Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Egy érdekes videofilmet ajánlok mindenkinek. Bár a Csillagkapuhoz nem sok köze van, az emberiség fejlődését követi nyomon. De mitől következett be a fejlődés? Hogyan voltunk képesek magunkat felülmúlni, és olyan építményeket építeni, mint a Kínai Nagy Fal vagy a Stonehenge ? Erich von Däniken professzor elmélete szerint őseink azok az idegen lények, akiket "istenként" tiszteltek. Az űrből érkező látogatók egy nagy fejlettségű, évezredes múltú civilizáció minden tapasztalatával képesek voltak kiemelni az embert az állati létezés szintjéről.

Däniken filmjében félelmetes régészeti eredmények, ősi kéziratok, kőtáblák és ősi kultúrák párhuzamosságai hivatottak igazolni ezt a meghökkentő és újszerű elméletet.

A filmnek azért van egy kis Csillagkapus vonatkozása is. A 3. évad utolsó előtti részében szerepel egy kristálykoponya. Nos, a film bemutatja azt a koponyát, amit a Földön találtak. 7-es keménységű hegyi ásványból van, a mai acélfúrók sem birkóznak meg vele, kizárólag a lézer. Akkor vajon hogyan tudtak öt ezer évvel ezelőtt teljesen méretarányos koponyát kialakítani egy kristályból úgy, hogy még többszázszoros nagyítással sem látszanak a megmunkálás nyomai ? Talán sehogy. Lehet ugyanis, hogy nem ember készítette. Akkor viszont kik ? A film megpróbál választ adni a néző kérdéseire.

Adatok

Istenek ivadékai (Chariots of Gods)

Színes, szinkronizált dokumentumfilm Erich von Däniken azonos című műve alapján

Írta és rendezte : Harald Reinl
Fényképezte : Ernst Wild
Zene : Peter Thomas
Műsoridő : kb. 90 perc

Forgalmazza a ZOOM Kft. ©Beta Film, minden jog fenntartva.


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK