Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Nem lesz Atlantisz 6. évad!


 Szerző: Mascot Kategória: Atlantisz Dátum: 2008.08.21


A SCI-FI csatorna ma bejelentette, hogy nem rendeli meg a Csillagkapu: Atlantisz 6. évadát, azonban helyette készülni fog egy 2 óra hosszú DVD-film, amely 2009-ben jelenik majd meg.
Ezzel az Atlantisz befejeződik az 5. évadban, mégpedig a sorozat 100. epizódjával, a januári 5x20 Enemy at the Gate-tel. Az utolsó rész nem cliffhanger-rel, tehát nem egy függő történetszállal ér majd véget, tehát egy új kalandot fogunk kapni.

A filmet Joseph Mallozzi és Paul Mullie, a sorozat jelenlegi futtatói, írják, és a tervek szerint ez lesz az első a folyamatosan gyártott Atlantisz filmek közül, így az Atlantisz pontosan úgy fog továbbélni, mint az SG-1.

A sorozat eredeti megalkotói, Brad Wright és Robert C. Cooper a következőt nyilatkozták a SCI-FI döntéséről: "Izgatottak vagyunk, hogy a jövőben nagyobb szabású Atlantisz történetek készülhetnek. A két eddigi SG-1 film, az Ark of Truth és a Continuum sikerei megmutatták a DVD-film formátumában rejlő lehetőségeket. Terveink szerint mind az SG-1, mind az Atlantisz a Csillagkapu-franchise létfontosságú tagjai maradnak, miközben elkezdhetjük bővíteni azt."

A producerek itt a tervezett harmadik sorozatra, a Csillagkapu Univerzumra utalnak, amelyet már mind a SCI-FI-nak, mind az MGM-nek előadtak, mint új lehetőséget, de mivel drágább lenne, mint az eddigi SG-1 és Atlantisz, még nem kaptak zöld utat, habár az Atlantisz befejezése következtében felszabaduló pénz (valamint stáb) is már rendelkezésre áll. Az írók már korábban is elmondták, hogy nem szeretnének két sorozatot készíteni egyszerre, ahogy az 2004-2007 között történt.

Thomas Vitale a SCI-FI-tól a következőt tette hozzá: "Osztjuk a producerek lelkesedését, hogy ebben az irányban folytassuk a történetet, és örülünk az erős és folyamatos kapcsolatunknak a Csillagkapu: Atlantisszal."

Az Atlantisz nézettsége 2004-től, a premiertől folyamatosan esett, azonban az utóbbi fél évben újra elkezdett emelkedni (véleményünk szerint a minőséggel együtt), tehát egyértelműen nem lejtőn fejeződik be a sorozat.




Ezt a hírt már 25718 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Forrás: GateWorld-hír
AG-fórum: Leállították az Atlantiszt


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK