Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x17 Disclosure (Beismerés)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
William Gereghty


Epizódismertető

Chekov ezredes a kínai nagykövettel vitatja meg az elmúlt évek furcsa eseményeit, melyeket a kínai szerint az oroszok és amerikaiak olcsó kis fedő sztorikkal takargatnak. Ezzel egyetért a brit és a francia követ is, úgy vélik, az Egyesült Államok készül vmire. De már jön is Hammond tábornok Paul Davis őrnagy társaságában. Az őrnagy megkezdi beszámolóját a Csillagkapu programról. A jelenlevő 5 nemzet birtokolja a Föld hadi állományának nagy részét, ezért az USA számít az együttműködésre a Föld hatékony védelme érdekében. Chekov teljes vállszélességgel kiáll Hammond mellett.
Ekkor érkezik kissé késve Kinsey szenátor, aki már fel is emlegeti a goa’uldokat, s a Földet ért goa’uld inváziós kísérleteket. A kínai és brit követ már azon az állásponton van, hogy hazatérve teljes nyilvánosságra hozzák az egész ügyet (úgymond a lakosság ne akkor értesüljön a veszélyről, amikor már Jaffák masíroznak a Földön). Persze az őrnagy már meséli is az X-301, az X-302 és az X-303 (Prométheusz) történetét, mint a goa’uldok elleni védekezés módszereit. A kínai nagyon felháborodik, ekkora mértékű katonai potenciál szerinte nagyon kibillenti a hatalmi egyensúlyt (igaza is van). Hammond igyekszik megnyugtatni, hogy mindezt a Föld védelméért tették, ám süket fülekre talál.
A vita oda jut, hogy ki irányítsa a programot. A brit követ egy semleges helyre vinne mindent és az 5 állam egyenrangú felügyelete alá rendelné a Csillagkapu programot. Naná, hogy Hammond ezzel nem ért egyet, sajnos ez maga után vonja a követek teljes ellenszenvét. Közbe szól Kinsey, és azt javasolja, hogy egy civil szervezetre, az NID-ra bízzák a program működését (minő meglepetés). Tábornokunk egy kicsit felvilágosítja a vendégeket az NID-ről és agresszív bűnözői módszereiről, ám nem sok sikert ér el.
Kinsey végül ecsetelni kezdi, hányszor is foglalták el a bázist idegenek és hány esetben csak hajszálon múlt, hogy nem történt katasztrófa, s a CSK-1 hányszor is okozott galibát (igazi pesszimista hozzáállás).
Hammond végül felhívja a figyelmet, hogy nemcsak ellenségeket, hanem barátokat is szereztek, így az Asgardokat, akik igen fejlettek.
A szünetben Chekov igyekszik meggyőzni kínai kollégáját, hogy mennyi előnyük származna, ha elfogadnák az USA irányítását. Az amik dollár milliárdokat ölnek a Csillagkapu programba, az űrhajó fejlesztésekbe, s a babérokat is ők aratják le, de az oroszok megkapják a terveket, a technológiát, aztán később fele annyi idő alatt, fele annyi pénzen majd ők is tudnak hajókat építeni.
Kezdődik az utolsó menet. A kínai és a brit nagykövet a teljes nyilvánosságra hozatal mellett van és kitartanak a közös irányítású program mellett, de figyelembe veszik Kinsey NID-s ötletét is. Ekkor hirtelen sziporkázó fények közepette Thor, az Asgard flotta főparancsnoka jelenik meg a terem közepén. Közli, hogy szeretné, ha Hammond vezetése alatt folyna tovább minden úgy, ahogy eddig. Nemcsak mint szövetséges, hanem mint barát érkezett, hisz Jack O’Neill és csapata már megmentette párszor az ő népét is, hálája jeléül hozott is pár spéci cuccost a Prométheuszra. Nem kell több a követeknek, mind Hammond mellé állnak, Kinsey pedig morcosan bár, de gratulál Hammondnak.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK