Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK4x17 Absolute Power (Teljhatalom)

Írta:
Robert C. Cooper 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

A CSK-1-et Kasuf kíséri az Abydoson. Elmondása szerint többen hallottak furcsa hangokat, amik Sha’ree nevét mondták. Hirtelen különös homokvihar alakul ki, majd megszólítja Danielt. A homokvihar abbamarad, egy fiú tűnik fel a helyén. Azt állítja, ő a Harsesis, a neve Shifu.
A CSK-1 magával viszi a Földre, hogy megvizsgálják. Nagyon okos a kölyök, elmés ”beszólásaival” jól elgondolkodtat mindenkit. Hammond közli a CSK-1-gyel, hogy értesítette a Tok’rát. Aztán felmerül a kérdés, hogy hogyan szerezzék meg mindazt az infót, ami a gyerek fejében van. Ugyanis ettől a tudástól gonoszak a Goa’uldok, és épp ezért tanította meg Oma Desala Shifut felejteni. Tehát ha Shifunak sikerül is emlékeznie, nem tudni, hogy milyen hatással lesz rá az embertelen mennyiségű információ.
Daniel leül beszélgetni a fiúval, kihangsúlyozza, hogy fontos lenne számukra, ha el tudná mondani, amit tud. Ekkor Shifu amolyan ET-style-ban megérinti Daniel homlokát, aki rögvest elájul.
Régész barátunk kómásan ébred a betegszobán, méghozzá a tudással, amire oly kíváncsiak voltak. Hamarosan már le is rajzolja egy műhold terveit, amivel sikeresen lehetne védekezni a Goa’uld hajók ellen. Egy év és 160 milliárd dollár kell (csak) a műholdrendszer létrehozására és persze némi naquada, aminek a beszerzése a CSK csapatok részéről extra teljesítmény-ráfordítással kell, hogy megtörténjen. A projektnek teljes titokban kell zajlania Daniel szerint, mert nem szabad kockáztatni (vagyis CSAK ÍGY 100%osan BIZTONSÁGOS). Fel-felvillannak azonban a mellékhatások is, Danielnek időnként hallucinációi vannak, melyekben rendszerúrnak képzeli magát, persze ezeket a környezete nem veszi észre.
Egy évvel később. Daniel épp ágyából kászálódik ki az otthonában. Kipillant az ablakon, lenn a kapunál Sam a belépőkártyáját mutogatja az őrnek. Daniel (ha nem is palotában), de már luxus villában lakik.
Sam haragszik rá, úgy véli önös (világuralmi) érdekeit akarja megvalósítani. Daniel ezért őrültnek titulálja és börtönbe csukatja.
Jack bemegy a börtönbe, beszél Sammel. A csevely közben megemlítik Teal’c-et, akivel történhetett vmi korábban, semmi konkrétat nem mondanak, de valószínű, hogy Jaffa barátunk már nem él. Úgy tűnik Jack hisz Samnek. Eközben vki árgus szemekkel kíséri figyelemmel a beszélgetést egy tv-n keresztül, persze, hogy Daniel.
Az ezredes következő útja Danielhez vezet. Aki felajánlja, hogy nézzék együtt a műholdak fellövését (hát igen, eljött a nagy nap). Daniel már nem liftet használ, hanem transzportgyűrűket (kicsit talán elkényelmesedett), lényeg, hogy lenn a föld alatt élőközvetítésben kísérik végig a kilövést. Daniel elmondja Jacknek, hogy mindjárt hős lesz, mert az elnök nemsokára felfedi a Csillagkapu programot, mivel a Föld védelme meg van oldva, egyáltalán nincs szükség a titkolózásra. Ekkor az egyik képernyőn keresztül bejelentkezik vmi főfejes féleség, és közli, hogy az elnök elhalasztja a tájékoztatót, mert az oroszok NAGYON felháborodtak a titkolózás miatt (az USA és Oroszország megegyezett, hogy a Csillagkapun keresztül szerzett minden a Földdel kapcsolatos infót megosztanak, de ugye ezt az egyet nem osztották meg, mert – lásd feljebb – Daniel szerint nem lett volna biztonságos), aztán Kína is észlelte a fellövést és szintén fenyegetőzik. A ruszkik ezért ráállítanak egy kémműholdat a fellőtt műholdakra, Daniel figyelmeztetésképpen kilövi azt. De az oroszoknak ez nem elég élesítik a rakétaállomásaikat, hoppá, fenyeget egy nukleáris háború… Daniel felülbírálja az Amerikai Egyesült Államok elnökét (érdekes, hogy a pár fős személyzet nem tiltakozik – csak Jack néz megilletődötten –, úgy tűnik, nagyon jól megválogatta az embereit) és nyíltan színt vall. Úgy dönt, egy megelőző csapással elpusztítja Moszkvát. Jack ekkor fegyvert ránt és habozás nélkül rálő a Föld új urára, kevés sikerrel, erőtér védi. Hát őt is csőbe húzták, dr. Jackson kezdettől fogva tudta, mire készül. Daniel kilövi az orosz fővárost…
A CSK-1 és Hammond az egyik Tok’rával beszélget (csak megérkeztek). Daniel kómája miatt felmerül, hogy a gyerek Goa’uld átverés, ezért a Tok’ra hazugságvizsgálat mellett döntenek.
Daniel magához tér (a betegszobán), az egész csak álom volt… szerencsére.
Shifura felszerelik a hazugságvizsgálót, betoppan Daniel, és még kezdés előtt leállítja az egészet.
A kérdés azonban továbbra is fennáll: hogy szerezzék meg az információt a kölyök fejéből. Erre maga a fiú adja meg a választ: sehogy. Egyszerűen átváltozik fénylénnyé (mint amilyen Oma Desala) és a kapun távozik.
Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK