Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

MGM - Lesz SGII mozifilm és 3. SG sorozat?


 Szerző: Platschu Kategória: Általános Dátum: 2006.05.10


Charles Cohen, az MGM elnöke a Stargate világot érintő nagyszabású terveiről beszélt a Multichannel News című oldalnak.

Az SG-1 idén ugyanis elérte a mérföldkőnek számító 200. epizódot, melyről már korábban is beszámoltunk nektek. Cohen szerint az SG egy rendkívül értékes franchise és szándékukban áll az elmúlt 10 év eseményeire épülő újabb mozifilm készítése, amely remekül passzolna egy harmadik stargate sorozat indításával kapcsolatos elképzeléseikbe.

Az SG-1 készítői már régóta szándékoznak második mozifilmet csinálni, melynek a forgatókönyve már a fiókban pihen. Cohen szerint nem feltétlenül kell várniuk vele, amíg az SG-1 kalandjai hivatalosan véget érnek. A sorozat hosszútávú sikere igazolná egy ilyen film elkészítését, ami nem jelenti azt, hogy utána ne készíthetnének még további új epizódokat. Korábban a producerek arról beszéltek, hogy új évadok költségvetését kigazdálkodni egyre nehezebb, mivel emelkednek a fizetések, ráadásul a kanadai dollár árfolyama is erősödött az amerikai dollárral szemben, tehát ugyanabból a pénzből kellene többet kihozniuk. Éppen ezért Robert C. Cooper arról beszélt, hogy egy idő után a sorozat nem tud annyi profitot termelni a DVD-kiadásokból és a különböző tévétársaságok sugárzási díjaiból, mint amennyit a befektetők elvárnának, ráadásul a nézőszámot sem tudják egy bizonyos szint fölé emelni. Éppen ezért szerinte az SG-1 készítése hamarosan lehetetlenné válik. Jelenleg évente kb. 75 millió dollárból készül az SG-1 és az Atlantis sorozat, ami évadonként kb. 1,8-2 millió dollárt jelent. Az új részeket átlagosan 2,5 millió nézi az USA-ban és további 120 országban vetítik még a sorozatokat. Eddig összesen több, mint 500 millió dollárt költöttek a gyártásra, mely fontos volt a kanadai Brit Kolumbia tagállam gazdasága számára a helyi szakemberek, színészek foglalkoztatása miatt.

Cohen viszont a producerekkel szemben nagyon bizakodó és szerinte akár három SG sorozat is futhatna párhuzamosan, mint a Law and Order vagy a CSI sorozatok esetében. Arról beszélt még, hogy Claudia Black, Ben Browder és Beau Bridges érkezésével újraalkották az SG-1-t, mely szerinte még 10 évig futhatna és bár sose érne véget. Persze Cohen tudja, hogy ez nagyon ambicíozús kijelentés volt a részéről, de szerinte a producerek hálásak lesznek. Az MGM számára ugyanis az SG franchise fontosságát a James Bondhoz hasonlította, mert anyagilag és a stúdió profilja szempontjából is meghatározó. Több millió ember számára ez kiváló MGM reklám, ráadásul más MGM termékek sikerében is szerepet játszhat. Tavaly a Sony által vezetett Comcast. Corp nevű konzorcíum bekebelezte az MGM-t, de a Stargate márkanév 100%-ban az MGM tulajdonában maradt, míg a filmeket kb. 50-50%-ban finanszírozzák közösen. Éppen ezért idén még több pénzt adtak a sorozatok készítőinek, hogy a meglévő magas színvonalat megtartsák és tovább emeljék. Cohen arról beszélt, hogy Richard Dean Anderson pár epizódos visszatérésére is inkább rászántak még egy kis extra költségvetést, de ezt örömmel tették. Korábban pletyka szinten pedig már az is felmerült, hogy 11.évad is készülni fog és ha utána az SG-1 mégis befejeződne, akkor új néven új sorozatként folytatnák (ld. Stargate Command). A jövő televíziózása átalakulóban van és az MGM sem akar lemaradni, éppen ezért az új részek az ITunes-on keresztül letölthetőek lesznek. Pontos ár még nem ismert, de a BSG-ért tavaly 1,99 dollárt kértek részenként.

 





 




Ezt a hírt már 6241 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Teljes újságcikk
Kapcsolódó AG fórum - Milyennek képzeled a Stargate jövőjét?


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK