Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK4x11 Point Of No Return (Ahová nincs visszatérés)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
William Gereghty


Epizódtartalom

Az eligazító. Hammond egy váratlan megbeszélésre hívta a CSK-1-et. Aznap reggel egy O'Neill-nak címzett telefonhívást kapott a CSKP. Első hallásra valami kattant UFO-mániásnak tűnik a fickó, a legidiótább képzelgésekkel, de az üzenet végén megdöbbenve hallhatjuk, hogy valahonnan ismeri a Csillagkapu titkát. Találkozni akar az ezredessel, természetes Hammond azonnal parancsot ad az ügy felderítésére: irány a találka.
A helyszín egy étterem, ahol Jack várja a titokzatos telefonálót. Sam és Daniel egy furgonból követik az eseményeket, Teal'c pedig mint álruhás szakács figyeli meg őket. Végre megérkezik az emberünk (Martin). Első feltételezésünk, miszerint egy lökött GP-sel van dolgunk beigazolódott. Ráadásul paranoiás is a srác, még valami vinnyogó kütyüt is hozott, amivel ellenőrzi nem hallgatják-e le. Ennek ellenére szinte mindent tud a programról, Jack persze mindent tagad. A barátunk a végére kiböki a lényeget: "ő is az űrből érkezett". Ezalatt Sam kideríti a címét, ezért időhúzásként Jack elmegy Martinnal, aki bizonyítékként a hajóját akarja megmutatni.
A csapat másik három tagja odaért Martin házához, nem kis meglepetésre egy kész UFO-paradicsomba csöppennek (Sam: - Oh boy!). A tömérdek objektum mellett Daniel rátalál barátunk gyógyszeres-szekrényére. Kisebb fajta patikát tart otthon - a nyugtatók, antidepresszánsok alapján Sam hamar rájön, hogy egy pszihiátriai esettel van dolguk. Találnak egy naplót, amiben Martin feljegyezte vele történt legfurcsább eseteket, mint a fésűje eltűnése, vagy, hogy kóbor kutyák feltúrták a szemetét. Egy jó megállapítás:
Daniel: "...ez időpocsékolás. A pasinak csak paranoiás illúziói vannak." Lassan kezdenénk mi is belenyugodni, hogy az egész csak vaklárma, mikor kiderül, hogy néhány rejtett kamerával tényleg megfigyelik Martint (Samék nem találják meg a kamerákat). Hogy kik, az még rejtély!

Jackék már több mint fél órája menetelnek a dzsungelszerű erdőben, eredmény nélkül. O'Neill kezdi unni a sétát, visszafordulnak.
Kedvenc doktornőnk kideríti, hogy Martin gyógyszereibe ismeretlen anyagot kevertek, ezért Sam és Daniel meglátogatják a pszihiáterét, aki egyértelműen megmondja, hogy csak Martin "betegsége" miatt történhettek a dolgok. Mikor rákérdeztek a gyógyszerekre, a doki ártatlan szemekkel tagadta, hogy bármi köze lenne az egészhez, sőt, még Martin munkahelyi címét is megadta.
Jack és Teal'c megszállnak egy motelben, ahova ki kopog be? Hát persze, hogy Martin. Elsírja bánatát, miszerint rájött, hogy jártak a lakásában, és veszélyben az élete. Haza akar menni. Kiderül, hogy egy komplett Csillagkapu címe is van, talán az otthona. Jack elveszi a gyógyszereit, hátha azok miatt viselkedik furcsán Martin.
Samék elmennek a Martin munkahelyére, de nem találnak ott senkit és semmit. Őket viszont megtalálja három fegyveres fickó (akik megfigyelték Martin házát). Csapdába estek... Még mindig nem derült ki, hogy kicsodák, de igen nagy érdeklődést mutattak Martin után.

Végre eszébe jutott Martinnak, hogy hol a hajója. És tényleg igaz! Megtalálták a hajót! Azonnal jött a kutatócsoport a parancsnokságról. Hanglokátorral leszkennelték, kiderült, hogy ez csak egy mentőkabin és hogy Martin nem jött egyedül. Martin bolygóját megtámadta a Goa'uld és annak reményében jöttek a Földre, hogy segíteni tudunk nekik. Nem jött be nekik...
Sam és Daniel még mindig megkötözve ülnek a raktárhelyiségben. Ismét megjelennek a fogvatartóik, kiderül, hogy a pszihiáter is közéjük tartozik. Jeleket fognak, amiből kiderült, hogy valaki hozzányúlt a hajóhoz, de mielőtt elmentek, azért beadtak Saméknek egy kis igazságszérumot. Martint használva csaliként követték az idegeneket, így ki tudták szabadítani Danieléket, azonban a mentőkabint távirányítással felrobbantották a közben eltűnt idegenek.
Miután mindenki megnyugodott, Martin, Jack és Teal'c elmentek a megadott koordinátákra a Csillagkapun át. A látvány nem volt túl felemelő: az egész bolygót lerombolták a Goa'uldok. Martin pedig visszatért a földre, hogy újrakezdje az életét - remélhetőleg a "társai" nélkül.

Írta: Quel
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK