Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK1x02 The Enemy Within (Az ellenség karmaiban)

Írta:
Brad Wright 

Rendezte:
Dennis Berry


A csillagkapu parancsnokságon éppen eligazítás van, amikor a csillagkaput kívűlről aktiválják a Goa'uldok, és már sokadszor megpróbálnak behatolni a bázisba, ami viszont az írisznek köszönhetően nem sikerülhet. Kowalskinak ugyanakkor állandó fejfájása van, ezért elmegy a parancsnokság doktorához.

Ezután Hammond közli O'Neillel hogy a pentagon döntése alapján Teal'c nem lehet a CSK1 tagja, mert a pentagonba fogják szállítani kihallgatásra és tesztekre; egy óra múlva érkezik egy ezredes a Pentagonból. Így Teal'c fogoly marad, az ezredes közli vele a katonaság döntését, amit T'ealc - az ezredes meglepetésére - megért:

O'Neill: "Fellázadtál az istened ellen, nekem ennél több nem kell!"
Teal'c: "Az ellenségetek voltam..."

A Doktor éppen kérdéseket tesz fel kowalskinak, amikor a szimbionta ideiglenesen átveszi az irányítást a test fölött, és megöli a számára túlzottan kíváncsi orvost, majd a csillagkapu fele indul el. Danial épp a DHDről tart előadást, amikor észreveszik Kowalskit a csillagkapunál. Mikor odaérnek kiderül, hogy Kowalski nem tudja, hogy mit keres ott - nem is emlékszik az előző néhány percre.

Ezután megkezdődik Teal'c kihallgatása, miközben Kowalskit egy másik orvos vizsgálja meg CTvel.

Teal'c-nek először is a Goa'uldok erejéről tesznek fel kérdéseket, de ő nem tud semmit: "A Goa'uld varázslatok ismerete tiltott".

A rendszerurakról ugyanakkor igen sok információt tud mondani:
"A Goa'uldok erőszakkal uralkodnak. Kevesen vannak, de szaporodnak. Többszáz világ felett uralkodnak, akárhol találkozhatnak vele, de vannak olyan világok is, amelyeket a Goa'uld nem használ. A Goa'uldok között több hatalmas úr van, akik több bolygót is a kezükben tartanak, ezek egyike Apophis. Nem békét akarnak: ha meg tudnak ölni valakit, akkor megteszik. Van néhány űrhajójuk is, de azzal sokáig tart az utazás."

Kiderül, hogy a Föld az első bolygó, ahonnan az emberek származnak; Teal'c szerint ez a bolygó az utolsó remény a Goa'uld legyőzésére.

Az orvos eközben megtalálja a szimbiontát, erre Kowalski ismét bekattan, és megpróbál tárcsázni, majd pedig fogjul ejti Sam-et. Néhány perc múlva visszatér a régi Kowalski akinek fogalma sincs arról, hogy mi történt.

Kowalskit leszíjjazzák, majd részletesen átvizsgálják. Kiderül, hogy tényleg egy Goa'uld lárva van benne azóta, amióta visszatértek a Chulak-ról. Valószínűleg azért nem tudja teljesen irányítani a gazdatestet mert még nincs teljesen kifejlődve: ez okozza az emlékezetkimaradásokat.

Biztonsági okokból megnézik, hogy nem Teal'c goa'uldja -e az, ami Kowalskiban van. Teal'c elmondja, hogy ha megpróbálják eltávolítani a lárvát, akkor az megöli a gazdatestet.

Ennek hatására megpróbálnak beszélni a Goa'ulddal, hogy rávegyék, hogy az elhagyja a gazdatestet, viszont erre nem hajlandó: "Ez a test az enyém!" A pentagonból érkező tiszt megpróbálja rávenni a csillagkapu parancsnokságot arra, hogy ne kíséreljék meg parazita eltávolítását, hiszen az birtokolja fajának minden tudását. Ennek ellenére a tábornok mégis az operáció mellett dönt, hiszen amíg akár egy százalék esélye is van arra, hogy Kowalski életben marad, addig harcolni fog érte.

Az operáció előtt a tábornok szavát adja Kowalskinak, hogy vagy a szimbionta nélkül fog felébredni vagy egyáltalán nem fog. A műtét látszólag sikeresen végetér, gond nélkül eltávolítják a parazitát. Kowalski felébred, és úgy látszik, valóban ő az.

Eközben a pentagonból érkezett ezredes távozni készül, és magával akarja vinni Teal'c-et, ezért Kowalski még utoljára beszélni akar a megmentőjével. Ekkor kiderül, hogy a Goa'uld már átvette a gazdatest irányítását és csak az alkalomra várt hogy támadjon. Azt akarja, hogy Teal'c segítsen neki, de mivel Teal'c ellenáll, ezért egyedül próbál meg megszökni a csillagkapun keresztül.

Kowalski a Chulak-ot tárcsázza, majd elindítja az önmegsemmisítő programot. Sikeresen el is menekülne, de Teal'c az útját állja és feltartóztatja, amíg az ezredes és a tábornok leállítja az önmegsemmisítést. Ezután Teal'c a féregjárat megszűnését kihasználva megöli a a Goa'uldot, s vele együtt a gazdatestet, Kowalskit is.

Teal'c: "A barátod volt..."
O'Neill: "Nem... A barátom meghalt a műtőasztalon."

Hammond tábornok közbenjárása után végülis Teal'c is a CSK1 tagja lehet, és részt vehet az első küldetésben.

Készítette: _AnoN_ [anonymusftc at yahoo.com]


 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK