Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Az Amazon vette meg az MGMt


 Szerző: Platschu Kategória: Média Dátum: 2021.06.10


 Hosszú évek lassú halódása után  egy hosszú licit után végre elkelt a nagy múltú MGM filmstúdió 8.45 milliárd dollárért.

 Az 1924-ben alapított stúdió 2011 körül már majdnem csődbe ment, s ha emlékeztek ez okozta a Csillagkapu sorozatok végét is, amikor a DVD piac megroppant. Azóta sikerült majdnem 2 milliárd dollár tartozást összehozniuk, amin nyilván nem segített az sem, hogy a Covid miatt a legújabb James Bond moziprepremierje is csúszott. Akkoriban olyan pletykákat lehetett hallani, hogy a Netflix is licitált a kémfilm bemutatójáért, de sokallták érte az 500-600 milliós streaming jogot. Az utóbbi időben az MGM szép sorozatos sikereket ért el a Vikings és a Handmaids tale sorozatokkal, de a Stargate visszatérésére még mindig várnunk kell.

 

Szerencsére ennek az agóniák most viszont végre lezárultak a zárt ajtók mögötti tárgyalások és végül az Amazon szerezte meg az MGMt a piaci árnál magasabb összegért. Az Amazon Prime és Amazon Studios alelnöke, Mike Hopkins, illetve maga az Amazon vezerigazgatója, Jeff Bezos is arról beszélt, hogy számukra igazi piaci értéke a filmkatalógusnak és a hőn szeretett sorozatos IP címeknek van, amelyeket az MGM tehetséges csapatával szeretnének továbbgondolni es a 21. század szintjének megfelelően fejleszteni. A sajtóközlemény név szerint is említette a Stargatet.

 

De mit is jelent ez a mi szempontunkból? Igazából senki nem tudja még. Brad Wright dolgozik az új szerián, amiről majd külön hírben is beszámolunk. Ám senki nem tudja, hogy mit is akar az Amazon kezdeni a márkanévvel. Rebootnak szerintem egyikünk sem örülne, de reméljük Brad Wright marad showrunnerként, hiszen az első három széria is az ő keze alól került ki. Annai bizonyos, hogy a két cég fúziója az év végéig megvalósul és az Amazon Prime közel minden országban elérhető. Így ha lesz is berendelés és premier, akkor a magyar rajongók is világpremiert kaphatnak. Az Amazonon általában 10 részesek az évadok és Brad Wright is azt nyilatkozta egy interjúban, hogy rövidebb évadra jobban tud koncentrálni.

 

Az Amazon egyébként irgalmatlan összegeket öl bele tartalom gyártásba, hogy a Disney-Netflix kettős mellett életben maradjon. Közel 1 milliárdot terveznek beleölni az új ötévados Gyűrűkmura spinoff tv szeriába, amiből csak az első évad díszletei és kellékei 400-450 millió dollárba kerülnek. Közben a korábban megvett és három evaddal megtoldott Expanse scifi is kaszát kapott a könyvekben történő ugrás miatt is, így gyakorlatilag nagy szükségük lesz egy új scifis zászlóshajóra, ami a negyedik Stargate sorozat, tévéfilm, minisorozat, antológiaszéria lehet. Reméljük hamarosan kiderül egy évtizednyi várakozás után, hogy merre tartunk, de most egyelőre annak kell örülni, hogy végre van új tulajdonos, aki hajlandó is pénzt beleinvesztálni.





Ezt a hírt már 1148 alkalommal olvasták.



 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK