Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Selmak / Jacob Carter tábornok
(Carmen Argenziano)




 Képek

Galéria: Stargate SG-1 - 2. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 3. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 4. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 5. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 6. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 7. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 8. évad

 Szimbióta neve:

Selmak

 Faj:

Tok'ra
Tauri

 Bolygó:

Föld

 Kapcsolódó jármű:

Tok'ra teltac
Tok'ra teltac
Tok'ra teltac
Tok'ra teltac

 Epizódok, melyekben szerepelt:

2x12 The Tok'ra II. (A Tok'ra II.) (Első felbukkanás)
2x20 Show And Tell (Bújócska)
3x02 Seth (Szeth)
3x12 Jolinar's Memories (Jolinar emlékei)
3x13 The Devil You Know (Az elkárhozott ördög)
4x12 Tangent (Röppálya)
4x14 The Serpent's Venom (A kígyó mérge)
4x22 Exodus (Exodus)
5x01 Enemies (Ellenségek)
5x15 Summit (A csúcstalálkozó)
5x16 Last Stand (A végső mentsvár)
5x21 Meridian (Meridián)
6x03 Descent (Zuhanás)
6x09 Allegiance (Szövetség)
6x19 The Changeling (Az átváltozás)
7x03 Fragile Balance (Törékeny egyensúly)
7x11 Evolution I. (Evolúció I.)
7x12 Evolution II. (Evolúció II.)
7x13 Grace (Grace)
7x16 Death Knell (Lélekharang)
8x16 Reckoning I. (Leszámolás I.)
8x17 Reckoning II. (Leszámolás II.)
8x18 Threads (Elvarratlan szálak)

További epizódok...

 Sorozatbeli szerepe:

2x11 The Tok'ra I. (A Tok'ra I.) és 2x12 The Tok'ra II. (A Tok'ra II.) című részekben megtudhattuk, hogy Jacobnak rákmegbetegedése miatt már alig pár hete volt hátra. Samék eközben megismerkedtek a Tok’rákkal, akik a Goa’uld rendszerurak ellen küzdő csoportot alkotnak. Sam felismerte Martoufot Jolinar emlékei alapján (ld. 2x02 In The Line Of Duty (Vadászat) ), akik bemutatták őket a többieknek. Elég bizalmatlanok voltak a Tok’rákkal sezmben, mert nem tudtak elszakadni sokáig a parazitákról eddig megtudtaktól. A Tok’rák azonban szimbiózisban élnek gazdatestjeikkel. Szövetségkötésük feltételéül azt kérték, hogy egyikőjük legyen gazdatest, mert a Tok’ra Selmak nem tudja már sokáig életben tartani a gazdatestjét, Saroosht. Végül a Csillagkapu Parancsnokságon a választás Sam apjára esett, aki nagyon büszke volt lánya titkos munkájára. Eleinte vonakodott ő is az egyesüléstől, de Selmak meggyőzte ennek előnyeiről. Miután beleegyezett, a Tok’ra lassan meggyógyította, de közben az áruló Cordesh miatt támadás indult a Tok’ra bázis ellen. Megsemmisítették a föld alatti járatokat és elhagyták a bolygót.

2x17 Serpent's Song (Kockázatos játékok) című részben nevét Martouf említette, amikor arról beszélt, hogy Jacob révén már jobban megérti a földiek elszántságát és sokoldalúságát.

2x20 Show And Tell (Bújócska) című részben a Csillagkapu Parancsnokság komoly problémába került. Egy ismeretlen kinyitotta az Íriszt és egy kisfiú jött át rajta. Őt egy láthatatlan lény nevelte fel, akit csak ő látott. A Charlienak elnevezett látogató egy idegen faj, a Reetou támadásának veszélyéről számolt be. Minden potenciális Goa’uld gazdatestet meg akartak semmisíteni. A Csillagkapu Parancsnokság a Tok’rák segítségét kérte. Jacob speciális fegyvereket hozott, amik láthatóvá és így levadászhatóvá tették őket. A Reetou egy ötfős elit kommandója átjött a felderítésről, de sikerült mindet megölni.

3x02 Seth (Szeth) című részben Jacob arról számolt be a Földön, hogy a Tok’rák feltételezéseik szerint az egyiptomi lázadás óta a Goa’uld rendszerúr Széth nálunk tartózkodott. Danielnek sikerült a nyomára bukkania. Seattletől nem messze találták rá, mint egy szektavezetőre. Jacob és Teal’c nem mehetett a közelébe, mert megérezte volna a Goa’uld jelenlétét bennük. Jacob segített legyőzni a bódító füst, a nish’ta hatását is azzal, hogy a fülükbe egy kis elektrosokkolót tett. Széth végül vesztét érezve menekült egy föld alatti kijáraton keresztül, ahol összefutott Jacobbal. Megküzdöttek egymással, de a Tok’ra alulmaradt. Végül Sam fejezte be apja munkáját. A történetben felmerült a Levinson család apa-fiú viszonya, aminek hatására és Selmak utasítására Jacob felkereste Markot, fiát.

3x12 Jolinar's Memories (Jolinar emlékei) című részben Martouf arról hozott hírt, hogy a kitaszított Goa’uld Szokar elfogta és bebörtönözte Selmakot. A CSK-1 elindult a megmentésére. Miután megérkeztek Netura, elfogták őket. Így viszont megtalálták Selmakot, aki nagyon rossz állapotban ...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK