Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Üdvözöllek az Abydos Gate fizika oldalán!

Ezen az oldalon részletes leírásokat olvashatsz a Csillagkapu filmben és sorozatban felmerülő fizikai jelenségek valós hátteréről. A szövegek összeállítása során törekedtem arra, hogy egy átlagos érettségizett ember számára érthetőek legyenek. Éppen ezért nem fejtek ki mindig minden egyes fizikai fogalmat (gravitáció, sebesség stb.), mivel ezek megtalálhatók a középiskolai fizikatankönyvekben és emiatt ne is feltételezd, hogy egy kisgyerek is könnyen megérti azokat, amik itt szerepelnek. Az oldalt tudományos háttér ismertetésére szántam és nem fizikai elméletek és jelenségek népszerűsítésére. A cikkek tartalmazhatnak széles körben el nem fogadott elméleteket is, mint ahogy magában a sorozatban is többször előfordulnak ilyenek.

Ha kérdésed merül fel a cikkekkel kapcsolatosan, vagy netán el nem hagyható (szóval nem a legfrissebb hírekre gondolok, vagy kisebb csoportok bizonyítatlan és elfogadatlan elméleteire, érdekességeire) kiegészítése(i)d van(nak) a cikkekhez, esetleg valamilyen hibát véltél felfedezni, akkor írd meg kérlek a fórumba a megfelelő cikkhez, vagy emailen is elérhetsz.

Amennyiben járatos vagy a fizika bármely területén, rendelkezel elegendő tudományos anyaggal és szeretnél valamelyik a Csillagkapuban felmerülő fizikai jelenségről vagy elméletről az itt találhatókhoz hasonló minőségű és részletes cikket írni, akkor kérlek jelezd nekem emailben (fizikaprofesszorok előnyben:) ).

És most tekints be az eseményhorizont mögé :))

 Fizikai jelenségek a sorozatban

   Fekete lyukak
   Féregjáratok
   Szinkrotronsugárzás

 Csillagászat

   Seyfert-galaxisok

 Fórum

   Tudomány, elméletCímoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK