár beperli Pedro Suárezt, mert úgy véli, megkárosította ot. Bolívár ugyanis az oserdo szélén banán-, gumifa- és cukornádültetvényt akart létesíteni, de a licitálásra Alberto Rodrigez is jelentkezett. A kormányzóság Pedro Suárezt bízta meg avval, hogy döntsön: kit illet meg a parcella haszonbérleti joga. Pedro Suárez a pályázati eljárás végén Alberto Rodrigezt hozza ki gyoztesnek. Igen ám, csakhogy: Alberto Rodrigez késon jelentkezett a licitre, ezért jogtalanul jutott a földhöz - legalábbis Juan Bolivár szerint. (Rossznyelvek azt is tudni vélték, hogy Juan Bolívár akkor sem kapta volna meg a parcellát, ha aranylapokkal borítja be a falu foutcáját, mert Julius Alvarez kormányzó nem bírta a pofáját: állítólag azt mondta, hogy inkább nem enne banánt, semmint Juan Bolívár ültetvényének hasznot hajtson.)
   Tehát: a föld Alberto Rodrigezé lett, ám ezt Juan Bolívár nem hagyta annyiban, és eloször a helyi paphoz, Rivaldo atyához fordult. A pap neki adott igazat, ejnye, Pedro Suárez, hová tetted a szemed, Alberto Rodrigez nem licitálhatott volna, ezért fel kellene bontani vele a szerzodést, ezt mondta a bölcs Rivaldo atya, és gyorsan hozzátette: ennek ellenére o tehetetlen, mert o egyházi személy, Pedro Suárez meg hivatalos személy, akinek a dolgába, szerzodéseibe o nem szólhat bele. Hanem menjen Manausba, ott lehet hogy a bíróság segít a gondján. De ha nem, akkor is hozzon húsz kiló rézgálicot, mert a falu készlete kimerült.
   Csakhogy Manaus messze van, és a perek is évekig elhúzódnak, idoközben pedig Alberto Rodrigez birtokba vette az ültetvényt, és gazdálkodni kezdett. Juan Bolívár egy másik, sokkal kisebb parcellán kezdett banántermelésbe és banánpürézésbe. Ekkor jött seEor Miguel, aki felajánlotta: megveszi ezt a kis ültetvényt, de az üzletbol nem lett semmi. Egy ideig. Aztán váratlanul arról lehetett hallani, hogy Alberto Rodrigez és Juan Bolívár perében senhor Miguel sem érezné jól magát. Hogy pontosan mi történt, azt Consuela, a szolgálólány sem tudja, de tegnap váratlanul kiderült, hogy Juan Bolívár mégis eladta ültetvényét és pürégyárát senhor Miguelnak, és kivonul a banánpiacról. Két nappal a manausi per elott. Ám Consuela szerint azt, hogy ennek van-e köze bármihez is, csak akkor tudnánk meg, ha a vak koldus ismét járna.
   Makai József  Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK