Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

MGM és az alkotók az SG-1 jövőjéről


 Szerző: Mascot Kategória: Általános Dátum: 2006.08.29


Az MGM nyilatkozatot adott ki arról, hogy miképpen lehetne folytatni az előző héten leállított Stargate: SG-1-t, és a színészek is elmondták véleményüket a SCI FI csatorna döntéséről.

Jeff Pryor, az MGM szóvivője a következőket nyilatkozta a Multichannel News-nak: "Mi nem sorozatként tekintünk az SG-1-ra, hanem franchise-ként, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy tovább bővítsük ezt a franchise-t."

A rajongók folyamatosan arról spekulálnak, hogy Pryor mire gondolhatott. Mozifilmre? TV-filmre, vagy egy minisorozatra? Sőt, néhányan arra gondolnak, hogy a 11. évadot egy másik amerikai csatorna veszi majd a szárnyai alá. Ilyen lehetne például a SpikeTV, és a G4, amelyek vezetői az utóbbi években folyamatosan bővítik a sci-fi kínálatukat, valamint az SG-1-t tíz éve elindító Showtime.

A SCI FI szerint ez utóbbi lehetőség kizárt. "Amerikai televízióban nem lehet leadni az SG-1-t." - mondta Mark Stern, a csatorna elnökhelyettese. "Az MGM-mel kötött szerződésünk ezt megtiltja. (...) A SCI FI-t jobban érdekelné egy újabb évad, ha olcsóbban lehetne elkészíteni."

Még azt is hozzátette, hogy "Az alkotók nagyszerűen megfiatalították a sorozatot Ben Browder [Cameron Mitchell], Beau Bridges [Hank Landry] és Claudia Black [Vala Mal Doran] bevonásával, de mostmár úgy gondoltuk, hogy ideje lenne pontot tenni a történet végére. Természetesen az SG-1 szereplőgárdáját, vagy csak egy részét is szívesen látnánk a spin-off-ban is."

Néhány rajongó azt eszelte ki, hogy egy amerikai csatorna helyett Kanadában, vagy az Egyesült Királyságban is be lehetne mutatni az újabb évadokat (mint például a BBC-n, ami már korábban is sugárzott hasonló sorozatokat).

A színészek is elmondták véleményüket a leállításról.

Michael Shanks (Dr. Daniel Jackson): "Mi valamivel a hivatalos nyilatkozat előtt már tudtunk róla, és nehéz felháborodnunk. A >leállítás< nem túl jó kifejezés, mivel azt jelenti, hogy kihúzzuk a dugót, és hazamegyünk. Valójában csupán arról van szó, hogy nem kaptunk megrendelést egy újabb évadról, ami már évek óta a levegőben lóg, és ezt el kell fogadnunk. Nagyszerű volt ez a tíz év, szóval nehéz igazán kiborulni a leállítás miatt."

Christopher Judge (Teal`c): "[komoly arccal] Milyen bejelentés? [mosolyogva] Ja, hogy az! A bejelentés, ami felrázta az internetet! Csupán azt jelenti, hogy nem fogunk eredeti epizódokat forgatni a SCI FI-nak. Szerencsére van a stúdióban egy nagyon kreatív személy, Charlie Cohen, aki Brad Wright-tal és Robert Cooperrel biztosan ki fog találni valamit az SG-1, és a Csillagkapu-franchise jövőjét illetően. Szóval ne ijedjetek meg, könnyen elképzelhető, hogy az elkövetkező években is minket kell majd néznetek."

Ben Browder (Cameron Mitchell): "Amikor egy sorozatot leállítanak, az első reakció a csalódottság, mivel nem fogom újra látni azokat az embereket, akikkel... annyi éven keresztül együtt dolgoztam, és új munkát kell találnom. Mivel azonban az SG-1 rekordot döntve tíz évig futott, méltóságteljesen kell távozni. Minden jó egyszer végetér, ez is azon dolgok közé tartozik."

Claudia Black (Vala Mal Doran): "Nem vagyok meglepődve. Úgy gondolom, hogy tíz év emberfeletti teljesítmény. Nem tudom, hogy az írók hogyan tudtak ilyen sok történetet elmeséltetni ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanabban a környezetben. Az emberek élete nem változik, hacsak nem körülöttük történik egy hatalmas változás, ami ebben az esetben talán Bent, Beau-t és az engem jelentett. Azonban minden a gazdaságra vezethető vissza, egy ilyen produkció 90 % üzlet, 10 % sorozat. Tudom mit beszélek, korábban egy Farscape nevű sci-fiben játszottam, amit szintén leállítottak"

Brad Wright, a Stargate: SG-1, és a Stargate: Atlantis egyik megalkotója azt mondta a TV Guide magazinnak, hogy "Az álmom az, hogy visszavegyem az SG-1-t, ahol kezdődött: a mozivászonra. Persze reálisabb egy TV-filmnek, vagy egy harmadik sorozatnak az esélye. Nincs semmi akadálya annak, hogy miért ne indulhatna egy második spin-off a Csillagkapu világában."

A következőt mondta a tizedik évad végéről: "A jelenlegi évadzáró epizódok nagyszerűen fejezik be a tizedik évünket, de semmi esetre sem jelentik az SG-1 végét."

Az MGM szóvivője végezetül elmondta, hogy "a média új korszakában sok új lehetőségünk van a franchise folytatására. Jelenleg is ezeket a lehetőségeket fontolgatjuk." A rajongók szerint az is elképzelhető, hogy a 11. évadot az interneten fogják bemutatni. A tizedik évad részeit jelenleg 1,99 dollárért lehet megnézni az iTunes-on. "Ez nem az egész Csillagkapu-franchise, hanem csupán a Stargate: SG-1 és a SCI FI kapcsolatának a vége."



Ezt a hírt már 6668 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

SaveStargateSG-1.Com


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK