Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Interjú - Don S. Davis


 Szerző: Platschu Kategória: Általános Dátum: 2008.04.03


A csillagkapu sorozatokban Hammond tábornokot alakító színész egy német rajongói oldal számára készült interjúban válaszolt pár kérdésre.

 Interjú Don S. Davisszel

Stargate-Planet, 2008. február
 
A Csillagkapu Univerzumban Don S. Davist George Hammond tábornokként ismerjük. Hálásak vagyunk, amiért a website-unk látogatói számára - szigorú időbeosztása ellenére - szakított időt arra, hogy válaszoljon a karrierjével kapcsolatos néhány kérdésünkre. Köszönjük Ms. Brownnak, hogy eljuttatta hozzánk Mr. Davis válaszait.
 
S-P.de: Visszatekintve 25 évnyi filmes karrierjére, az Ön által megformált karakterek közül melyiket tekinti a legértékesebbnek és miért?
 
DSD: Briggs őrnagyot a Twin Peaksből. A stáb, a forgatókönyvek és a rendezők kiválóak voltak. A Twin Peaksszel a karrierem egy olyan szintre jutott el, amire sosem számítottam. A stáb tagjai közül sokan máig közeli barátságban állnak egymással.
 
S-P.de: A 158 "Stargate SG-1" epizód és a hosszú ideig tartó forgatás hagyott hátra valami nyomot? Hiányzik valami az életéből, mióta elhagyta a sorozatot?
 
DSD: Hiányoznak a munkatársak. Hammond nagyon élvezetes szerep volt, de karakterszínészként természetesen szeretek sokféle karaktert eljátszani. Hét évet egy karakterrel eltölteni épp elég hosszú idő volt. Hálás vagyok az élményért, de az élet megy tovább.
 
S-P.de: Milyen érzés volt visszatérni a Csillagkapuhoz a "Stargate: Continuum" tavaly nyári forgatásán? Mit tudna elmondani a film készítéséről?
 
DSD: Nagyszerű volt, mint mindig. Nagy élvezet együtt dolgozni Amanda Tappinggel és William Devane-nel.
 
S-P.de: Mi a kedvenc "Csillagkapu" pillanata?
 
DSD: Nincs egyetlen "Csillagkapu" pillanat. Boldog vagyok amiért hét csodálatos évet tölthettem el együtt dolgozva és játszva egy olyan csapattal, amely a legkedvesebb és legörömtelibb emberekből áll, akiket valaha ismertem. Sokan közülünk évekig utazgattak együtt a világban. Nagy becsben fogom tartani ezen utazások emlékeit, amíg csak élek.
 
S-P.de: A Csillagkapu SG-1 tévésorozat véget ért ugyan, de a Csillagkapu: Atlantisz 5. évadának forgatása február 19-én kezdődik. Van esély arra, hogy vendégszereplőként feltűnjön az Atlantiszban?
 
DSD: Ezt erősen kétlem. Nem hiszem, hogy lenne olyan történetszál, ami lehetővé tenné Hammond megjelenését.
 
S-P.de: Volt olyan történetszál, melyet szívesen látott volna a Csillagkapuban, amit az írók kihagytak? Volt olyasmi, amit szeretett volna megtenni a karakterével, de nem kapott rá lehetőséget?
 
DSD: Mindig szerettem volna, ha Hammondnak lett volna szerelmi élete. Többször is javasoltam az íróknak, hogy szánjanak erre egy-két epizódot.
 
S-P.de: A Nemzetközi Mozi Adatbázisban (IMDB) a "Vipers" és a "Far Cry" című filmek státuszánál jelenleg "utómunkálatok alatt" szerepel. Mit tudna elmondani azokról a karakterekről, melyeket ezekben a filmekben játszott?
 
DSD: A Vipersben Dr. Silverton egy körzeti orvos egy kis szigeten. Ő egy jó ember, aki megpróbál annyi szigetlakót megmenteni, amennyit csak tud. A Far Cry-ban egy tábornok vagyok, aki egy titkos kísérleti laboratóriumot létesít, melyben szuperkatonákat próbálnak létrehozni.
 
S-P.de: A "The Still Life" tavaly nyáron került bemutatásra. Mit tudna elmondani nekünk Mr. Fernot jeleneteivel, valamint a film írójával és producerével Joel Millerrel kapcsolatban?
 
DSD: Joel nagyon tehetséges és lelkes fiatal filmkészítő. Azt hiszem nagy karrier áll előtte. Tetszett Joel forgatókönyve és a karakter, Mr. Fernot is. Örültem a lehetőségnek, hogy egy igazán gonosz személyt játszhattam. Ez egy kis költségvetésű projekt volt, így mindenki rákapcsolt és nagyszerűen telt az idő. A kész produkciót még nem láttam, de remélem hogy jól sikerült.
 
S-P.de: Joel Miller új projektje a "Celebrity Art Show", melynek stáblistáján szintén szerepel. Mit tudna nekünk elmondani erről a dokumentumfilmről?
 
DSD: Joel és én egyszer már beszéltünk róla, de az utóbbi hónapokban az életem annyira mozgalmas volt, hogy azóta nem foglalkoztunk a dologgal.
 
S-P.de: Ön művész is. Festő és szobrász. Mit jelent az Ön számára a művészet, és mi az, amit a művészete által szeretne mások tudtára adni? Van mód arra, hogy az érdeklődők kiállításokon is láthassák az alkotásait vagy erre csak a website-ján van lehetőség?
 
DSD: Gyerekkorom óta foglalkozom rajzok, festmények és szobrok készítésével. Mindig is imádtam műtárgyakat nézni és készíteni. A főiskolán színházra és művészetre szakosodtam. Diplomáztam és PhD-ztem színháztudományból. Tizenhat évig tanítottam színháztörténetet, díszlettervezést és színháztechnikát több különböző főiskolán és egyetemen. Azért készítek műtárgyakat, mert egyszerűen imádok ezzel foglalkozni. A website-ot azért hoztam létre, mert a Csillagkapu SG-1 rajongók megtudták, hogy művész vagyok, és látni akarták az alkotásaimat. Jelenleg nem állítom ki az eredeti műveket. Ez idő tájt nem is adom el őket, sem az interneten sem pedig galériákban. Azt tervezem, hogy a rajzok és festmények másolatait fogom árusítani, valamikor a jövőben.
 
S-P.de: A további projektek - mi a következő a "tennivalók" listáján?
 
DSD: Megpróbálok minél több időt tölteni a feleségemmel, Ruby-val és az állatainkkal - Charlieval, Tetoval, Minggel és Pacoval. A későbbiekben írói munkákkal és festmények készítésével szeretnék foglalkozni. Karakterszínészként csodálatos karrierem volt az elmúlt 25 évben és most többet szeretnék azokkal a dolgokkal foglalkozni, melyek a filmkészítés miatt túl gyakran szorultak háttérbe. Ha megfelelő szerepet ajánlanak fel, el fogom vállalni, de egyébként azokra a dolgokra fogok koncentrálni, amik lehetővé teszik, hogy annyi időt tölthessek otthon a családommal, amennyit csak lehet.
 
S-P.de: Lotusland Lala-Landdel szemben?
 
DSD: Los Angeles és Vancouver nagyszerű helyek a filmkészítés számára. Sok nagyszerű barátom és ismerősöm él mindkét városban.
 
S-P.de: Miben látja a Vancouveri produkciók előnyeit, és ha választhatna, legközelebb hol forgatna szívesebben és miért?
 
DSD: Vancouver mellett több tényező is szól. Ugyanabban az időzónában van, mint LA és csak egy rövid repülőútra van onnan. Vancouver nagyszerű filmkészítő infrastruktúrával rendelkezik - kiválóak a filmgyártó létesítmények, a személyzet, a stábok, a rendezők, az utómunkálati létesítmények, csodálatosak a helyszínek és mérsékelt az időjárás.
 
A jövőben a filmekkel kapcsolatos teendőimet az otthonomhoz a lehető legközelebb szeretném végezni. Don S. Davis
 
Fordítótta: P. Attila
 
 
 
 
Ezt a hírt már 3231 alkalommal olvasták.




Ezt a hírt már 3901 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

https://www.promocioskodok.com/kuponkodok/zavvi/


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK