Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Cameron Mitchell Alezredes

Cameron Mitchell alezredes egy tehetséges pilóta, aki súlyosan megsérült mikor a CSK-1-t védte a 7. évad "Az elveszett város" című részében. Felépülve Mitchell a Csillagkapu Parancsnokságra érkezett, hogy csatlakozzon a csapathoz, akiknek megmentéséért az életét kockáztatta. Most hogy már egy éve a csapat parancsnoka, egy veszélyekkel teli univerzumban találta magát, amit korábban elképzelni sem tudott.

Ben Browder

Ben Browder a sci-fi rajongók számára leginkább a Farscape - Csillagközi Szökevényekből lehet ismerős, melyben egy 20. századi amerikai űrhajóst, John Crichtont játszotta négy éven át, aki egy féreglyukon keresztül az univerzum másik szélére került.

Szintén ő alakította Sam-et, Neve Campbell barátját a FOX Party of Five (Ötösfogat) című sorozatban. Számos TV filmben szerepelt, például a Paper Mansions: The Dottie West Story-ban Michelle Lee szereplésével, a Danielle Steel's Secrets-ben  melyben Christopher Plummer and Josie Bissett játszották a főszerepet, az  Innocent Victims-ben Rick Schroeder-rel, és A Wing and a Prayer-ben Patty Duke-kal a főszerepben.

TV sorozatokban először csak vendégszerepeket kapott: Melrose Place, Grace Under Fire, Murder She Wrote (Gyilkos sorok), Boys of Twilight. Első filmes szerepét a Mephis Bell-ben kapta. További szerepei: Nevada , A Kiss Before Dying, Boogie Boy. Számos színházi darabban is szerepet kapott köztük a Velencei kalmár című színdarabban, melyben Dustin Hoffman volt a főszereplő.

Mephis-ben született 1962. decedmber 11-én, de Charlotte-ban nevelkedett, ahol családja saját NASCAR autót üzemeltetett. Browder a Greenville-ben található Furman Egyetemen végzett. Színészi tanulmányait a School of Speech and Drama-ban (A beszéd és a dráma iskolája) folytatta Londonban, ahol a feleségét, Francesca Bullert is megismerte. A felesége az emlékezetes Akhna minisztert játszotta a Farscape sorozatban. Érdekesség, hogy a Farscape - Peacekeeper Wars, azaz a Csillagközi szökevények - Békefenntartó háborúk című tévéfilm forgatása miatt lecsúszott az Atlantisz főszerepéről, pedig a producerek kezdetben neki szánták John Sheppard szerepét.

Fordította: Németh András

 IMDB.com, Ben Browder
 További találatok a Google-n


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK