Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

HIVATALOS: Befejeződik a Stargate SG-1


 Szerző: Naki Kategória: Média Dátum: 2006.08.21


Tíz év után véget ér a Stargate SG-1. A Stargate: Atlantisból, amit épp most kezdett a tv2 vetíteni Csillagkapu Atlantisz címen, a SciFi Channel megrendelte a negyedik évadot.

A Stargate SG-1, melyből idén már a rekordot jelentő 10. évadot forgatták, befejezi pályafutását, miután a sorozat tulajdonosa, a SciFi Channel nem rendel több epizódott a CSK-1 kalandjaiból. Ezt a mérföldkőnek számítő 200. epizód alkalmából rendezett ünnepség előtt jelentették be a színészeknek és a készítőknek.

Ugyanakkor a spin-off sorozat, a Stargate: Atlantis folytatódhat a negyedik évaddal. A SciFi azt reméli, hogy az Atlantis képes lesz megállni a saját lábán.

A nyár folyamán gyengén szerepelt az SG-1, soha ilyen gyengén nem kezdett még a sorozat mint ez alkalommal, az 1,4-es nézettségi mutató 20%-os esést jelentett az előző évad végének adataihoz képest. Az enyhe emelkedést jelentő 1,6 pontos eredmény után azonban a sorozat nézettsége ismét visszaesett, ezúttal a valaha volt leggyengébb pontra, hiszen a negyedik epizód csupán 1,3 pontot ért el.

A nézők és a készítők is több tényezőt hibáztattak a drámaian alacsony nézettségért, a SciFi és a Sony promóciójának hiányától a Battlestar Galactica áthelyezésén át a USA csatorna Monk című sorozatáig, amelyet egy időben vetítenek az SG-1-nal. És habár az Atlantis nézettsége is sokat esett az előző évad végéhez képest, még így is lényegesen jobban teljesített mint az SG-1.

A Multichannel News úgy tudja, a gyenge nézettségi adatok mellett a sorozat elkészítésének magas ára áll a megszüntetés mögött. Bár hivatalos információ még nem érkezett a Stargate SG-1 10. évadának folytatásával kapcsolatban, nem hivatalos forrásból olyan hírek érkeztek, hogy a jelenleg forgatás alatt álló második félévet még befejezik és le is vetítik.

A SciFi Channel hivatalosan is bejelentette, hogy a Stargate SG-1 története véget ér.

˝A SciFi Channel büszke arra, hogy ez a csatorna lehetett a Stargate SG-1 10. évadának otthona. Tíz évad és 215 epizód egy nagyon szép eredmény és Guiness rekord is. A Stargate világméretű jelenség. Miután ilyen sokat elárt az elmúlt 10 évben, a SciFi úgy hiszi, hogy most jött el a megfelelő idő, hogy a sorozat utolsó évadát fejezze be a csatornán. A SciFi megtiszteltetésnek érzi, hogy részese lehetett a Stargate világának az elmúlt öt évben, és folytatni fogjuk a Stargate univerzum felfedezését az MGM-mel a Stargate: Atlantis új évadán keresztül,˝ áll a csatorna közleményében.





Ezt a hírt már 7613 alkalommal olvasták.



 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK