Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Csillagkapu-trilógia? --- KIEGÉSZÍTVE


 Szerző: Mascot Kategória: Általános Dátum: 2006.08.25


Dean Devlin, az 1994-es Csillagkapu mozifilm egyik társírója, és társproducere a san diegoi Comic-Conon rajongók előtt nyilatkozott reményeiről, hogy esetleg mégis véghezviheti eredeti tervét, hogy a Csillagkaput mozitrilógiává bővítse. A tárgyalások már megkezdődtek az MGM-mel.

Devlin éppen új filmjéről. az első világháború idején játszódó Flyboys című filmjéről beszélt, mikor szóba hozta, hogy egy több filmre szóló szerződést kötött az MGM-mel, és azt szeretné, hogy ezen szerződés keretein belül befejezhesse az eredetileg tervezett Csillagkapu-trilógiáját.

"Azt szeretném, hogy az új filmek az eredeti terveinket kövessék." - mondta Devlin. "A sorozatokhoz nem kapcsolódnának."

A Csillagkapu (hasonlóan a Flyboys-hoz) olyan film volt, amit senki sem akart támogatni, szóval Devlinéknek saját pénzből kellett finanszírozniuk a projektet. Azóta a Csillagkapu nemzetközi jelenség lett, elsősorban a Sci-Fi csatorna két sorozatának, az SG-1-nak, és az Atlantis-nak köszönhetően. Bár annak idején sem Devlin, sem az eredeti film rendezője, Roland Emmerich nem támogatta a sorozatot, amit az MGM az ő közreműködésük nélkül kívánt elkészíteni, az író-producer nem tud mást érezni régi agyszüleménye iránt, mint büszkeséget. "Nem tehetek róla, de büszke vagyok. Annak idején senki sem hitt a filmben. Szóval most olyan, mintha egy álom vált volna valóra... és ez az álom kilépett volna  a fejemből, átment volna az utca túloldalára, hozzáment volna valaki máshoz, és már a gyerekeit nevelné."

Az eredeti Csillagkaput Roland Emmerich Centropolis Films nevű cége finanszírozta. Az MGM csak úgy volt hajlandó forgalmazni, ha megkapják az egész franchise jogait. Devlin remélte, hogy a film anyagi sikerei után elkészíthetik a két további részt, de az MGM ehelyett leszerződtette Jonathan Glassnert, és Brad Wrightot, hogy írják meg a Stargate: SG-1-t.

"A kezdetektől fogva trilógiát akartunk." - nyilatkozta Devlin a Comic-Con riportereinek. "Természetesen a Csillagkapu lett volna az első rész. Annak idején megírtuk a többi kettőt is, persze nem a forgatókönyveket, hanem csak a történeteket, azonban köszönhetően annak, ahogyan az első részt leforgattuk, és az MGM elkötelezettségének a sorozat elkészítése mellett, a stúdió nem akarta támogatni a második, és harmadik rész leforgatását. Azóta az MGM sok változáson ment keresztül, és a mostani, új vezetéssel tárgyalásokat kezdtünk, és nagyjából azt mondtuk nekik, hogy: Nézzék, nem akarjuk, hogy a sorozat, és a trilógiánk bárhogyan ártsanak egymásnak. A sorozat nagyon sikeres, a rajongók imádják, olyannyira, hogy egy második sorozat indult, és már elkezdték tervezni a harmadikat is. Szóval a Csillagkapu nagyon is él, és jól van, de nagyon szeretnénk befejezni azt a történetet, amit 12 éve elkezdtünk mesélni."

Visszatérne Kurt Russel (az eredeti Jack O`Neil ezredes), és James Spader (Dr. Daniel Jackson)? "Biztosan." No és Roland Emmerich? "Rolandot is teljes mértékig bevonnám. Hogy ő fogja-e rendezni, az attól függ, hogy mennyi pénzt költök a filmek elkészítésére. A Csillagkapu abból a történetvázlatból nőtte ki magát, amit még Roland írt főiskolás korában. A címe Necropol: A halottak városa volt, és arról szólt, hogy a gizai Nagy Piramis mélyén egy idegen űrhajó fekszik eltemetve. Eközben én ettől teljesen független kezdtem el dolgozni az Arábiai Lawrence egy másik bolygón sztoriján. A Csillagkapu e két ötlet találkozásából született, csak menet közben hozzáadódott a sci-fikben gyakran használt eszköz, a transzporter."

Devlin azt is elmondta a rendezvényen, hogy annak idején nagyjából milyen történetet szántak a trilógiának: "Az első film egyértelműen az egyiptomi mitológiával foglalkozott, a másodikban mozdultunk volna el a többi mitológia felé, a harmadik film pedig arra világított volna rá, hogy az összes mitológia összekapcsolódik egy közös szállal. Szóval a három film alatt bolygónk múltjának sok rejtélyét felfedtük volna egyetlen nagy, összefüggő történetben. Reményeim szerint a harmadik film vége a sorozat a kezdetet jelenti majd."

Az SG-1 televíziós sikerei miatt az MGM már évek óta szerette volna látni a Csillagkapu visszatértét a mozivásznakra, még alá is írt egy szerződést a sorozatok két producerével, Brad Wrigttal, és Robert C. Cooperrel, hogy készítsenek egy SG-1 mozit. Egyedül az MGM-től függ, hogy van-e remény Devlinék eredeti Csillagkapu-tervének, és a franchise-ban van-e hely két különböző Csillagkapu-mítosznak.

Kiegészítés:

Kurt Russel, és James Spader vissza szeretnének térni a Csillagkapu világába. "Mindig is azt mondták, hogy szívesen benne lennének egy új filmben." - mondta Devlin a Sci-Fi Wire oldalnak.

Az eredeti Csillagkapu DVD audiokommentárjában Devlin korábban már elhintette, hogy Charles Kawalsky (John Dielh) is fontos szerepet kapott volna a Csillagkapu 2-ben. A karakter már a sorozat harmadik részében meghalt, amit Devlin meglehetősen nehezményezett.

Bár sok rajongó úgy gondolja, hogy Devlinék trilógiája valójában a Függetlenség Napja című film (a Földre váró idegen inváziót egy pilóta, és egy tudós megakadályozzák), és a Bill McCay-féle ötkötetes Stargate-sorozat történetét jelentette, a Csillagkapu 2 igazából tizenkét évvel az első rész után játszódott volna, és ott folytatta volna a történetet, ahol abbamaradt: Jack O`Neil otthagyta Daniel Jacksont az Abydos-on. "A második részben Daniel felfedez valamit, ami miatt visszatér a Földre, ahol ezután találnak egy új, másmilyen Csillagkaput. "

"Az az ironikus, hogy tizenkét éve jelentettük meg a Csillagkaput, és az eredeti terveink szerint a második rész tizenkét évvel az első után játszódott volna, és emiatt a színészeket öregebbé sminkeltük volna. De most minden szépen összepasszol."

Devlin nem csupán álmodozik, szerinte komoly esélyei vannak arra, hogy elkészíthesse a trilógiát. Egy hónappal ezelőtt a következőket nyilatkozta: "Az MGM annak idején szilárdan elhatározta, hogy elkészíti az SG-1-t, és aggódtak, hogy egy második, és egy harmadik rész nem passzolna mellé. Mivel a sorozat ennyire sikeres lett, és az MGM-nek új vezetősége van, akik nagy sci-fi rajongók, és már nem igazán aggódnak az SG-1 miatt, és szerintük van a közönségnek egy olyan része is, amelyik szívesen látná, hogy a trilógia többi része miről szólt volna. Mivel egy nagy történetet készítettünk elő, de sosem jutottunk el odáig, hogy el is meséljük, szerintem nagyon izgalmas lenne leforgatni a második, és harmadik epizódot."

Még nem tudni, hogy a Stargate: SG-1 leállítása milyen hatással lesz Devlin terveire, mivel Brad Wright is szeretne Csillagkapu mozifilmeket forgatni.




Ezt a hírt már 5160 alkalommal olvasták.



 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK