Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Az első képsorok a 4. évadból


 Szerző: Mascot Kategória: Atlantisz Dátum: 2007.06.11


A Csillagkapu: Atlantisz hivatalos oldalán megjelent egy videó a készülő 4. évadról. Figyelem! Erős spoilerek következnek!

Az új évadról a két sorozatfuttató, Joe Mallozzi és Paul Mullie beszélnek, közbeiktatva részleteket a forgatásról, és az epizódokból. Íme a szövegkönyv, magát a videót a lap alján lévő linkről érhetitek el. A 4. évad 2007. őszén kerül adásba az amerikai SciFi csatornán.

Paul Mullie: Azt hiszem, hogy a sorozat még nem körvonalazódott teljesen a 3. évad végére, tehát karakterekre kívánunk koncentrálni. Úgy érezzük, hogy a 4. évadra ideje lenne, hogy a karakterek saját magukra találjanak.

Joseph Mallozzi: Húsz részt szeretnénk készíteni, de előtte át kellett néznünk az eddigi anyagokat, hogy mi működött és mi nem. Azt nem mondanám, hogy hibákat vonunk vissza, de egyértelműen vannak oly elemek, amelyekre nem volt elég időnk rákoncentrálni.

PM: Úgy éreztük, hogy karakterközpontú epizódokat kéne készítenünk.

JM: Az évad első felében mindegyik szereplő megkapja a maga fókuszepizódját, lesz egy Kellernek, lesz egy Teylának, egy Rononnak, Sheppard-nek, McKay-nek, még Carternek is, aki idén csatlakozik a sorozathoz. Az eddigi évekhez képest most sokkal elégedettebb vagyok az általános történetcsomagunkkal.

Új arcok

JM: Jewel [Staite] volt az első új behozatal a szereplőlistára, még a tavalyi évad végén. A karaktere nagyon szerethető, nagyon elbűvolő. Nem azt mondom, hogy a rajongók el fogják felejteni Beckett-et, de azt hiszem, hogy tényleg szeretni fogják a Jennifer Keller-karaktert.
 
PM: Nagyon izgatottak vagyunk, hogy szerepel a sorozatban, nagyszerűen játszott, nagyon tehetséges színésznő. Már korábban is játszott nálunk, csak lidérc-maszkban volt, amit akkor kissé már bántunk, ugyanakkor valamilyen szempontból jó, mivel tudtuk, hogy később visszahozhatjuk, mint embert, és senki sem ismerne rá, és mondaná azt, hogy „ó, ő már szerepelt korábban is, és most az írók visszaírják őt egy teljesen más karakterként”.

JM: Az egyik jó dolog, amit a Carter karakter ad nekünk az, hogy sokoldalú. Nem kell mindig egy asztal mögött ülnie, mert bár ő Atlantisz vezetője, de rendelkezik katonai háttérrel, szóval el tud menni felderítésekre, és a tudományos karrierje miatt rögtön be tud kapcsolódni egy Zeneka-McKay-féle eszmefuttatásba.

A Saga folytatása

PM: Általában februárban, vagy márciusban kezdünk forgatni, tehát a 4. évadhoz kapcsolódó történeteken októberben kezdtünk el dolgozni, nagyjából ekkor tudtuk meg, hogy egyáltalán lesz 4. évad. Ekkor tudatosan úgy döntöttünk, hogy több figyelmet kell szentelnünk Teylára és Rononra, és tudtuk, hogy Amanda [Tapping]is jön, tehát vele is foglalkoznunk kell. Szóval volt egy szándékos tervünk, hogy ezek a karakterek külön epizódokat kapjanak.

JM: Ezen kívül csapatközpontú részek is lesznek, amelyek nagyon jók, és idén, sokkal inkább, mint a korábbi években lesz egy csokornyi felfedezés nemcsak a karakterek, a kapcsolataik kérdésében, hanem a nagy történetszálak szempontjából is. Végre alkalmunk lesz belemélyedni a lidércek belső világába, többet fogunk megtudni a Replikátorokról, és a cselekémnyt egy meglepő irányba toljuk el. Nem szeretnék túl sokmindent elárulni, de úgy gondolom, hogy az idei évad tele lesz meglepetésekkel.

Létrehoztunk egy új fajt, akiket „Utazóknak” hívunk. Az SG-1 esetében az volt az egyik jó dolog, hogy a csapat elment a különböző bolygókra, ahol az alacsony technológiájú népek mellett fejlettekkel is találkoztak. Az Atlantisszal és a Pegazus-galaxissal az a gond, hogy az elején kimondtuk, hogy amikor egy nép elér egy bizonyos fejlettségi szintet, a lidércek megjelennek és kiírtják őket. Emiatt sosem nyílt igazi alkalmunk létrehozni egy olyan fajt, amely elérhetné ezt a szintet. Most rájöttünk, hogy van egy járható út: hajókra költöztetjük őket, vagyis egy flottát alkotnak.

Alapjában véve bolygóról bolygóra utaznak, és begyűjtik azoknak a civilizációknak a maradványait, amelyeket a lidércek kiírtottak. Ők egyfajta szabadjára engedett tank, eléggé zsivány-szerűek, és sok szempontból megbízhatatlanok, azonban más szempontból szövetségesek is válhatnak belőlük. Olyan fajta karakterek, akiket én általában kedvelek: nem feketék, vagy fehérek, hanem inkább szürkék.

Friss hozzáállás

JM: Csupán az a tény, hogy az eddigi évi 40 helyett ezúttal 20 epizódot készítünk, nagyon sokat könnyített a munkánkon. Amikor mostanában meglátogatom a forgatási munkálatokat, a légkör sokkal nyugodtabb, mindenki könnyebben dől hátra.

PM: Úgy gondolom, hogy a dolgok nagyon jól haladnak. Joe és én nagyon izgatottak vagyunk az évad jelenlegi állását illetően. Idén a sorozat egy kissé máshogy fog kinézni, másmilyen módszereket használunk az utómunkálatoknál, ami kissé felrázza a dolgokat. Egy kicsit megváltoztattuk a jelmezeket is.

JM: A színészek jól szórakoznak, és idén beiktattuk az előzetes végigolvasásokat is, tehát ha kérdésük merülne fel az adott forgatókönyvvel kapcsolatban, korán át tudjuk nézni azokat.

A 4. évad és azon túl

PM: Az az ironikus, hogy jelenleg vagyon keményen dolgozunk egy szerintünk nagyon jó 4. évadon, de a sorsunk, vagyis hogy lesz-e 5. évad, atól függ, hogy a 3. évad vége hogyan fog szerepelni, amivel kapcsolatban viszont már nem tehetünk semmit.

JM: Paul [Mullie]-nak igaza van, és én azt javasolnám a rajongóknak, mondjuk az 1 milliónyi rajongónknak, hogy ha összesen rá tudnak venni 5000 barátot, hogy nézzék a sorozatot, akkor biztosan lesz 5. évad.



Ezt a hírt már 7481 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Videó
AG fórum - A negyedik évad megbeszélése


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK