Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

A5x19 és A5x20 spoilerek


 Szerző: Platschu Kategória: Atlantisz Dátum: 2008.12.15


Végre nyilvánosságra hozták a Csillagkapu Atlantisz sorozatzáró részeinek, a "Vegas" és „Enemy At the Gate” (Ellenség a kapunál) című epizódok rövid leírásait.
A5x19 Vegas

A rendőrség egy kiszáradt holttestet talál a nevadai Las Vegas mellett egy elhagyott úton, egy különös sorozatgyilkos hetedik áldozatát. John Sheppard felügyelő, akit bevontak a nyomozásba, össze van zavarodva a gyilkosságok láttán. Végül egy nyom - radioaktivitás nyomait találták a holttesteken – elvezeti őt egy fura külsejű, emberfeletti képességekkel rendelkező férfihoz, aki könnyedén elkerüli a letartóztatást.

Kis idővel később Sheppard-ot őrizetbe veszik és átviszik az 51-es körzetbe. Ott találkozik Dr. Rodney McKay-el, aki felfedi, hogy a gyanúsított valójában egy idegen – egy lidérc – aki emberi életenergiával táplálkozik. Mi több, McKay és csapata azért utazott vissza a Földre a Csillagkapun keresztül a Pegazus-galaxisból, hogy megakadályozza ezt a lidércet abban, hogy a bolygót veszélybe sodorja. De mostanáig Sheppard az egyetlen, aki képes volt közel kerülni hozzá.

* * *

A5x20 Enemy At The Gate

Todd érintkezésbe lép Atlantisszal és elárulja, hogy egy alárendelt lidércnek sikerült néhány ZPM-et szereznie és ezeket egy félelmetes új kaptárhajó energiaforrásaként használja. Todd Woolsey-t sürgeti, hogy támadják meg és pusztítsák el a hajót, mielőtt Atlantisz számára fenyegetést jelentene.

A Daedalus fedélzetén lévő Caldwell ezredes, Sheppard alezredes és a csapat többi tagja igyekeznek elfoglalni az új kaptárhajót. De a ZPM-eket energiaforrásként használó hajó hatékony ellenfélnek bizonyul, lebénítva a Daedalus-t, mielőtt váratlan és megmagyarázhatatlan módon a hiperűrbe ugrik.

Mialatt a lidércek váratlan távozásán törik a fejüket, a csapat egy gyenge, lidércek által kódolt jelet fog a szubtérből. McKay gyorsan rájön, hogy a szubtéren keresztül, egy alternatív valóságból küldött közleményt fognak. Amint sikerül dekódolniuk, a legrosszabb félelmeik látszanak valóra válni. A lidércek üzenete ismerős koordinátákat tartalmaz. A kaptárhajó úton van a Föld felé!

Fordította : Chaya




Ezt a hírt már 6322 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG Képtár - Atlantisz 5. évad


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK