Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Folytatódik a negyedik sorozat fejlesztése


 Szerző: radu Kategória: Általános Dátum: 2020.09.17


 Joseph Mallozzi rajongói kérdésekre válaszolva megerősítette, hogy az új, Brad Wright által írt élőszereplős Csillagkapu sorozat fejlesztése nagyjából az ötödik ékzárnál tart, ha tárcsázható kapucímként tekintünk rá.

Júliusban Joe már tett egy jelentősebb utalást, hogy valami végre készülődik. Akkor azt írta, hogy „az igazat megvallva, még sosem voltunk ennyire közel egy új, negyedik csillagkapu sorozathoz. A régóta szenvedő rajongók végre elnyerhetik a jutalmukat. Feltéve, hogy néhány alapvető elem még a helyére kerül.

 
Brad Wright is korábban említette, hogy az MGMmel tárgyal úgy 2017 táján, így már jó két-három éve fejleszt egy új SG projektet. Neki volt 2011 óta a Travelers című szériája, amit tavaly kaszáltak pár évad után, így azóta lehet nagyobb lelkesedéssel tért vissza ehhez a tervéhez. Pár hete egy rajongó twitteren intézett új SG sorozatra vonatkozó kérdésére szűkszavúan annyit válaszolt, hogy "próbálkozok". 
 
Ha emlékeztek Joe az SG-1 negyedik évadánál csatlakozott az írókhoz és maradt is végig az Atlantis és a Universe esetében is executive producerként is, majd ő utána a Dark Matter saját szérián dolgozott éveken át. S bár hivatalosan ugyan még nincs köze a negyedik szériához, valószínűleg képben van, hogy mik Brad Wright tervei és később esetleg ő is visszatér az írói stábba.
 
Amit most bizonyosan tudunk, hogy nem reboot lesz, ettől nem kell félnetek. Ha emlékeztek az MGM akart Stargate 2-3-4 mozifilmet, ami nem vette volna figyelembe a tévés kánont. Aztán szerencsére ez a ötlet hamar elhalt a Függetlenség napja 2 gyenge bevételei után. Később szó volt SG-1 rebootról is, amit óvatosan megkérdeztek a rajongóktól és egyértelmű tiltakozás és felhördülés volt rá a reakció.
 
Mindkét író azonban egyértelműen többes számban beszél az új SG projektről. Tehát ez nem feldarabolt film lesz, mint a Stargate Origins : Catherine, hanem lehet mini széria, 10, 13 vagy akár 20 részes évad is. 
 
A Stargate : Command app tavaly év végén bezárt, ha erről esetleg nem tudnátok, mert bennfentes információk szerint a Catherine filmet gyártó csapat szerződése lejárt és mérsékelt volt a rajongók fogadtatása nem csak a film, de az új app felület iránt is, ahová 2019. júliusában költöztek. Közben az MGM is szeretne túladni a saját filmes bázisán. Ők egy ideje futtatták a saját EPIX nevű filmes streaming szolgáltatójukat, de most úgy néz ki, hogy ezt a kis halat be akarja kebelezni valamelyik nagyobb.  Az MGM által készített filmek része a teljes James Bond és a Stargate tévés franchise. Nem tudjuk, hogy ki lesz a vevő és vajon hová kerül a Stargate, de valószínűleg nem országos tévére vagy kábeltévére, tehát a SyFy nem játszik. Ha létrejön a berendelés és megállapodnak a költségvetésről, akkor az valószínűleg a hatos és a hetes ékzárat fogja jelenti a képzeletbeli aktiválást tekintve. A COVID miatt nem tudjuk, hogy állnak a tárgyalások jelenleg. A CBS szárnyal a Star Trek spinoffokkal, tehát igényes scifire mindig lesznek nézők. Ha Netflix venné meg, illetve kölcsönözné ki az MGM könyvtárát, akkor ott feltehetően max. három 10-10 részes évadot kapunk.  Ennyi idő után szokták a saját maguk által gyártott szériákat leállítani. Lehet az Amazon Prime lesz a befutó, mert oda éppen most kerültek vissza az SG sorozatok évadjai. Ami üröm az örömben már megint, hogy csak amerikai rajongóknak elérhető és a nemzetközi rajongókat megint kizárták.
 
Joe azt is megerősítette, hogy néhány ismerős régi arc vissza fog térni mind a 17 évadból és Brad Wrightnak komoly tervei vannak a Végzet (Destiny) hajóval is. Ha emlékeztek, akkor a 2011-ben történő kasza után írni akart egy crossoveres lezárást, amiben mindhárom sorozat szereplői visszatértek volna, de ez nem jöhetett létre. Elvileg a fiókban vannak a két DVD film, a Revolution és az Extinction forgatókönyvei is, így lehet azokat az ötleteket is beépíti a negyedik szériába.
 
Amit fontos leszögezni, hogy  bár a tévés kánonba illeszkedő folytatás várható, de nem közvetlen új SG-1, Atlantis vagy Universe évad. Sok-sok év eltelt, így a színészek szétszéledtek és más sorozatokon dolgoznak, tehát nem térhetnek vissza állandó szereplőként. A kellékek, a jelmezek többségét elárverezték. Még a kapu díszletet is feldarabolták, ezért kellett a Catherine filmben azt is újjá építeniük, míg a DHD az eredeti volt és mennyivel igényesebben is nézett ki. Maga az SGC set volt átalakítva az Ikarosz bázissá az SG:U nyitányában. Az Atlantisz kaputerem be van dobozolva, mivel közel egy évig a leállítás után még le akarták forgatni a már említett DVD filmet. Aztán kellett a stúdió a Universe hídjának a második évadtól, amelyet egyébként a sorozat vége után David Hewlett (dr. McKay) vett megy egy saját, kis költségvetésű scifi leforgatásához. Nyilván bármit újjá lehetne építeni, de valószínűleg az új sorozat új kalandokat, új hősöket és új ellenségeket mutat be.
 
Ez a jelenlegi helyzet. A csillagok illetve a mi esetünkben a kapuk állása bíztató. Arra azért számítsatok, hogy ha lesz is berendelés, akkor a járvány miatt nem valószínű, hogy tavasznál hamarabb elkezdődhet a forgatás, így a bemutató sem várható szerintem még legalább egy évig. 




Ezt a hírt már 2816 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Gateworld bejegyzés


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK