Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

George Hammond Tábornok

George Hammond irányitja az SG-1-et és a többi SG-1 csapatot. Komolysága és szigorú természete ellenére életét áldozná az SG-1-ért. Korábban részt vett az Area51-ben történt kutatásokban. Harcolt Kuwaitban és Vietnamban is. Feladatai közé tartozik az Amerikai Egyesült államok védelme, a földönkívüliek inváziója elleni harc. Folyamatos összeköttetésben áll az elnökkel.


Don. S. Davis

Jártas színész, gazdag filmes előélettel. Olyan filmekben játszott, mint a The Fan, Alaska, A Leaue of Their Own, Hook, Hero, Needful Things, Mystery Date és a Look Who's Talking. Tv-sorozatokban is szerepelt, főképp az X-aktákban, ahol Gillian Anderson, ismertebb nevén Scullyü ügynök édesapját alakította. Játszott a Twin Peaks-ben, ahol Briggs-t alakította, a Madisonban, a Slick Air-ben, a Broken Badges-ben. Vendégszerepelt a Miért éppen Alaszkában, L.A. Law, Knots Landing, Wiseguy és a MacGyverben.

További filmjei :

Fire on Mountain, Tricks, Angel od Pennsylvania Avenue, Cold Blood, The Prisoner of Zenda, The Ranger, One More Mountain, Columbo : A bird in hand, Omen 4 : The Awekening, Posing, All the King's Horses és a mini sorozatban, az Atomic Train-ben.

Szomorúan tudatjuk a Csillagkapu rajongók táborával, hogy 2008. június 29-én, vasárnap elhunyt Don S. Davis, mindenki szeretett Hammond tábornoka. 65 évet élt. Felesége szavait itt olvashatjátok.

Magyar hangja: Papp János

Érdekesség: a sorozat bemutatása óta szinte ő az egyetlen szinkronszínész, aki kitartott a sorozat mellett.

Rendszeresen vendégszerepel a komáromi Jókai Színházban. Drámai főszerepeket és karakterfigurákat egyaránt sikeresen játszik.
F.Sz. Ferdinánd (Schiller: Ármány és szerelem); Eilif (Brecht: Kurázsi mama); Macbeth (Sh.); Petruchio (Sh.: A makrancos hölgy); Trigorin (Csehov: Sirály); János (Márai S.: A kassai polgárok); Perella Raymond (Illyés Gy.: Tiszták). Eloadóestjei: Kétféle boldogság (1972); Ikercsillagok (1983); Ember voltam, csak gyarlóság létem fényes bélyege (Berzsenyi-est, 1987).

 IMDB.com, Don S. Davis
 Don Davis honlapja (inkább művészettel foglalkozik)
 További találatok a Google-n


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK