Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

A Csillagkapu jövője 2.


 Szerző: Mascot Kategória: Általános Dátum: 2009.04.07


A vancouver-i Csillagkapu Találkozón Robert C. Cooper és Brad Wright producerek interjút adtak a lelkes közönségnek a Stargate Universe-ről, az Atlantisz filmről, valamint a harmadik SG-1 filmről. Enyhe spoilerek jönnek!

Stargate Universe

Habár az új Csillagkapu sorozat eddigi előzetesei (megtalálhatjátok őket a hírek között keresve) meglehetősen sötét hangulatúra sikerültek, a humor egyértelműen végig jelen lesz az epizódokban. Az előzeteseket a SyFy csatorna azért készítette, hogy egy specifikus hangulatot és energiát közvetítsenek a nézőknek, de a karaktereknek lesz belső, ösztönös humoruk. A sorozat a jelenkorban játszódik és az emberek még a rossz helyzetekben is viccelődnek.

A Stargate Universe-ben is megtalálhatóak lesznek az SG-1 és a Csillagkapu: Atlantisz ismérvei. Az új sorozat ugyanabban a korban játszódik és a korábbi Csillagkapukból is jönnek majd látogatók a Universe-be. Ezen kívül sok visszautalás lesz az előző sorozatokra, mivel amellett, hogy új rajongókat szeretnének szerezni, a készítők a régi rajongókat is meg szeretnék jutalmazni.

A Universe új mitológiát épít ki maga köré, ennek egyes elemei az Ősökhöz kapcsolódnak, másik teljesen újak lesznek. Mivel a Destiny csillaghajó a világegyetemet deríti fel, nem lesz szükség a Föld mitológiáira.

Az idegenek az új sorozatban nagyon idegenek lesznek. Nem maszkot viselő humanoidokat fogunk látni és nem fognak angolul beszélni. Annyira lesznek idegenek, amennyire azt az univerzum távoli pontjain elvárnánk.

Van a Universe-nek egy eleme, amivel a karakterek tartani tudják a kapcsolatot a Földdel. Ez lehetővé teszi, hogy a hajón rekedt csapat beszélni tudjon a szeretteikkel, így a sorozat írói Földön játszódó epizódokat írhatnak. [Ez az elem rajongói értesülések szerint az Ősök "testcserélős" kommunikációs berendezése, amit az SG-1 9x02 Avalon II. részében fedeztek fel.]

A Universe stábja két hétig Új-Mexikó sivatagjában fog forgatni, mégpedig jeleneteket a sorozatnyitó Air harmadik harmadából. A készítők komoly erőfeszítéseket tesznek arra, hogy ezúttal ne nagyon legyenek földi jellegű erdők idegen bolygókon. [Joseph Mallozzi író/producer szerint az első tíz epizódból 0 db-ban szerepel erdő.]

Cooper szerint a Stargate Universe Csillagkapuja az eddigi "legkirályabb". [Ezt hangoztatja Mallozzi is a blogjában. Az új Kapu egy villanásnyit szerepel az egyik előzetesben.] Ezen kívül lesz egy olyan momentum is az első [mozifilm-SG-1-]Csillagkapuval, amely során egy olyan ékzár-kódolást láthatunk, amilyet még soha. Cooper nem erősítette meg, hogy a 9. ékzár kódolásáról van-e szó, ami a Destiny-re vezet.

A Universe az Egyesült Államokban (SyFy Channel), Kanadában (Space Network) és az Egyesült Királyságban (Sky One) egyszerre fog futni, főleg a legutóbbi országban számíthat érdeklődésre a skót Robert Carlyle (Dr. Nicholas Rush) főszereplése miatt.

Wright kitért a Universe-stáb tanácsadójára, a sci-fi író John Scalzira is. A producer szerint Scalzi mindegyik forgatókönyvet elolvassa és kommentálja őket. Abban különösen segít az íróknak, hogy a sorozat tudományos alapjait jobban a valósághoz kössék. Talán írni fog egy epizódot is, ha lesz rá ideje. Wright, Joseph Mallozzival egyetemben, már korábban is Scalzi rajongója volt és Wright szerint Scalzi érzékenységéből és humorából az új sorozat profitálni fog.

A Stargate Universe stílusa különbözik az eddigiektől. Cooper nem érzi úgy, mintha a Battlestar Galactica-t utánoznák, a céljuk az, hogy az új sorozat olyan legyen, mintha egy dokumentumfilm stábja dolgozna rajta. A kamera így nem a standard helyeken áll majd, a díszleteket természetes módon világítják meg, tehát a színészek úgy mozoghatnak, mintha színpadon lennének, nem kell egy helyen rostokolniuk a világítás miatt. Ennek következtében már most realisztikusabb a színészek játéka. A nézők is úgy érezhetik, mintha valóban a hajón lennének, a díszlet kevésbé megrendezett, mint eddig és így valósághűbb is lett egyben. Cooperék reményei szerint így a nézők nagyon közel kerülhetnek a karakterekhez. Ha a Universe készítői valahonnan példát merítettek, az a Firefly sorozat, amit kézikamerával és nem hagyományos kamerállásokkal filmeztek. Tehát a Firefly és más drámai sorozatok valamelyest inspirációt adnak a Universe-hez.

A sorozatban két homoszexuális karakter is szerepelni fog. Cooper és Wright a saját társadalmunkat szeretnék képviseltetni a Destiny fedélzetén, annak minden komplexitásával és realizmusával. Azt szeretnék, hogy minél több néző átérezhesse a karakter helyzetét, és ezt nem a nézettségi adatok, hanem az emberiség hű megjelenítése miatt.


Csillagkapu: Atlantisz DVD-film

Wright, Cooper és az MGM is el akarják készíteni a filmet. A tény, hogy a sorozat díszletei még mindig állnak és a The Bridge stúdió bérleti díját az MGM állja, azt mutatja, hogy az MGM elkötelezett, azonban a világgazdaságra tekintettel néhány ember lefékezte a készítési folyamatot. Joseph Mallozzi és Paul Mullie gőzerővel dolgoznak a forgatókönyven és legalább annyira szeretnék elkészíteni az Atlantisz filmet, mint amennyira a rajongók azt meg akarják nézni.


Harmadik SG-1 DVD-film

Richard Dean Anderson legutóbbi interjúiból derült ki, hogy a harmadik SG-1 film végre zöldutat kapott. Valószínűleg ősszel kezdik el forgatni, de ez az időpont attól is függ, hogy az Atlantisz film mikor készülhet el, mivel Wright-ék rögtön egymás után szeretnék leforgatni őket. Ez valószínűleg a sok-sok szerződés miatt van, amiket meg kell kötniük, mielőtt még a film készítése megkeződhetne [valószínűleg a színészek szerződéseire utalnak]. Ha idén ősszel forgatják le a filmet, valószínűleg 2010. nyarán kerülne az áruházak polcaira.

Azt már korábban megtudtuk, hogy a harmadik film főszerepét Jack O`Neill (Richard Dean Anderson) fogja játszani. Wright azért döntött így, mert egyrészt remek karakter, másrészt a történet nagyon jól működik O`Neill közreműködésével. Wright imádta a Continuum-ot, főleg O`Neill jeleneteit.

Az SG-1 sorozatnyizó duplaepizódjának, az Istenek Gyermekeinek újravágott verzióját már átadták az MGM-nek és Foxnak, hogy speciális változatú DVD-ként elkezdhessék forgalmazni. A rajta levő audiokommentáron Brad Wright és (szokásaitól eltérően) Richard Dean Anderson szerepelnek. Wright megjegyezte, hogy mivel oly régen készült az Istenek Gyermekei, Anderson-nak a történet jelentős része újdonságként hatott a számára. A DVD-t a nemrég elhunyt Don S. Davis-nek ajánlják.

A harmadik DVD-filmben Cliff Simon [Ba`al] nem fog szerepelni.

A két producer megjegyezte, hogy azért nem lehet a Csillagkapu filmjeiket a mozikban is bemutatni, mert az az 1994-es film alkotóinak jogaiba ütközne.





Ezt a hírt már 8614 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG-hír: Stargate Universe összefoglaló
AG-hír: Atlantisz-film (spoilerek SGA 5. évadra)
AG-hír: Újabb Csillagkapu filmötlet?
AG-hír: A Csillagkapu jövője


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK