Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

A harmadik SG sorozat felfedve!


 Szerző: MasCot Kategória: Universe Dátum: 2008.04.05


A GateWorld oldalon megjelentek az elsõ kézzelfogható információk a készülõben lévõ "Csillagkapu Univerzum" sorozatról, amely lehet, hogy az Atlantisz befejezése után kerülhet majd a képernyõkre.


Cím: Stargate Universe (Csillagkapu Univerzum)

Várható bemutató: 2009. nyár vagy késõbb

Alkotók: Brad Wright, Robert C. Cooper


EGY ÚJ SOROZAT SZÜLETÉSE

Ahogy sok éve a Csillagkapu: Atlantisz esetében, itt is mozifilmként merült fel az új széria ötlete, és ahogy az elsõ spin-off-nál, a Csillagkapu Univerzumnál is ezt az ötletet végül a TV képernyõkön láthatjuk majd viszont, nem pedig a mozivásznon. A film ugyan mindenképpen egy új sorozatot indított volna útjára, Brad Wright és Robert C. Cooper producerek inkább úgy döntöttek, hogy a film ötletét az egész sorozatra kiterjesztik.

Eredetileg az alapkoncepció nagyon élesen elkülönült volna az elsõ két szériától, azonban amikor az írók átdolgozták a terveiket, a harmadik sorozatot jobban hozzákötötték az eddigi mitológiához. Ennek ellenére az Univerzum sokkal távolabb lesz a SG-1-tól és az Atlantisztól, mint most az Atlantisz az SG-1-tól. A Csillagkapu Univerzum tehát teljesen a saját lábán fog állni.

Brad Wright és Robert C. Cooper a két Csillagkapu DVD-film, a „The Ark of Truth” és a „Continuum” befejezése után kezdtek el igazán dolgozni az új sorozaton. Terveiket azonban félbeszakította az Amerikai Írószövetség (WGA) sztrájkja, így a tervezett 2008-ról késõbbre csúszott.

Cooperék elárulták, hogy számukra jelenleg nagyon jó az évente 2 DVD-film készítése, és fõleg Wright nem igazán lelkes, hogy visszatérjenek az évi 40 TV-epizód formulájához, ami 3 éven keresztül eléggé kimerítette õket. Persze nem zárkóznak el teljesen a párhuzamos futtatás ötletével szemben, de elképzelhető, hogy megvárják az Atlantisz végét (közben készítenének még 1-2 SG-1 filmet), fõleg, hogy az Univerzum az eddigi legdrágább Csillagkapu-sorozat lesz, így valószínûleg az elõmunkálatok is sok idõbe fognak telni.

Mindemellett biztató fejlemény, hogy mind az MGM, mind a SciFi csatorna izgatottan fogadták az új sorozat ötletét.


A TÖRTÉNET

Az Õsök (más néven Elõdök, Lantisziak, Alteranok) több millió évvel ezelõtt érkeztek meg a Tejútrendszerbe, ahol elvetették az élet csíráit, majd a különbözõ bolygókon Csillagkapukat kezdtek el lerakni, hogy megkönnyítsék a kifejlõdõ civilizációknak az egymással történõ kapcsolattartást.

Az idõ elõrehaladtával azonban nagyon vágytak olyan idegen fajokkal találkozni, akik hozzájuk hasonló fejlettségi szinten álltak, és akikkel így kicserélhették volna a tudásukat. Ezért két hatalmas csillaghajót küldtek el az univerzum egy õsöreg szegletébe: az elsõ hajó járt elöl, ugyanis ez gyártotta és rakta le az új Csillagkapukat az idegen világokra; majd ezt követte a második hajó, amelynek legénysége a felderítést végezte. A felderítõk a Csillagkapuk 9. ékzára segítségével juthattak vissza az ûrhajójukra.

A küldetést azonban megszakította a Tejútrendszerben tomboló vírus, így az Õsök egy csoportja Atlantisszal elmenekült a Pegazus-galaxisba, egy másik felemelkedett, a többiek pedig lassan kihaltak. Így a felderítõ hajó a világmindenség mélyén leállt, a kaputelepítõ hajó pedig robotpilótával folytatta tovább útját. A Földön a tudósaink felfedezik e hajók létezését, és azt is, hogy miképpen lehet eljutni járuk, így egy új expedíció szervezõdik.

Ezzel a Csillagkapu Univerzum teljesen fel fogja fedni a Kapuhálózatok rejtélyét. Már az eredeti Csillagkapu mozifilm óta ismert, hogy a galaxison belüli kapucímek hét ékzárból állnak, a galaxison kívülre pedig nyolc ékzárral (és nagy mennyiségû energiával) lehet tárcsázni és mindkét esetben az utolsó ékzár jelöli a kiindulópontot, esetünkben a Földet. A kilencedik ékzár bevitele valószínûleg még több energiát fog igényelni.

Ezeken kívül mit tartogat még az új sorozat, amit még nem láttunk? Olyan népek, fajok egész arzenálját, akik az emberiséggel ellentétben nem az Õsök tevékenységének köszönhetik létüket, hanem nagyrészt maguktól fejlõdtek ki (tehát elvileg nem emberszerûek), és vagy csodálkozással, vagy ártalmasabb szándékokkal figyelik, ahogy az univerzum fiatalabb szegletébõl jött, friss energiával teli ûrhajók megjelennek öreg világaik felett.


A SZEREPLÕK

Megbomlik az eddigi Csillagkapu sorozatokban megismert „egy csapat – egy bázisparancsnok” felállás, mivel az Õs felderítõhajó egyrészt nem lesz a hagyományos értelemben „bázis”, másrészt az adott csapat sem lesz feltétlenül 4-5 tagú. A karakterek mindenesetre továbbra is fõleg a Csillagkapukon keresztül fognak közlekedni.

Bár az is lehetséges, hogy teljesen új karaktereket fogunk látni, a készítõk fenntartják annak a lehetõségét, hogy a Csillagkapu: Atlantisz Dr. Rodney McKay-éhez hasonlóan (aki a spin-off indulása elõtt kétszer már szerepelt az elsõ sorozatban) itt is legyen egy régebbrõl ismert szereplõ. A rajongók körében fõleg Dr. Daniel Jackson és Jonas Quinn népszerûek e tekintetben, azonban korábbi interjúk alapján Jackson biztosan nem szerepel a készítõk terveiben.

Emellett, míg az Atlantisz fõszereplõgárdáját ismeretlenebb színészekkel töltötték fel, Brad Wright most egy ismertebb húzónevet szeretne megnyerni a Csillagkapu Univerzum egyik fõszerepére, aki (mint 1997-ben Richard Dean Anderson) még jobban felcsigázná a várakozásokat, és még újabb éreklõdöket vonzana a Csillagkapu világába.


AZ ELLENSÉG

A Csillagkapu Univerzum szintén új lesz e tekintetben, legalábbis a franchise-on belül: az új csapat nem fog olyan ellenséges fajjal találkozni, amely meghatározná az egész sorozat cselekményét, ahogy ezt az SG-1 esetében a Goa`uldok és az Ori, az Atlantiszban pedig a lidércek tették.

Ezúttal sok ellenfél fog felbukkani, akik közül egyik sem lesz teljesen domináns, legalábbis a sorozat elején. Mivel azonban a mostani sci-fi sorozatok történetei általában egy meghatározott ellenség köré szoktak szervezõdni, a SciFi még dönthet úgy, hogy ezt a formulát itt is beveti, tehát e téren a koncepció még változhat.



Ezt a hírt már 34379 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Forrás: GateWorld-hír
AG-fórum: Csillagkapu Univerzum


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK