Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dr. Daniel Jackson

Dr. Jackson önként jelentkezett a CSK-1-es csoportba, hogy tanulmányozza más bolygók kultúráját. Az antropológia és nyelvészet doktora, és első kézből szerzett tapasztalatai vannak a Abydos kultúráról. A jelenlegiek mellett szakértője az ősi nyelveknek és kultúráknak is, hiszen több mint 20 nyelven beszél, köztük ó-egyiptomiul is. Akkor került először kapcsolatba a hadsereggel, amikor felkérték, hogy fejtsen meg egy titokzatos ősi keréken található hieroglifákat. Az Ő fordításának köszönhetően nyílt ki először a Csillagkapu. Részt vett az első kapun túlra induló expedícióban, amely Abydos-ba vezetett. Miután feleségül vette Sha're-t, egy abydosi lányt, úgy döntött a bolygón marad. Az abydosi nép körében istenként tisztelték. Humanizmusa és szabadgondolkodású megközelítése a dolgok iránt, gyakran vezet konfliktusokhoz, közte és a merőben militartista gondolkodású O'Neill Ezredes között. Sokan puhány okostojás tudósnak tartják, aki mindig lelkes csodálattal tekint minden új világra.

Michael Shanks

A Vancouver-ben született Michael Shanks kereskedelmi ismereteket tanult mielőtt úgy döntött volna, hogy követi igazi szenvedélyét, és színészetet tanul a B.C. Egyetemen, ahol 1994-ben kapott diplomát. Ezután bejárta a világot két év alatt a Stratford Shaakespeare Festival tagjaként. Első filmes alakítására a Vadon Szavában került sor, amelyet további szerepek követtek különféle tévésorozatokba, köztük a Végtelen határokban és a Hegylakóban.

Vaitiera Bandera színésznővel élt együtt egy darabig, aki szintén játszott a Csillagkapuban. 1998-ban született kislányuk, Tatiana. 2000-ben készült a Gyanús folyó, és emellett Michael még két filmet forgatott, Mr. Fortune's smile és The Artist's Circle címmel.

Autogramcíme:

Michael Shanks
c/o SFM, 1122 S Robertson Blvd.,
Suite 15, Los Angeles, CA 900335, USA

Magyar hangja: Czvetkó Sándor IMDB.com, Michael Shanks
 Michael Shanks Fan Club
 Michael Shanks Original Online Fans
 Czvetkó Sándor


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK