Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK8x04 Zero Hour (Zéró óra)

Írta:
Robert C. Cooper 

Rendezte:
Peter F. Woeste


Epizódismertető

A már unalomig ismert hegy bejárata látható. Ebből következik, hogy a történet az SGC-ben kezdődik.
Mi nézők a feliratból értesülünk, hogy 5 nap van még az un. "Zero Hour"-ig,. Jack O'Neill megérkezik a liften és az ősz hajú, szemüveges, Walter névre hallgató tárcsázó őrmester egy jó adag kávéval köszönti. Ami kijár a főnöknek, az kijár... Egyúttal gyorsan összefoglalja az elkövetkezendő pár óra teendőit a bázisparancsnoknak. Megtudjuk, hogy a CSK8 egy "idegen életformát" szeretne áthozni a P6J-908 bolygóról, de nem kell megijedni, mert "csak egy növény"-ről van szó. Várható még egy eligazítás a CSK2-nek, továbbá Jacknek végre át kellene néznie az asztalán lévő (gondolom nem csekély) aktákat. Hősünknek nyilvánvalóan ez utóbbi lesz a legkeményebb dió. De, a megpróbáltatásoknak még nincs vége. Felérve az eligazító terembe, ott már hárman valamilyen dekorációról cseverésznek, melyben szintén O'Neill-nek kell majd dönteni. Szerencsére nem most kell megvívnia ezt a harcot, hanem majd 10 órakor. Jack végre egyedül maradhat(na), de ahogy belép a szobájába ott egy civil ruhás úr pattan fel és gombolja be a felöltőjét. Jack már fordulna is vissza, hogy az őrmestert szólítsa, de az már ott is van és elnézést kérve a feledékenységéért bejelenti Mark Gilmore-t, a tábornok új adminisztrációs segédjét. Jack nem nagyon ellenkezik azután, hogy kiderült, Markot maga Hammond jelölte ki erre a feladatra. Jack megpróbálja az aktákat rásózni Gilmore-ra, de ezt az őrmester nem engedheti. Ezt nem úszhatja meg. Mark pedig elmegy az irodájába, ahol már jócskán akad az asztalon tennivaló (értsd papír).
A munkáját egy telefonhívással kezdi, amiből annyit hallunk, hogy
- Elfoglaltam a helyem. Nem uram, nem sejt semmit.

FŐCÍM

Jack Walterrel a már ismertetett dekoráció színösszeállításán dolgoznak, amikor Mark jelenti, hogy Hammond tábornok keresi őt és a CSK1 is várja az eligazításon. Rásózza a színeket az őrmesterre, elküldi és felveszi a telefont. A CSK1 az eligazítóban látja, hogy telefonál Jack, aki int is ki nekik, hogy "mindjárt". Egy kevés csevegés hallatszik bentről, kint pedig türelmesen várakoznak.

Végre, letette. És már jön is kifelé a is csoportjához.
Tájékoztatják, hogy találtak Anubisz területein egy olyan bolygót, amit Ba'al még nem fedezett fel. Megér egy próbát, hátha van ott valami értékes. Teal'C még egy csukló-eszközt is mutat, amit Anubisz egyik Jaffa-jától szereztek. Lehet, hogy valamilyen kulcs. Jack Marktól tudja meg, hogy a következő tárcsázás holnap reggel 8 órakor lesz. Ezt nem akarják elhinni. Pedig ők már mennének, hiszen a MALP nem mutatott semmi ellenséges aktivitást. Ám Jack azt szeretné, ha a most kint lévő CSK3-al mennének együtt felfedezésre, ami meg amúgy is várhat egy napot. Közben nyílik a kapu és jön a CSK5 az Amorra küldöttekkel, akik a kereskedelmi egyezményt jöttek megtárgyalni. Sam-ék még próbálnak hatni az induló Jackre, de ő hajthatatlan.

Jack egy nagyítón keresztül nézni az "idegen életformát", ami "csak egy növény". Ez utóbbit meg is jegyzi. Dr. Lee, aki a növénnyel foglalkozik, ezzel egyet is ért, de nem késlekedik megjegyezni, hogy 20 perccel ezelőtt még csak mag volt. Döbbenetes a növekedési ciklusa. Minden esetre tisztában van vele, hogy elsősorban fejlett technikák szerzése a cél, de ezzel akár a világméretű éhezést is sikeresen megoldhatják. Erről valami Jacknek is az eszébe jut és Markkal együtt balra el. Közben Lee doki egy telefont kap és már kiabál is utána, hogy a tábornokot várják az eligazítóban.

Daniel és Teal'C bemegy Sam irodájába, aki láthatóan picit nyugtalan, amiért nem mehettek azonnal. Próbálják nyugtatni, de szerinte neki semmi baja és tisztában van azzal, hogy Jack "csak óvatos". Fiúk balra el.

Jack megérkezik az eligazító elé, ahol az őrnagy gyorsan összefoglalja, hogy az Amoran-iak tárgyalása megrekedt, mert ők maguk nem értenek egyet. Csak egymással veszekednek. Jack szerint lehet, hogy csak szünet kell nekik? És már megy is hozzájuk... Akik épp vígan vitáznak Ezt szakítja félbe Jack és javasolja, hogy tartsanak szünetet, hiszen már legalább - és itt az órájára néz - egy teljes órája ezzel foglalkoznak. Megkéri őket, hogy kövessék: elkíséri őket a szuper szállásukra. És már megy is. Mit lehet ilyenkor tenni: mennek. Egy nagyobb szobába viszi be őket, ahol magukra akarja a követeket hagyni. Ők nem hiszik el, hogy együtt tudnának maradni. Jack nem sokat kertel:
- Kopogjanak kétszer, ha már felnőttként tudnak tárgyalni - azzal már be is csapja az ajtót a két követ orra előtt.

Jack az irodájában újabb adag aktát tesz félre a notebook-járól és felnyitva azt egy levelet kezd fogalmazni Hammond részére...

Másnap reggel Jack (amikor már csak négy nap van az un. Zero Hour-ig) megérkezik a munkahelyére. Mark ideges, mert a bezárt Amoran-iak követelik, hogy engedjék ki őket. Ők nem fognak tárgyalni. Jack szerint adni kell nekik még egy napot. Majd pedig megtudja a mai menetrendet.

A CSK1 és a CSK3 már várja O'Neill-t az indítóteremben. Akik már indulnak is, ahogy ő befut. Hangot ad annak, hogy milyen szívesen velük menne, de erre most nincs lehetőség.

A két csapat megérkezik a P2X-887 bolygóra. Sam parancsára a CSK3 a kaput fedezi, amíg ők felderítenek. Bár ez nekik nem tetszik, de hát a parancs az parancs.

dr. Lee laborjában hatalmas vegetáció fogadja Jack-et. Többen dzsungelharcosként próbálják aprítani a növényt. A doki szerint az már jó hír, hogy "még nem evett meg senkit". Lee szerint a növény drámaian válaszol a fényhatásokra. Jack erre lekapcsolja a lámpát és értetlenül kihátrál a helyiségből.

A bolygón Teal'C "friss Jaffa aktivitás jelei"-t tapasztalja a földi nyomokból ítélve. Sam javasolja, hogy próbálják ki a csuklóeszközt. Teal'C elkezdi nyomkodni, közben mindhárman egymás mellé állnak. Sam megjegyzi, hogy műszerével gyenge energia jeleket észlel... és már elő is kerülnek a transzport gyűrűk és mennek is. A CSK3 vezetője, Reynolds ezredes próbálja hívni a CSK1-et, de nem jelentkeznek. Éppen indulnának a keresésükre, amikor elhúz a fejük felett egy Al-Kesh.

Jack-et az irodájában éri a hír, hogy elvesztették a kapcsolatot a kis csapatával. És már látjuk is, ahogy Reynolds a MALP-on keresztül tesz jelentést. Jack úgy dönt, hogy a CSK10 és a CSK12 átmegy erősítésként és meg kell kezdeni a keresést.

Lee doki továbbra is próbálja visszafogni a növényt, de kis eséllyel. Látjuk, amint lángszóróval "kezelik", de annak meg se kottyan. Szerinte le kell zárni a szintet, mert valószínűleg a szellőzőjáratokon át terjeszti a spórákat. Jack ott hagyja, mert nyílik a kapu. És megérkeznek az emberek. Reynolds ezredes jelent, hogy feladták, nem találták őket sehol. Közben újra nyílik a kapu, bár ők nem vártak senkit. Mindenki be az indítóterembe, ahol Walter őrmester jelenti, hogy még nem kaptak azonosítót. Írisz csukva marad. És ekkor a rámpa alján megjelenik maga Ba'al. Legalábbis a hologramja. Mindenki a fegyveréhez kap, de Jack leinti őket majd megkérdi, minek jött.
- A barátaid nálam vannak.
- És? - próbálja sürgetni a beszélgetést O'Neill.
- Egy cserét ajánlok.
Megtudjuk, hogy Ba'al-nak Camulus kell. Ad majd egy címet, ahová a szóban forgó Goa'uld-ot el kell küldeni és akkor a CSK1 visszatérhet. Jack kér egy kis időd. Ba'al nagyvonalú: egy napot ad.

Újabb reggel, újabb kávé az érkező parancsnoknak, de ezt már Marktól kapja. Tanult a tegnapiból. (3 nap a Zero Hour-ig). Camulust hamarosan az SGC-re hozzák. Reynolds véleménye szerint a csere megtörténte után nem nyithatják ki csak úgy az íriszt a CSK1-nek, mert ez akár csapda is lehet. Feltétlenül igénybe kell venni egy másik bolygón lévő kaput. Ezzel Jack is tisztában van. A bolygóra ő maga is tett javaslatot Jacknek átadott aktában. Bár ő maga egyáltalán nem biztos abban, hogy Camulust valóban át kellene adniuk Ba'al-nak. Jack sem igazán biztos ebben. A belépő Mark jelenti, hogy "Itt van.", mire Jack elhagyja a szobát. Mark rákézdez Reynoldsnál, hogy nem túl késő-e ezeken gondolkodni, mire az ezredes elmesélni neki, hogy Jack már egyszer találkozott Ba'al-al. Akkor többször is meg kellett halnia, majd újraélesztették csak azért, hogy Ba'al tovább kínozhassa. Mivel akkor a CSK1 nem adta fel a keresését és a megmentésére irányuló cselekedeteit, így most a tábornok sem fogja. Az egész SGC-n nincs olyan nő vagy férfi, aki ezt tenné.

Jack megérkezik Ba'al kihallgató szobájába. Röviden tálalja a dolgot, melynek a lényege a csere. Ámbár kíváncsi lenne arra, hogy vajon miért lenne Ba'al-nak jó ez a csere. Az említettnek akadna erre néhány ötlete, de láthatólag nem akarja megosztani, mert eddig itt a Földön úgy bántak vele, mint egy rabbal.
- De hiszen Goa'uld vagy! - döbben le O'Neill.
Camulus - eleresztve a füle mellett a megjegyzést - kíváncsi, hogy mit fog Jack tenni. Ő meg arra kíváncsi, hogy tud-e Camulus csak egy okot is mondani, hogy ne vigye keresztül a cserét.
- Ba'al-ban nem lehet megbízni - közli a Goa'uld.
Ez nem lepi meg Jack-et.
- Mindegy mit teszel, nem fogja visszaadni a barátaidat - közli végül Camulus.

És már viszik is... A folyosón Jack egy kisebb szócsatába keveredik Mark-kal, aki figyelmezteti őt, hogy ezzel a cselekedetével akár a hadbíróságot is kiharcolhatja.
- Ha visszakapom a csapatom, akkor kit érdekel - zárja le a témát O'Neill.
És már ott is vannak a kapu előtt. Jack felkíséri Camulust az eseményhorizont elé és ad neki még egy utolsó esélyt. Ő nem él vele, mert akárhogy is gondolja Jack, ő nem gyáva. Majd a kapu felé fordul és vár. Mi is várunk. És mindenki vár. Jack megszólal:
- Ok, ez egy rossz próba volt. Vigyék vissza a cellájába.
Mindenki csak néz.
- Akkor most ez csak egy blöff volt - kérdi az őrmestertől Mark a vezérlőben. Sajnos ő is annyit tud, amennyit az, aki kérdezte. O'Neill széttárja a rámpán a karját és kijön az indítóteremből.
Mark még elkapja a tábornokot a liftnél és sérelmezi, hogy nem mondta el neki a dolgot, pedig ő így nem tud dolgozni, ha nem bíznak benne. Már záródik az ajtó, amikor említi, hogy Camulus beszélni akar vele.

Jack ismét Camulus cellájában teszi tiszteletét. A Goa'uld szerint ő már nem maradhat itt tovább, mert Ba'al úgy is meg fogja találni. Jack nem érti. Ha el akar menni, miért nem akar együttműködni vele? Camulus megpendíti, hogy talán tud valamit egy bolygóról, ahol az Ősök valami használható dolgot hagytak hátra. De, hogy mire való, arra még ő sem bírt rájönni. Talán a földieknek sikerülhet. Jack szerint nem biztos, hogy ezért akarja megszerezni Ba'al Camulust. Camulus szerint viszont igen, mert egyszer kérkedett ezzel a rendszerurak előtt.

Jack tovább gépeli a Hammondnak írt levelet... Közben pedig nyílik a kapu. Igyekszik is a vezérlőbe, ahol Walter őrmester közli, hogy a CSK3 jelét fogják. Jack az érkezők elé megy, és Reynolds már mondja is, hogy egy egész szobányi Ősöktől származó valamit találtak. Hogy mit lehet vele csinálni, az nem az ő asztala. Arra viszont rájött, hogy miért nem volt eddig használható. Kinyit egy táskát és benne van egy, a már 7x22 részből megismert és ott is Jack által talált energiaforrás.
- Ez nem volt a helyén.
- Mi ez - kérdi Mark.
- ZPM - feleli gyorsan Jack.
- Azaz Zero Point Modul - fejezi be az érkező dr. Lee.
Majd pedig gyorsan elmagyarázza az eszköz működési lényegét és hogy mire is jó valójában. Ami nekik van, az ugye teljesen lemerült már. Ez viszont legalább 50%-os feltöltöttséggel rendelkezik még. Amikor idáig jut elmegy a világítás. A tartalékfények mellett mindenki meglepetten nézelődik, csak dr. Lee kér elnézést és elviharzik.
- Az az átkozott növény - veti oda Marknak Jack.
De ez még nem minden. A biztonsági rendszerek energiaellátása is elmegy egy percen belül.

Jack lemegy dr. Lee szintjére a lifttel. Ott közli a dokival, hogy szerinte kifizették a villanyszámlát, tehát mondjon valami elfogadható magyarázatot. Kiderül, hogy a növény már a falakban van és zavarja a kommunikációt és az energiaellátást. Javasolja, hogy amíg nem találják ki, hogy mi legyen, addig csak a vészvilágítást működtessék az egész bázison. Hogy ez mennyi időt vesz igénybe? Fogalma sincs.

A vezérlőben az őrmester közli Jackkel, hogy a tárcsázó számítógépek nem működnek. Ha valaki kintről tárcsáz, akkor a kapu beindul. Tudják fogni az esetleges CSK csapatok jelzéseit, de az íriszt csak kézzel lehet vezérelni. Viszont a tárcsázás még kézzel sem lehetséges, mert amikor elment az áram, akkor épp egy diagnosztikai program futott és valószínűleg ez beragadt.

Másnap reggel (amikor két nap a Zero Hour-ig) Mark ébreszti a bent alvó Jack-et. Ő nagyon álmos és úgy érzi, hogy maximum 10 perce alszik. Kiderül, hogy valóban annyit aludt, csak hogy közben Ba'al hívása befutott és vele akar beszélni.

Jack elnézést kér Ba'al-tól, de neki is aludnia kell valamikor. Ba'al azonnal közli, hogy a határidő lejárt. Jack elmondja, hogy nem az időt akarja húzni, de most nem tudnak tárcsázni. Hogy miért, azt ő nem tudja, mert ő nem Carter (ebben a tárcsázó őrmester is megerősíti őt), de az biztos, hogy most akadt egy kisebb technikai problémájuk. Egyúttal javasolja, hogy mi lenne, ha Cartert átküldené, akkor gyorsabban megoldódna a probléma. Ba'al szerint Jack csak gúnyolódik vele. Jack nem köntörfalaz: valóban gúnyolódik.
- Kaptok még egy napot - veti oda Ba'al és balra el.
Mark szerint nem túl bölcs dolog így provokálni, de Jack rá se hederít.

Jacket Reynolds-ék tájékoztatják arról, hogy a Tok'ra által kapott speciális méregből már gyártottak annyit, hogy a Ba'al három bolygója közül egyet simán le tudnának támadni inváziós jelleggel. Hogy melyiket, azt viszont csak találgatni tudják. Jacknek nem tetszik az ötlet, mert ezzel a Jaffakat is megölnék. S mivel így tízezrek halnának meg, ez nem mentőakció hanem totális támadás lenne. Ezen már épp kezdenének elvitatkozni, amikor Mark bejön és szól, hogy Camulus megint beszélni akar Jackkel.

Camulus nagyon bosszús azért, mert nem engedték őt el, pedig találtak valamit azon a bolygón. Elcserélni meg úgysem tudják majd vele a barátaikat. Ennyiben maradnak.

dr. Lee Marknak magyarázza, hogy úgy tűnik, a gamma sugárzással ki lehet csinálni a növényt. Ezért akit csak lehet evakuálni kell. Aki pedig marad, annak speciális védőruhát kell viselnie. Marknak jut az a feladat, hogy rávegye a tábornokot, hogy hagyja el a bázist. Ennek ő egyáltalán nem örül.

Jack - már a védőruhában - vitázik Markkal és kéri, hogy adjon még egy napot neki. Hiszen sok pro-és-kontra érv van most az asztalon. Például ott van, hogy találtak egy ZPM-et.

Majd pedig megírja lemondását a számítógépén. Amikor majdnem a végére ér visszajön a világítás. Mark pedig örömmel jelenti, hogy dr. Lee szerint biztosan kiirtották a növényt és már a tárcsázó is működik.

Már tárcsáznak is és viszik a kapuhoz Camulust. Mark nem bízik a döntés helyességében. Jack megnyugtatja, hogy ez lesz a legjobb. Már az ötös ékzárnál tartanak, amikor dr. Lee telefonál és mond valami fontosat Jacknek, aki erre leállíttatja a tárcsázást. Megint mindenki csak néz, ahogy Camulus is.

dr. Lee a ZPM-et mutatja, ami világít. Jack kérdi miért. dr. Lee szerint köze lehet a gammasugárzáshoz. Sikerült néhány mikroszkopikus elemet lekaparnia róla, és ... De, egyszerűbb, ha megmutatja. Azzal két védőszemüveget ad át nekik.
- Ez fog történni, ha egy állandó elektromos töltést adunk neki.
Azzal kapcsol valamit és egy hatalmas fény és hanghatást tapasztalnak a látszólag üres tálca felől, ami ráadásul még jól ki is lyukadt.
- A ZPM egy álcázott bomba? - kérdi Jack. És a doki bólogat. Majd vázolja, hogy mi lett volna, ha elviszik az Antarktiszra és beteszik a székbe. El sem tudja képzelni a robbanás nagyságát. Lehet, hogy az egész bolygót elpusztítaná. Lehet, hogy ezért akart annyira menni Camulus? Jack arra kíváncsi, hogy a doki tudja-e hatástalanítani. Ő csak rázza fejét, hogy nem.

Jack már Camulust faggatja, aki semmit sem tud a dologról Jack szerint azután, hogy ő nem tudta használni az Ősök eszközét megbabrált a ZPM-et, hogy más se tudja. Ezt azonban Camulus tagadja.
- Cammy - feddi meg őt Jack.
- Egy próbát megért - feleli rá Camulus sejtelmesen mosolyogva.
Jack közli, hogy miután biztos abban, hogy Camulus örülne, ha Ba'al kicsinálhatná, ezért ezt kéri tőle. Camulus ugyan kicsit vonakodik, de végül úgy tűnik belemegy.

Már megint nyílik a kapu, tele az indítóterem. Camulus felöltötte szép ruháját és Jack már hozza is a ZPM-et egy táskában. Majd Reynolds-ékkal együtt elmennek a semleges bolygóra, ahol majd a CSK1-et kell visszakapniuk.

Várakozunk... Jön már a CSK3, de "üres kézzel". Jack megjegyzi, hogy késtek. Reynolds még adni akart nekik egy órát. De, mindketten tudják, hogy ez túl szép lett volna.

Jack az irodájában tovább gépel. Mark bejelenti, hogy Reynolds akar vele beszélni a kaputeremben. Jack megy is. Ott pedig ott van szinte minden katona, élükön Reynolds-al. Az ezredes közli, hogy a tábornok bárhogy is dönt, ők 100%-osan vele vannak. Jack tudja ezt és végig néz rajtuk. Majd kiadja az "oszolj" parancsot.

Jack a kimenő ruciját veszi fel és indul haza. Megvárja a liftet. Beszáll. Záródik az ajtó és közben megszólal a bejövő féregjáratot jelző riadó. Ő kiszáll és megy a vezérlőbe. Odafelé Mark jelenti, hogy O'Brian őrmester vette a CSK1 teljes szignálját és most Jack parancsára vár. A vezérlőben O'Brian jelenti, hogy hangkapcsolat van a CSK1-el és a másik oldalon Carter van. Jack megszólítja, mire Carter felel:
- Erős tűz alatt vagyunk, nyissák ki az íriszt most!
- Negatív - jön Jack válasza. És már látjuk is, ahogy a bolygón Carterék elég nagy tűzharcban vannak.
- Át tudja irányítani - kérdi őt Jack.
- Negatív - feleli Carter - a DHD-t már nem tudjuk használni.
És közben lőnek veszettül.
- Jack, mi folyik itt? - kérdi kétségbe esetten Daniel.
- Az ellenség kezében voltak. Ismeri a protokollt. Nem tudjuk, hogy az írisz kódjuk biztonságos-e.
- Mi a fenéről beszél - értetlenkedik Daniel.
- Ba'al elfogta magukat.
- Ba'al? - döbben le Daniel - A P2X-887-en vagyunk. Csapdába estünk Anubisz titkos bázisán. Amikor kijöttünk, Jaffa-k vártak ránk a kapunál.
Közben Teal'C megjegyzi Samnek, hogy úgy tűnik a Jaffa-k Ba'al-hoz hűségesek.
- Uram - kiabál Sam -, a kapu le fog állni és nem biztos, hogy tudunk újra tárcsázni.
Jack teljesen tanácstalan, de végül dönt.
- Nyissa ki! - majd átszól Samnek is, hogy jöhetnek.
A kapun keresztül jó néhány találat betalál a terembe. Kis szünet után pedig átrohan a CSK1 is. Az írisz bezárul.

Jack lesiet a terembe és köszönti őket. Ők pedig megköszönik neki. Jack összefoglalja, hogy tehát egész mostanáig csapdában voltak.
- A csuklóeszköz engedett be minket - feleli neki Teal'C.
- Nem tudtunk kijönni - folytatja Daniel.
- Azt hitte Ba'al elfogott minket? - kérdi Sam.
- Ő mondta - magyarázza Jack.
- Honnan tudta, hogy hiányzunk? - csodálkozik Sam.
- Reynolds látott egy Al-kesh-t.
Megegyeznek, hogy Ba'al talán éppen a Jaffa-kat kereste, amikor lehallgatta az egyik adásukat és ezek alapján döntött. És ez megmagyarázná a rajtaütést is. Jack örül, hogy így kitalálták, de kíváncsi, hogy Anubisz hagyott-e ott valami használhatót.
- Nem, nem igazán - feleli Daniel.
Ennek nem örül Jack.

Másnap van. Ma van a Zero Hour. Jack összefut a szépen felöltözött Sammel, aki érdeklődik, hogy a tábornok nem öltözik-e át az alkalomhoz illően. Ő nem aggódik e miatt. Carter még akar valamit mondani, de Jack nem hagyja. Közli, hogy az értékelése kész és nem tud róla semmi rosszat sem mondani. Remek. Ennek Carter is örül. Igazából ő arra volt kíváncsi, hogy Jack bízott-e a vezetői képességeiben. O'Neill megnyugtatja, hogy igen és reméli hogy maga Sam is. Azt is megjegyzi, hogy Teal'C és Daniel nem semmi dolgokat írt Sam tűz alatti viselkedéséről. Persze ezt ő nem olvashatja. Majd pedig menne átöltözni, de Sam még gyorsan elmondja neki, hogy olvasta dr. Lee jelentését a megbabrált ZPM-ről és szerint egy valamiben tévedett Lee.
- Igazából az egész naprendszert elpusztította volna.
- Mi a különbség - érdeklődik Jack.
- Nos, nem is ez a lényeg. Hanem ha mi rájöttünk, akkor Ba'al is rá fog jönni. Fegyverként használhatja a Föld ellen.
- Ez így van Carter - helyesel Jack. - Pontosan ezért nem adtam oda Camulusnak a megpiszkáltat.
Carter értetlenül néz.
- A lemerültet adtam neki oda. Az ugye értéktelen, nem?
Carter bólogat és megkönnyebbülten mondja: - Ba'al elég zabos lesz Camulusra.
- Igen - hagyja jóvá Jack.

Jack - már átöltözve - az irodájában ül egy papírlapot nézve, játszadozva a tollával. Mark bekopog és jelenti, hogy az Elnök már a lifthez közelg és bármikor megérkezhet. Továbbá elmondja, hogy holnaptól már nem lesz Jack mellett. Ugyanis csak ideiglenes megbízással volt a bázison, mely megbízást az Elnöktől kapta. Mely nem a CSKP-ről, hanem magáról Jackről szólt. Jack szigorúan odalép Mark-hoz és lassan közli:
- Tudom.
- Tudja? - csodálkozik Mark.
- Hammond tábornok mesélte nekem.
- Nem szabad lett volna elmondania.
- Ne mondja el senkinek - kéri Jack, látszólag komolyan.
Kicsit zavartan folytatja Mark és elmondja, hogy az Elnök biztos akart abban lenni, hogy Jack berendezkedett az SGC-n, mielőtt idejönne és kezet fogna vele és teljes mértékben hitelesíteni O'Neill-t, mint a bázis vezetőjét. Végül kiböki, hogy
- ... nagyon tisztelem az Ön munkáját,... és Önt.
- Köszönöm - feleli Jack. - Mellesleg, kiengedte az Ameron-i küldöttséget?
- Igen. Davies őrnagy szerint úgy tűnik, most sokkal inkább tárgyalni akarnak.
- Mit gondol - érdeklődik Jack -, szerették a gyümölcskosarat?
- Úgy gondolom, uram - feleli Mark, majd mindketten kimennek az Elnök fogadására.
- Jó sokat gondolkodtam rajta - halljuk még Jacktől, ahogy távolodik.
Majd a kamera elfordul és a Jack asztalán lévő papírt láthatjuk, amiről annyit tudunk kivenni, hogy
"... hogy Önt megfelelően pótoljam. Ne aggódjon." Majd Jack O'Neill dandártábornok aláírása.

VÉGE

Írta: Johnny
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK