Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK7x09 Avenger 2.0 (Avenger 2.0)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódismertető

Dr. Jay Felger (lásd: 6x08 The Other Guys / A többi fickó c. epizód) továbbra is a Parancsnokságon folytatja kutatásait segédjével, Chloeval. Épp egy új fegyver tesztelésére hívja meg O’Neillt és Cartert. Ez amolyan fotontorpedóféleség , de ahelyett hogy működne, kiég és a biztosítékot is tönkrevágja az egész bázison.
Hammond nem repes az örömtől, Felgernek nem ez volt az első baklövése, de ad neki még egy esélyt, ugyanis a tudós azt állítja, van egy fontos kutatási anyaga, amivel jelentős taktikai fölényt szerezhetnek a goa’uldokkal szemben.
Persze ez csak blöff volt, nehogy kirúgják. Ám van egy régi terve, az Avenger…
…Jay beszámol Samnek az Avangerről, ami egy computer vírus. Méghozzá a kapuhálózatban használható vírus, ezzel adott kapukat le tudnak bénítani. Samnek tetszik az ötlet, Teal’c is jónak találja, egyedül Jack fintorog. Hammond végül Cartert Felger mellé rendeli, hogy kifejlesszék a vírust. Ez különös örömmel tölti el Jayt, ugyanis nagyon tetszik neki az őrnagy. Megkezdődik hát a munka. Felger a kötelező tennivalók mellett igyekszik Sam kedvében járni, ezzel kissé magára haragítja Chloét, aki meg pont Felgert találja szimpatikusnak. Ez alatt a CSK-1 többi tagja különböző küldetéseken van (Jack és Teal’c lázadó Jaffákkal tárgyal, Daniel egy szeizmológiailag aktív bolygót tanulmányoz).
Elkészül a vírus, úgy döntenek, Baal egyik naquada bányás bolygóján próbálják ki. A tárcsázással átjuttatják a célzott kapu tárcsázójába, majd várnak az ottani Tok’ra kém jelentkezésére. Az idő telik, O’Neillnak és Teal’cnek már rég vissza kellett volna érnie, ezért járatot nyitnak feléjük, hogy kapcsolatba lépjenek. Jack meglepő hírrel szolgál, a kapu nem működik. Felger nem hiszi, hogy az Avenger az, ez inkább véletlen, de amikor már a Tok’rák is hasonló jelentést tesznek arról, hogy több bolygón nem működik a kapu, megrendül a hite.
Sam a csillagtérképet figyelve úgy véli, elindult egy láncreakció, a vírussal fertőzött kapu tárcsázójából elsőként a közelében levőket megfertőzve és azok a többit szép sorban. Javasolja, hogy elsősorban a CSK csapatok visszahozására koncentráljanak. Ez jó ötlet, bár csak hármat sikerül hazahozni, 15 csapat még mindig kint van, köztük Daniel csapata elég brutális időjárási körülmények között. Hamarosan jön egy Tok’ra jelentés arról, hogy az egész kapuhálózat lebénult, nem lehet tárcsázni. Egyedüli kivétel a Föld, itt ugyanis nincs tárcsázó, ami megfertőződhetett volna.
Jay nem érti, hogy történhetett ez meg. Sam szerint az Avenger beindított egy frissítési folyamatot a kapuhálózatban és így a vírus tovaterjedt, de Felgernek nem világos, hogy tudhatott ilyesmit előidézni a vírusa.
Hammond arról kap híreket, hogy Baal nagyon jól jár a kialakult helyzettel (neki van a legnagyobb flottája), több rendszerurat sikeresen megtámadott. Közben Felger doki is meglépett. Szerencsére csak egy kicsit levegőzni ment, meg elmélkedni. Sam hamar a nyomára bukkan és igyekszik megvigasztalni. Együtt rájönnek a megoldásra: az elsőként megfertőzött kapu indította el a vírust, így egy ellenvírus hasonlóképp végigfuthat a hálózaton, de ehhez közvetlenül kell feltölteni a tárcsázóba az ellenvírust. A feladat pedig Felger dokira és Samre vár. Indulás előtt Chloe egyértelműen kifejezi érzelmeit Jaynek, aki szépen megilletődik.
Baal bolygóján tiszta a terep, hisz nem működik a kapu, akkor őrség sem kell, de várható, hogy felbukkan majd egy őrjárat.
Hammond kapcsolatba lép O’Neill-lal, s elmondja, hogy Carter és Felger hamarosan megoldja a problémát. Az ezredesékre épp ekkor támadnak rá és megszakad a kapcsolat.
Jay felfedezi, hogy vmi nincs rendjén. Rábukkant a vírusra, de ő nem így írta meg, vki megváltoztatta. Sam szerint csakis Baal lehetett, hisz ő nyert vele a legtöbbet. Ez megmagyaráz mindent, tehát nem Jay a hibás. Most már csak egy új ellenvírust kell írni, ez pedig nem lesz sétagalopp, már csak azért sem, mert napokig eltarthat. A hangulatot tetézi, hogy Jaffák tűnnek fel a láthatáron. Sam feltartja őket, de komoly túlerőben vannak. Aztán megérkezik egy alkesh és elzavarja a Jaffákat, majd a gyűrűtranszporton Jack és Teal’c csatlakozik a két tudóshoz.
Carter és Felger a kapun tér vissza a Parancsnokságra. Örömmel újságolják Hammondnak, hogy az ezredes egy meglepetéssel tér majd haza (ez minden bizonnyal az alkesh).
Jay a laborban Chloeval csókolózik. Lesöprik az asztalt, hogy kapcsolatukat elmélyítsék. Ekkor betoppan Carter és O’Neill. Az őrnagy mélységesen felháborodik, hogy Jay megcsalja, majd nekiugrik Chloenak…
…az álmodozó Jayt kolléganője ébreszti, már megint elkalandoztak a gondolatai.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK