Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x21 Prophecy (A prófécia)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
William Waring


Epizódismertető

Ebben a részben, a szokásos Csillagkapu részektől némileg eltérővel találkozhatunk.

Volt már jelen idős, múlt idős, jövő idős, sőt, párhuzamos világ rész is - de ez itt egy teljesen mást mutató világ, ez arról szól, hogy vajon mi, miért, és hogyan történik meg.

Ennek az az érdekessége, amit már a Mátrix-ban is láthattunk, hogy vajon megtörtént volna-e valami, ha nem tudunk arról, hogy meg fog történni? Azaz, vajon leesett volna-e a váza, ha nem szólnak, hogy le fogod verni?

A részben Jonasnak hirtelen látomásai támadnak, amiket először nem tud hová tenni - csak később jön rá, hogy amit lát, azok meg is történnek, azaz, hirtelen elkezdett a jövőbe látni.

Ennek megfelelően, és amúgy emberi reakcióként, megpróbálna változtatni rajta, hiszen amit lát, azok eléggé elkeserítőek. Sam véresen a hordágyon, szétvert CSK csapatok és indítócsarnok... Nos, ennek megfelelően, szép lassan megpróbál mindenkit meggyőzni arról, hogy mit csináljanak - és mit NE csináljanak. Így Sam-et is eltanácsolja az aktív szolgálattól - ám ezzel, talán éppen ő idézi elő a sérülését - ugyanis Sam egy "egyszerű" szerelési művelet közepén szenvedi el azokat a sérüléseket, amiket Jonas már korábban látott. És imhol a kérdés, vajon, megtörtént volna-e ez az eset, ha Jonas nem szól neki? Hiszen, és végig ezen jár az agya - valójában ő hozta létre azt a szitut, amiben Sam kis híján végzetesen megsérül!

Ez persze nem a legnagyobb gondja, mivel van ennél rosszabb is - egyre rosszabbul érzi magát.

Az orvosi csapat meg is állapítja, hogy az agyában valami elkezdett nőni, és ezt egy rosszindulatú daganatnak nézik, amely egyre terjed, és úgy látszik - az egész agyát el fogja nyomni... Sürgetik Jonast a műtétre, de Jonas ameddig tudja, húzza az időt - ugyanis másik látomásában a CSK1 halálos áldozatai, vesztes csata és Lord Moth győzelme látható... Ezt pedig tényleg meg akarja akadályozni.

Persze, ezalatt zajlik az élet - a CSK csapatok a bolygón valóban bele is kerülnek az említett helyzetbe - azaz, Lord Moth egyszercsak elkapja őket. Miközben szokásosan alázni próbálják azzal, hogy egy nudli kis rendszerúr, azért ráébrednek arra, hogy az esélyük eléggé csekély. Szerencsére (ahogy azt már a sorozat címéből is tudjuk: Csillagkapu - út a szerencsecsillagok felé ) ezúttal is érkezni fog egy hős megmentő. Bár, erre a legkevésbé sem számítunk (ezúttal tényleg nem!), ugyanis ebben az esetben a bolygó lakói nem igazán szimpatizálnak a hőseinkkel, sőt, kifejezetten Moth szolgálatában akarnak állni - megtiszteltetésnek véve ezt. Talán, először a CSK történetében, tényleg, és őszintén akarnak egy goauldot szolgálni. Persze - és szerencsére - nem mindenki.

Viszont, a többszörös svédcsavar hatására igencsak meglepő lesz az árulások, ki-kivel van hálózatok szövevénye - amit ezúttal kiválóan fejtenek fel, így a végére egyszerűen nem marad elvarratlan szál.

Ennek a bonyolításnak egyébként éppen maga Jonas az oka, hiszen ő sürgeti azt, hogy küldjenek figyelmeztetést a CSK csapatoknak. Csakhogy, amit senki sem tud, addigra ők már Moth fogságában vannak... Ennek megfelelően - és természetesen - az elküldött üzenet éppen rossz kezekbe kerül, és ismét előáll az a helyzet, hogy jól látható... az Ő sugallatai alapján történnek úgy az események, ahogy azt meglátta...

Ekkorra viszont már nagyon rosszul lesz, és végülis eltávolítják az agyából a furcsaságot, amiről kiderül, hogy az nem más, mint egy extra sűrű, ötszörös agyszövet, ami valószínűleg éppen ezt a képességet hozta létre. Úgy tűnik, ezt a korábbi Nirti kísérletek során ültették a fejébe, a tudta nélkül - csak most aktiválódott benne.

Ezután - természetesen miután Jonas is teljesen felépül, és a csapat is győztesen visszatér - a CSK1 kalandjai tovább folytatódnak a 6.22 részben

Írta: AT
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK