Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x16 Metamorphosis (Metamorfózis)

Írta:
Jacqueline Samuda 
James Tichenor 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

Sergei Evanov (ejtsd: Szergej Ivanov) ezredes és csapata érkezik vissza a bázisra. Hoztak egy embert, Alebrant, aki elég ramatyul néz ki. Alebran elmeséli, Nirrti kísérletezik népével, segítségre van szükségük. Beviszik a gyengélkedőre, azonban hamarosan vízzé változik. Úgy vélik, Nirrti még mindig folytatja a tökéletes gazdatest kialakítását megcélzó kísérleteit. Ezt bizony meg kell akadályozni. Hammond azonnal jóváhagyja a küldetést. Jack sajnálatára az oroszok is mennek.
A kaputól nem messze őrködik pár Jaffa, nem jelentenek gondot. Az orosz bajtársak itt maradnak őrködni, addig a CSK-1 bemegy az erődbe akciózni.
Bent egy csoport emberre bukkannak, mind torzszülöttek. Nirrtire, mint istenükre tekintenek. Azt állítják nagy járvány pusztított köztük és Nirrti meggyógyította őket, majd hosszú kezelésekbe kezdett, hogy teljesen rendbe jöjjenek. A kezeléseket pedig a teremben levő géppel végzi. Egyikük, Wodan megemlíti testvérét, Alebrant, aki már egészséges. O’Neill és pajtásai igyekeznek felnyitni szerencsétlenek szemét Nirrtivel kapcsolatban, de nem érnek el semmit. Jack elmondja, hogy találkoztak Alebrannal, de meghalt (Wodan ezt nem nagyon hiszi el). Sam vet egy pillantást a gépre, Ős szerkezetnek véli, de több napba is bele telhet, míg rájön a működésére. Nirrti pedig hamarosan meg fog jönni. Az egyik nyomi, Eggar azt állítja, Jack azért jött, hogy megölje Nirrtit, a cimborái szemmel láthatóan hisznek neki (nem mintha nem lenne igaza), de Jack igyekszik pont az ellenkezőjét elhitetni velük.
Jonas és Teal’c lekíséri az embereket a pincébe vagy mibe, hogy biztonságban legyenek. Van ott pár ketrec, Wodan utasítja őket, hogy menjenek be a ketrecekbe, s demonstrálja telekinetikus képességét, kirepíti Jonas és Teal’c kezéből fegyvereiket, majd belöki őket a cellákba.
Jack kitekint Sergeire, Sam még a gépet nézegeti. Transzportgyűrűk érkeznek, pontosabban 2 Jaffa érkezik. Sam ártalmatlanítja őket, majd őt is ártalmatlanítják hátulról. Nirrti az, csak be volt kapcsolva a személyi álcázója. Jack jön vissza, összeakad Nirrtivel, Sam a karjaiban van, fejéhez egy zat feszül. Az egyik Jaffa épp ekkor tér magához, Jack rálő és Wodan megállítja a lövedéket. Nirrti lelövi a meglepődött O’Neillt a zattel.
Újra együtt a csapat, igaz dutyiban, de együtt. Levonják a végkövetkeztetést: a kísérletek nem csak testi fogyatékosság okoztak, de vmi plusz képességet is adtak ezeknek az embereknek, Wodannál a telekinetika, Eggarnál pedig a gondolatolvasás (innen tudta, hogy Jack meg akarja ölni istenüket). A kezelés pedig biztos azért kell, mert ezek a mutációk instabilak. Hamarosan hozzák Evanov ezredest, Nirrti berakta a gépébe, egyáltalán nincs jól. Most pedig Samet viszik el.
Carter beáll a gépbe, holoképek jelennek meg körülötte a DNS láncról meg génekről meg …stb. Nirrti csinál vmit a vezérlőn, amitől Samnek fájdalmai támadnak.
Sam újra a cellában van, ugyanúgy járt, mint Evanov. Tüneteik Alebranéhoz kezdenek hasonlítani. Jonas a következő, s ekkor Mr. Quinn meglátja a lehetőséget, amint Wodan nyitja az ajtót, neki ugrik Eggarnak, Teal’c pedig Wodanra támad, hiába, az túl gyorsan kapcsol. De így már tudják, hogy Eggar csak akkor olvas mások fejében, ha akar, különben tudta volna, hogy Jonas mire készül, s azt is tudná, hogy Nirrti milyen is valójában (kár, hogy egy istenben nem lehet kételkedni).
Jonas beáll a gépbe, de Nirrti nem úgy tesz, mint Sam esetében…
Kelownai barátunk egy puha ágyikóban ébred. Nirrti nem csinált vele semmit. Meglátta, hogy ő genetikailag tökéletesebb, mint a társai, ezért felajánlja neki, hogy legyen segítségére. Persze Jonasnak nem kell kétszer mondani, csont nélkül elutasítja. Vissza is kerül a börtönbe. Evanov ezredes már nincs itt, vízzé vált, mint Alebran.
Jack a soros. Útközben megkérdi Eggart, miért nem nézett még bele Nirrti fejébe, akkor megértené, miért akarják megölni. Még be sem áll a gépbe, de Eggar már felfedi Nirrtit (mégis csak használt a rábeszélés), nem kell kétszer mondani Wodannak sem, megfojtja a 2 Jaffát, majd istennője nyakát kapja el. Jól kicsavarja. Jack nem örül, hogy fogják ezután megmenteni Cartert? Eggar megnyugtatja, amire szükségük van, azt kivette Nirrti fejéből.
Már hozzák is Samet, Eggar teljesen helyrehozza. A csapat örülne, ha megvizsgálhatnák a gépet, persze csak miután mind meggyógyultak. Wodan közli velük, hogy ha végeztek, akkor majd el fogják pusztítani, s Jack már fintorog is, de Sam csitítja, hisz nincs gép, nincs baj.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK