Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Atlantisz-film: időpont, történet, rendező


 Szerző: Mascot Kategória: Atlantisz Dátum: 2009.01.16


Új infók jelentek meg a Csillagkapu: Atlantisz DVD-filmről: a rendező Andy Mikita lesz és 2010-ben várható a premier a SCIFI csatornán, illetve a DVD-változat megjelenése is. A történetről is megjelentek hírmorzsák. Vigyázat! SPOILEREK következnek!

Stargate: Extinction (korábbi nevén `Alkonyprojekt`, illetve `Csillagkapu Atlantisz: A film`)

Premier: 2010. (SCIFI csatorna)

Forgatás: várhatóan 2009. vége

Írta: Joseph Mallozzi és Paul Mullie
Rendező: Andy Mikita

A film története ugyanaz, mint ami a 6. évad nyitóepizódjának lett volna, ha a SCIFI megrendelte volna. Joseph Mallozzi a blogjában felfedte a film egyik központi szálát:

A sorozatzáró epizódban (5x20 Enemy at the Gate) az expedíció visszareptette Atlantiszt a Földre és segített legyőzni az Ős-technológiával felturbózott ‘szuperkaptárat’, amely a bolygó lerohanására készült (sikerült is megsemmisítenie az Ősök földi fegyverét). Így a nagy kérdés most a következő: a Nemzetközi Felügyelő Bizottság (IOA) miért engedné vissza Atlantiszt a Pegazus-galaxisba?

A Föld szinte egyetlen védelmi eszköze (az Ős-szék) megsemmisült, az 51-es körzet kutatóbázisa súlyos károkat szenvedett és mivel bolygónkon már van egy Csillagkapuval rendelkező bázis, Atlantisz városa megszűnik a Kapu-utazás központja lenni és kutatóbázissá válhat, a pegazus-galaxisbeli expedíció fenntartási költségeinek töredékéért. Ezen kívül saját Ős-fegyverekkel is rendelkezik, ami a védtelen Föld számára létfontosságú lehet.

Kérdésessé válik tehát az expedíció tagjainak sorsa, mégpedig elsősorban Teyláé és Rononé, a két idegené, de Sheppard alezredesék jövőbeni szerepe is kétséges, így a főszereplők többek között azért fognak harcolni, hogy visszamehessenek a Pegazusba (azt már tudjuk, hogy a filmben szerepet fog kapni az 5. évadban felfedezett `féregjárat-hajtómű`,az űrutazás egy rendkívül gyors formája). Mallozzi azt is elárulta, hogy a filmben szó lesz Sheppard Ős-génjéről, talán az IOA fel szeretné használni a Földön.

Egy status quo-eltolódás (még nem tudni, hogy a Földön vagy a Pegazusban fog-e bekövetkezni) szintén befolyásolni fogja az expedíció életét. Annyi bizonyos, hogy ebben az egyik visszatérő karakter rendkívül fontos szerepet fog kapni (talán Todd?). Mallozzi szerint sok-sok cameo és vizuális effekt fogja még gazdagítani a 2 órás filmet, amit a készítők szerint olyanok is meg fognak tudni nézni, akik korábban nem ismerték az Atlantisz-sorozatot.

Habár még nem született szerződés a színészekkel, a sorozatzáró rész alapján a következő szereplők/színészek térhetnek vissza (a főszereplők biztosan):

Főszereplők
- John Sheppard alezredes (Joe Flanigan)
- Teyla Emmagan (Rachel Luttrell)
- Dr. Jennifer Keller (Jewel Staite)
- Richard Woolsey (Robert Picardo)
- Ronon Dex (Jason Momoa)
- Dr. Rodney McKay (David Hewlett)

Mellékszereplők
- Samantha Carter ezredes (Amanda Tapping)
- Todd, a lidérc (Christopher Heyerdahl)
- Dr. Carson Beckett (Paul McGillion)
- Dr. Radek Zelenka (David Nkyl)
- technikus Chuck (Chuck Campbell)
- Evan Lorne őrnagy (Kavan Smith)
- Amelia Banks (Sharon Taylor)

Mallozzi szerint nem elképzelhetetlen, hogy Carteren kívül mások is felbukkanjanak az SG-1-ból, külön kiemelve Teal`c-et (Christopher Judge) és Dr. Daniel Jackson-t (Michael Shanks). Ezt segítené az is, hogy az Atlantisz-filmet a harmadik SG-1 DVD-filmmel nagyjából egyidőben fogják leforgatni. Annyi bizonyos, hogy lesz 2 db. meglepetésszereplő.

 





Ezt a hírt már 30426 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG-fórum: Atlantisz DVD-film megbeszélése
Mallozzi-blog


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK