Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Új csillagkapu sorozat következhet


 Szerző: Platschu Kategória: Média Dátum: 2018.02.21


A Stargate : Origins rajongói fogadtatását látva az MGM új SG sorozat indításán gondolkodik.

 Az MGM 2008-as csődközeli helyzete miatt sajnos további DVD filmek sosem készülhettek el, így a fiókban maradt az SG-1 : Revolution és az Atlantis : Extincition forgatókönyve is. Aztán a Stargate : Universe leállítása után a producerek hiába lobbiztak más tévécsatornáknál, a SyFy minden kísérletüket megfúrta, holott terveztek SG-1 11. évadot. Ha emlékeztek, akkor Amanda Tappingnak is már megvolt a szerződése és ezért kellett átvinni a spinoffba, hogy azt kitölthesse. A két bázis díszletét hónapokig, illetve évekig fenntartották, de utána azt is elbontották, ahogy biztossá vált, hogy nem fognak tudni újabb SG tévéfilmeket bennük forgatni. Aztán évek át csak a csend honolt az SG háza táján, hiszen a tervezett reboot mozifilm trilógiát is leállították.

 
Az MGM 2017-ben egy új, olcsó websorozattal azonban sikeresen megtörte a jeget. A Stargate : Origins ugyan inkább tűnik egy feldarabolt és kis költségvetésű SG tévéfilmnek, mint igazi sorozatnak, de minden rajongónak erősen ajánlanánk, hogy vessen rá egy pillantást a Stargate : Command weboldalon, ahol az első három részt bárki megtekintheti. A lényeg, hogy az MGM felé a rajongók bizonyították, hogy a franchise él és töretlenül szeretik még évek után is, illetve hogy szeretnének újabb tartalmakat látni.
 
Ezért is öröm azt hallani, hogy a GateWorld belsős információkra hivatkozva úgy tudja, hogy az Origins sikeresen kimozdította a franchiset ebből a tetszhalott állapotból és az MGM közvetlenül a saját oldalalán, immáron tévécsatornáktól függetlenül tud figyelni és hallgatni a rajongókra. Egyelőre azonban nem fedték fel, hogy mi a következő lépés, de az informátor úgy fogalmazott, hogy a teljes stargate világ előre léphet végre. Reményeink szerint, ha az MGM mellett a Netflix vagy akármelyik más szolgáltató is anyagilag beszállna, akkor a nemzetközi terjesztés is akadálymentessé válhatna. Szóval ezek a pletykák egyelőre akármit is jelenthetnek és én sem akarok félinformációkat közölni veletek egyelőre. Simán berendelhetik Origins 2. évadot vagy akár egy antológiaszerű, különálló történetet elmesélő minisorozatot vagy akár egy teljesen új spinoffot is.
 
Pár hónapja Christopher Judge a san diego-i Comic Conon a házigazda és moderátor szerepet töltötte be, amikor az Originst bejelentették. Akkor említette meg, hogy szavát adja, hogy az MGM igenis figyelni fog a rajongókra és újabb SG produkciók készülnek, feltéve, hogy a Stargate : Command beváltja az ígéreteket a nézettséget illetően. Azt is megemlítette, hogy Rise of the Jaffa fedőnéven egy új történeten dolgozik az író társaival, tehát még az is megtörténhet, hogy Teal'c kalandjait folytatjuk a Tejútrendszerben.
 
Az Origins így is a rajongók iránti hála egyik jele a nyilvánvaló piackutatás mellett. A forrás azt nyilatkozta, hogy a stúdió éreztetni akarta a rajongókkal, hogy hallgatnak rájuk és hogy az ő szenvedélyességük és elkötelezettségük, ami miatt itt tartunk most. Egyben azt is megígérték, hogy figyelembe veszik a javaslataikat és aktívabban fognak rájuk hallgatni.
Érdemes elolvasni a Brad Wrighttal készült mini interjút is, amiben az új sorozata mellett a Stargateről is kérdezték. Beszélt a franchise múltjáról, a sikertelen visszatérési és folytatási kísérletekről. Az egyik rajongó kérdésére elmondta, hogy egyáltalán nem bánná, ha az MGM megkeresné egy új SG sorozat kapcsán, mert valószínűleg igent mondana rá. Közben Joe Mallozzi , az SG egyik vezető írója is intenzív kampányba kezdett, hogy az MGM-re talán most nyomást tudnának gyakorolni a rajongók, hogy hívják vissza Brad Wrightot és Robert C. Coopert. Ők alkották meg az Atlantisz és Universe spinoffokat is. tehát a legjobban alighanem akkor járnánk, ha a friss írók mellett a két veterán alkotó is közreműködni a jövőbeli SG sorozatok készítésében szakértőként. Érdemes az elmúlt napok bejegyzéseit is elolvasni tőle, ahol arról beszél, hogy lehetne úgy új sorozatot indítani, hogy a régi és új nézők igényeit kiszolgálja.
 
S hogy mi mit tehetünk? Először is arra kérnék mindenkit, hogy regisztráljatok a Stargate : Command oldalon, mert ez még ingyenes. Elég sok kvíz és interjú van fent, tehát érdemes belelapozgatni. Ha a pénzetek engedi, akkor érdemes előfizetni a teljes hozzáférésre is, ám sajnos ezzel még csak a régi sorozatokat fogjátok tudni nézni a legjobb tudomásom szerint, mert az Originst továbbra is lekorlátozták 6 országra. A másik fontos platform a StargateNow twitter csoport, ahol szintén az új spinoff melletti kampány vagy nyomásgyakorlásszerű rajongói megmozdulás fog elkezdődni a napokban.
 
Szóval egyelőre itt tartunk és öröm látni, hogy valami készülődik. Ha bármi konkrét hírt megtudunk, akkor természetesen itt vagy a fórumban vagy a FaceBook csoportunkban beszámolunk nektek.




Ezt a hírt már 3794 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

https://www.promocioskodok.com/kuponkodok/zavvi/


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK