Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Webkettes sci-fi toplista játékot indított az SFblogs.net


 Szerző: Platschu Kategória: Abydos Gate Dátum: 2007.07.02


Minden idõk legjobb sci-fi sorozatait, filmjeit és irodalmi alkotásait kívánja toplistába rendezni az SFblogs.net, a magyar SF rajongók blogszolgáltatója – az összeállításban a hazai bloggerek segítségére számítanak a játék kiírói. Több különbözõ kategória, több forduló – a Nagy Nyári SF Toplista néven futó játék valóban egész nyáron fog futni, és igazi web 2.0 közönségdíjjá szeretne válni. Elsõként a tévésorozatokat veszik górcsõ alá.

Az SFblogs toplista egy, a magyar bloggerek segítségével összeállított lista a legjobb SF mûvekrõl és alkotókról. A három tervezett fordulóban elõször a tévésorozatokak, és azok alkotóit vizsgálják meg; másodjára hasonló listát állítanak fel a mozifilmekkel kapcsolatban; végül pedig az irodalom vizein evezve a legjobb regények és írók következnek.

A jelölteket nem a játék kiírói határozzák meg, ahogy a végsõ sorrend sem rajtuk múlik – hanem a hazai sci-fi rajongó bloggereken. A játék oldalán meghatározott szabályok alapján mindenki írhat a saját blogjában egy bejegyzést, ahol a meghirdetett kategóriákban felállíthatja a saját toplistáját: jelölhet mûveket, alkotókat, és azokat pontozhatja. A toplistát pedig beküldheti a zsûrinek, akik összesítik a jelölteket és a rájuk leadott pontszámokat, majd pedig eredményt hirdetnek.

A science fiction összejövetelek egyik legnépszerûbb teremsportja a science fiction definiálása – írta Frederik Pohl, népszerû sci-fi szerzõ. A kiírók szerint a játék egyben egy érdekes kísérlet is, hogy a jelölések alapján meglássuk: a magyar blogoszféra mit is tekint tudományos fantasztikumnak.

Az elsõ forduló a tévésorozatokról szól – az alábbi kategóriákban kíván az Sfblogs eredményt hirdetni:

- LEGJOBB TV SOROZAT

- LEGJOBB TV SZÍNÉSZ

- LEGJOBB TV SZÍNÉSZNÕ

- LEGSZEXISEBB TV SZÍNÉSZ

- LEGSZEXISEBB TV SZÍNÉSZNÕ

- LEGJOBB FILMES / TÉVÉS ÛRHAJÓ

- LEGJOBB TV / MOZI VILÁG

Zsûritagok blogjai:

http://orka.sfblogs.net

http://dzsejt.sfblogs.net

http://chelloveck.sfblogs.net

http://merras.sfblogs.net





Ezt a hírt már 3306 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

SFBlog - Részletes játékkiírás, játékszabályok és szavazási rendszer
SFBlog - Főoldal
SFPortal - Főoldal


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK