Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Lantash / Martouf
(David JR Bourne)




 Képek

 Szimbióta neve:

Lantash

 Faj:

Tok'ra

 Bolygó:

P34-353J

 Epizódok, melyekben szerepelt:

2x11 The Tok'ra I. (A Tok'ra I.) (Első felbukkanás)
2x12 The Tok'ra II. (A Tok'ra II.)
2x17 Serpent's Song (Kockázatos játékok)
3x12 Jolinar's Memories (Jolinar emlékei)
3x13 The Devil You Know (Az elkárhozott ördög)
4x05 Divide And Conquer (Oszd meg és uralkodj)

 Sorozatbeli szerepe:

2x11 The Tok'ra I. (A Tok'ra I.) és 2x12 The Tok'ra II. (A Tok'ra II.) című részekben a CSK-1 vele és Cordesh-sel találkozott először. Carter emlékezett a nevére, aminek az oka csak később derült ki. Martouf és Sam között már ekkor kialakult Jolinar miatt egy érzelmi kötődés. Martouf a Tok’rák egyik fiatal vezetője volt, aki helyeselte Jacob bevételét az ellenállási mozgalomba.

2x17 Serpent's Song (Kockázatos játékok) című részben a nekik ajándékozott Sagan dobozt az Írisznek küldte, aminek a sugárzásából Sam rájött, hogy a Tok’ra akar a Földre jönni. Martouf két Tok'rával együtt érkezett és arról beszélt, hogy Jacob révén mennyire kezdi megérteni a földiek gondolkodását. Megdícsérte őket Apófisz elfogása miatt, ám haladéktalan visszaküldését javasolta. Ekkor tisztázták, hogy valóban nem a Tok’ra hívta őket arra a bolygóra. Utána nem sokkal Lantash vette át a szót, aki szerint Apófisz kihasználta a gyengeségüket és tudatosan hozatta magát a Földre. Lantash elmondta, hogyha Apófiszt visszaadják Szokarnak, akkor valószínüleg kivégzik. Utána kicsit kikelt magából az elbizonytalanodást látva és megdorgálta a földieket, hogy Apófisz ellenségeivel szemben nem tudják megévdeni majd magukat, ha továbbra is maguknál akarják tartani információnyerés miatt és hogy ne essenek a Goa’uldokhoz hasonlóan az önhittség csapdájába. Martouf ezután elnézést kért. Szokar támadása során próbált segíteni, de tehetetlen volt. Végül megfogadták a tanácsát és a gyorsított tárcsázóprogrammal visszaküldték az addigra már halott Apófisz testét. Azt is megemlítette, hogy Szokar nem fogja megtámadni a Taurit ezek után, mert hadban áll a Goa’uld Hórusszal is és hogy mivel van szarkofágja, ezért lehet feltámasztja majd Apófisz testét. Búcsúzóul egy Tollan eszközt adott a csapatnak (ld. 1x16 Enigma (A titokzatosak) ), amivel a Tok’rát kereshetik és megemlítette, hogy ők is a barátaik. Jack viszont egy GDO-t nyújtott át neki, hogy bármikor a Földre jöhessenek.

3x12 Jolinar's Memories (Jolinar emlékei) című részben ksíéretével a Földre érkezett, ahol beszámolt Selmak fogságba eséséről. A CSK-1-gyel egy mentőakciót szervezett, ami Jolinar emlékein alapult, ugyanis eddig csak Jolinarnak sikerült elmenekülnie Neturól. Az emlékezés segítésére hozott magával egy Tok'ra készüléket, ami ezt segítette elő. Carter egyik visszaemlékezésében feltűnt Jolinar korábbi gazdateste is, aki távozása előtt búcsút vett Martouftól. Martouf Jackkel, Sammel és Daniellel együtt Netura ment, ahol fogságba kerültek. Itt találtak rá Selmakra, akinek Martouf egyféle gyógyszert adott. Teal'cnek átadta a Selmak által szerzett információt, miszerint Szokar flottája tízszer nagyobb, mint gondolták. A CSK-1 menekülése során a gyűrűket próbálta aktiválni, de nem volt elég gyors, így Apófisz Netun tudta tartni őket.

3x13 The Devil You Know (Az elkárhozott ördög) című részben megitatták Szokar vérével. Ám még így is képes volt megőrizni a titkait. Hamis információkkal látta el Apófiszt, aki azokat...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK