Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Rövid történet:

Az Abydos Gate 2000. augusztusában indult, az akkor még létező személyes oldalam egy menüpontjaként. Pár hétre rá azonban arra gondoltam, hogy mi lenne, ha személyes oldalam helyett egy többeket érdeklő oldalt hoznék létre. Kézenfekvő volt a téma : Csillagkapu. Nekiláttam hát, és összeütöttem egy designt, ami 2002. júliusáig viselte el a szidalmazásokat és dícséreteket. Az oldal az elején természetesen alig pár menüponttal rendelkezett, az információkat Kati csillagkapus oldaláról vettem (ami mellesleg az első magyar csk oldal volt).

A tartalomgyűjtés lassacskán beindult, és egy tartalmas oldalravaló infó összejött a Csillagkapuról. Később bevezettem a Híreket is, hogy minden magyar rajongó értesülhessen a Csillagkaput érintő eseményekről. Mintegy 50 ezer látogató után elmondhatom, hogy az oldal sikeres, és Magyarországon igenis igény van a minőségi sci-fi sorozatokra. A legérdekesebb dolog az volt számomra, hogy akkor sem csökkent az oldal látogatottsága, amikor a sorozatot nem vetítette egyetlen tévéadó sem. Köszönöm tehát minden látogatónak :)

2002. januárjában Willámka írt egy levelet, melyben felajánlotta, hogy egy új designt készít el az Abydos Gate számára. Természetesen elfogadtam az ajánlatot, és két hét várakozás után e-mailben kaptam egy képet, ami a leendő új kinézetet ábrázolta. Nagyon megtetszett, nem sokra rá már a gépemen voltak a szétvágott képek. Az én feladatom "mindössze" annyi volt, hogy a kép alapján, a HTML kód segítségével létrehozzam az oldalt, és az valamelyest hasonlítson :) a képen látható műre ;) Ez nagyjából sikerült, de több probléma adódott, ami miatt februárban az egész kódot újraírtam. Ez már több böngésző alatt jól működött. A második szakasz szintén februárban kezdődött el - ennek a célja az oldal dinamikussá tétele, vagyis PHP nyelvre való átültetése, melyben Fola segített. A PHP rész elkészülte után már "csak" annyi feladatom volt, hogy a régi oldalakat átkonvertáljam az új formára, a tartalmat felülbíráljam, javítsam és frissítsem.

Azóta természetesen több aloldallal - Felirat, Mitológia, vagy éppen Képek - bővült a site, és közben apró változtatásokon is keresztülment. Nem sokkal a magyar site beindulását követően létrejött az angol oldal is (www.stargate-sg1.hu), amely immár kb. 10 aloldallal rendelkezik. A Fórumban is szépen gyarapodnak a hozzászólások az indulás óta, nemrég (2004. augusztus) átléptük a bűvös 100 ezres hozzászólási számot.

Egy kis statisztika

Hitelesnek mondható statisztika 2003 októberétől van; természetesen ez sem tökéletes, hiszen voltak kimaradások, de a pontatlansághoz hozzátartoznak például a keresőrobotok is.
2003 októberétől 2004 augusztusáig 6398862386 Kbyte (5,95 Tbyte) forgalmat generált az oldal, ezt 361281 egyedi látogatóval, 1237798 oldal- és 37073899 fájlletöltéssel sikerült elérnie, több, mint 70 országból.

A végeredményt láthatod; véleményedre mindenféleképpen kíváncsi vagyok, ezért ha bármi ötleted, kifogásolnivalód vagy kérésed van, írj nekem, vagy ide kattintva küldj visszajelzést. Az oldal nektek készül, szórakoztató céllal, és mivel nagyon sok ember nagyon sok munkája bennevan, kérlek vedd a fáradtságot és mondd el a véleményed. Azt hiszem ez nem túl nagy kérés :) Előre is köszi!

2004, augusztus

 Az oldal története
 Magamról


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK