Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK4x14 The Serpent's Venom (A kígyó mérge)

Írta:
Peter DeLuise 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Az első képeken Teal'c-ot láthatjuk, amint két Jaffa-val találkozik a Chulakon. Egyikük Ma'kar, akit látszólag már régről ismer, másikuk Rak'nor, akit rá akarnak venni, hogy csatlakozzon a Jaffa-k lázadásához. Azonban Rak'nor-nak ez nem áll szándékában, és fogságba ejtik Teal'c-et.

A következő képsoron már az SGC bázison vagyunk, ahol az SG1 tajga tárgyalnak Selmak-al, aki információkat oszt meg velük. Ekkor a Tokrák hívják a Földet, a kapu kinyílik, az íriszt is nyitják, de utazó nem érkezik, csak egy üzenet, mely szerint Apófisz összesküvést tervez egy másik rendszerúrral létrehozva így minden idő legnagyobb rendszerúr által irányított hadseregét. Ez nagy veszély jelent a Föld és még sok más civilizációra nézve. Éppen ezért egy nagyon fura tervet eszelnek ki a bázison, hogy a két találkozó rendszerurat csapdába csalva egymás hadseregét pusztítsák el, és így ismét szétszóródik az irányítás a többi hamis istenség között megszüntetve a közvetlen fenyegetettséget.

Teal'c sajnos ahhoz a rendszerúrhoz kerül, aki Apófisz-szal akar szövetségre lépni, ez később még bonyodalmat fog okozni. Rak'nor első jaffája kínozza és fájdalmait rögzíteni is akarja. Azonban Teal'c erős, és annak ellenére kitart, hogy Rak'nor igyekszik meggyőzni arról, hogy a Goa'uld-ok valóba istenségek és hatalmuk mindenekfelett áll. Érvként hozza fel minden idők legerősebb hadseregét. Azonban úgy tűnik, hogy a meggyőzés fordított irányban jobban hat és Rak'nor egyre inkább kezd elgondolkodni Teal'c szűk szavú megnyilatkozásain.

Eközben a csapat dolgozik anélkül, hogy tudomásuk lenne barátjuk helyzetéről. Kidolgoznak egy roppant bonyolult tervet, melynek alapja a két rendszerúr találkozóhelyének adottsága. Ugyanis egy régen a földről elszármazott civilizáció bolygója körül szeretnék a szövetséget megkötni. Ez a faj már régen kihalt, de hátrahagytak egy speciális bolygóvédő rendszert. Ennek alapja több-tízezer akna, melyeknek kifinomult motorja nem reagál a gravitációra és egyetlen érintésre robban.

Az eredeti ötlet szerint elfognak egy aknát a gyűrűk segítségével, majd a hajó rakterében azt átalakítják és megváltoztatják azokat a frekvenciákat, amire az reagál. Kitörlik az összes robbantási parancsot és csak egyetlen jelre hangolják. Ezt a jelet egy Apófisz hajóján dolgozó Tokra ügynök adja majd ki.

A terv kockázatos ugyan, de nincs más megoldás. Daniel-re vár a feladat, hogy megfejtse azokat a használati utasításként kapott kódsorokat, amik az akna átálításához szükségesek. Ezek javarészt a föníciai íráshoz hasonlóak.

Elindulnak, Selmak hajójával, ami álcázva állt egy földi kifutópályán. Némileg át lett alakítva, hogy elférjen a raktérben az akna. Hipertérbe lépnek majd megközelítik a keresett rendszert. Ott azonban a látvány kicsit más, mint azt várták. Sok az akna, de egy irányítórendszer segítségével sikerül manőverezni és be is tudnak szerezni egy robbanószerkezetet. Elkezdik szerelni, miközben Selmak megfelelő pályán tartja a hajót: ez azért szükséges, mert az aknával együtt kell mozogni és ha csak egy kicsit is hozzáér a belső falhoz vagy a bent lévő emberekhez, akkor a küldetésnek vége. Megkezdődik a munka.

Eközben Teal'c óriási kínokat áll ki. Többször is megpróbálják megtörni, de nem sikerül.

Meglepetés éri az SG1-et, amikor a Goa'uld piramishajók feltűnnek a színen. Álcázni kényszerülnek a hajót, nehogy lebukjanak. Közben megkezdődik a tárgyalás Apófisz és Hórusz között, és innen tudja meg O'Neill és a többiek, hogy Teal'c a fogságukban van. Ő lesz az egyik cserealap, amit Apófisz kér. A megállapodás megköttetik.

Ekkor el akarják vinni Teal'c-ot, és Hórusz első jaffája megy érte. Ekkor Rak'nor (aki szintén a zárkában van) felettese ellen fordul, hogy megmentse Teal'c életét. A transzportgyűrűkkel tehát nem az megy Apófisz hajójára, akinek kéne, hanem a kínzó. Ezt látva Apófisz feldühödik. Szinte másodpercre pontosan a Tokra beépített ember kiadja a jelet és az akna becsapódik az óriási csapatszállítóba. Fejetlenség kezd el uralkodni, és az SG1 még mindi azt hiszi, hogy Teal'c fog átmenni a z energiasugárral. Megpróbálni az adatáram útjába állni, de elhibázzák. Már az hiszik, mindennek vége, amikor még Apófisz álcázott flottája is felfedi magát és néhány lövéssel elintézik Hórusz hajóját, ahonnan a robbanás előtt még egy sikló száll ki. Azt hiszik, hogy Hórusz maga személyesen menekül, és a nyomába erednek. Mint az később kiderül, szerencsére Rak'nor és Teal'c menekül. Így végül is élőerőt nem veszítenek.

Igaz azonban az, hogy a tervek rosszabbul nem is sikerülhettek volna. Hórusz maghalt, erőinek irányítását Apófisz veszi majd át és ereje még nagyobb lesz. Így végül is elmondhatjuk, hogy sikertelen volt a küldetés és csak rontottak a helyzeten. Fontos információ volt még, hogy Apófisz rendelkezik akkor méretű álcázó technológiával, ami egy egész flottát képes elrejteni.

 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK