Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Samantha Carter Őrnagy

Samanta Cartert századost 1999-ben léptették elő őrnaggyá. Feladata, hogy jelentés tegyen az esetleges ellenséges fenyegetésről, hogy tovább vizsgálja a csillagkapu működését és a hozzá kapcsolódó technológiát, és hogy elemezze és hazahozza azokat az anyagokat, technológiákat és tudást, amelyek az emberiség továbbfejlődésének szempontjából fontosak lehetnek. Szolgált a Pentagonban majd a háború idején a kuvaiti hadszíntéren és speciális kiképzést kapott F-117/F16 -os repülőgépekre. Asztrofizikus zseni, doktorija van kvantummechanikából, és szakértőnek számít plazma és részecske fizikából. Szintén szakértő a kapu működésének terén, hosszasan tanulmányozta a kapu szimbólumainak permutációit. Amikor más részleghez helyezték, akkor is folytatta titokban elemzései, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy később a CSK-1 csapat tagjává választották. Carter őrnagy hajadon és nincs elkötelezve. Végtelenségig hűséges a Csillagkapu csapathoz. A csapat sikeréhez nem csak kivételes tudományos ismereteivel, hanem katonai szakértelmével is hozzájárul.

Amanda Tapping Rochforban született és Torontoban nőtt fel három bátyjával együtt. Színészetet a Windsor Egyetem Dráma tagozatán tanult. Olyan tévésorozatokban játszott mint a Végtelen határok, X-Akták, Kung-Fu, Millenium.

Amanda Tapping 1965. augusztus 28-ikán született az angliai Rochford-ban. Egy kis időt South Benfleet-ben töltött, majd 3 évesen Ontario-ba került. Amanda a North Toronto gimnáziumban tanult, ahol megnyerte egy dráma és egy tudományos versenyt is. Drámát tanult még a "University of Windsor School of Dramatic Arts"-ban. A diploma megszerzése utan 4 további évet töltött drámatanulással, és több színpadi produkcióban is játszott.

Hat hónap után végre megkapta első reklámfilm szerepét. Ezután szerepelt még néhány reklámban, s a pénz, amit ezekért kapott, elég volt arra, hogy megalakítsa a Random Acts nevű komédia triót. Amanda a '90-es évek elején ezzela formációval lépett fel Toronto szerte két másik hölggyel, Katherine Jacksonnal és Anne Marie Kerr-rel. A trió többek között fellépett a The New Ideas Festivalon és a Tarragon Spring Arts Fair-en is.

Amandanak három testvére van, két bátyja és egy ikerfivére. Az egyik bátyja biokémikus, az ikertestvére pedig programozó. 1995-97-ben Amanda több tévéfilmben is szerepelt, mint például a "Flash Forward" (1996) és a Remembrance (1996), valamint több sorozatban is játszott epizódszerepeket. Többek között szerepelt a "Due South", "The Newsroom" és az "X Akták" egyes részeiben, illetve játszott olyan filmekben, mint a "Rent-a-Kid" (Kölcsöngyerek visszajár, 1995)vagy a Booty Call (1997). Legismertebb szerepe az 1997 óta folyamatosan forgatott "Stargate SG-1"-ban Samantha Carter őrnagy.


Autogramcíme :

The Bridge Studios,
Stargate Productions, 2400 Boundary Road Burnaby,
British Columbia, V5M 3Z3
Canada

Magyar hangja: Kecskés Karina

Kecskés KarinaFőbb szerepei
Osztrovszkij:Jövedelmező állás (Julinka), Huzella Péter-Zalán Tibor:Angyalok a taton(Piroska), Strimberg:Csak bűnök és bűnök (Henriette), Michael Frayn:Még egyszer hátulról(Vicky), Shakespeare:Szentivánéji álom(Helena), Csehov: Három nővér (Natasa).


Magyar hangja: Schell Judit

Schell Judit Barta: Szerelem - Lujza, Csehov: Ványa bácsi - Szonya, Gogol: Háztűznéző - Agafja Tyihonova - 158 előadás, Tabori: Mein Kampf - Gretchen, Vajda Katalin: Anconai szerelmesek - Dorina - 200 előadás, Calderon: VIII. Henrik - Boleyn Anna, Goldini: Mirandolina - Mirandolina, Osztrovszkij: Erdő - Akszjusa, Csehov: Sirály - Nyina Zarecsnaja, Füst Milán: Máli néni - Tilda, Eisemann-Baróti-Dalos: Bástyasétány 77, Hauptmann: Patkányok - Johnné, Csehov: Három nővér - Olga


Magyar hangja: Spilák Klára

Spilák Klára


 Amanda Tapping oldala az Abydos Gate-n angolul
 IMDB.com, Amanda Tapping
 Amanda Tapping Hivatalos Honlap


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK