Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Indul az Ark of Truth forgatása


 Szerző: Platschu Kategória: Abydos Gate Dátum: 2007.04.16


Az első DVD kiadásra szánt film forgatása április 17.-én kezdődik, amellyel kapcsolatban némi új információt is kaptunk. SPOILER következik!



A sorozat leállítását követően az első DVD-re készített Csillagkapu film a The Ark Of Truth lesz. A Robert C. Cooper által írt és rendezett film zárja le a kilencedik évadban útjára indított Ori szálat. Az MGM 2007 őszére tervezi kiadni a filmet.

Minden tizedik évados főszereplő visszatér a filmben. Ezen felül várhatóan Tim Guinee (Tomin), Greg Anderson (Hírnök) és Morena Baccarin (Adria) is visszatérnek majd, de ezt a várakozást némileg bizonytalanná teszi a SciFi World nemrégiben Morena Baccarin-nal készített interjúja, ahol az hangzott el, hogy épp ezt próbáljuk valahogy megoldani [hogy visszatérjen a karaktere]. Jelenleg ezzel egy időben egy másik TV sorozatnál fogok forgatni (Heartland). A Heartland-et Los Angeles-ben forgatják és júniusban debütál majd a TNT csatornán.

A film tényleges költségvetésére még nem derült fény, de azért körülbelül megsaccolható, hiszen a másik Csillagkapu filmre, a Continuum-ra egy Reuters hír úgy utalt, mint az MGM Csillagkapu sorozatának 6-7 milliós folytatása.

Mivel a film egy epizódnál jóval nagyobb költségvetéssel rendelkezik, ezért Joel Goldsmith saját zenét komponál majd. A GateWorld által még 2006 novemberében Joel Goldsmith-el készült interjúban az hangzott el, hogy ami azt illeti, pont az előző este beszéltem Brad-del, hogy hogyan fogunk élő zenekari zenét készíteni a filmhez. Arról beszélgettünk, hogy mit és hogyan fogunk csinálni. Mivel egy kicsivel nagyobb költségvetés áll most rendelkezésre, ezért meg tudjuk csinálni.

Robert C. Cooper nyilatkozta a következőt egy 2006 decemberében készített MGM video interjúban:

Úgy érzem, hogy sokat beleadtunk a kilencedik és a tized évadba, az egész Ori történetszálba, a Vala-Adria - és persze Tomin - köré fonódó történetbe és persze az új karakterekbe, Mitchell-be és Vala-ba. Én is ki akartam venni a részem a történet alakulásából, abból, ahogy eredetileg alakult volna. Megvolt az elképzelés, hogy mindez hogyan csúcsosodna ki egy teljes évadra, a tizenegyedikre, de most mindennek amolyan tömörített változata lesz majd az igen izgalmasnak ígérkező két órás film.

Néhány a vancouver-i Creation Con-t márciusban meglátogató rajongó azt mondta, hogy Cooper felolvasott néhány oldalt a forgatókönyvből, ami minden valószínűség szerint a film nyitó jelenete lesz majd. Hasonlóan a Csillagkapu: Atlantisz Rising nyitóepizódjához, a kezdő képsorok millió évekkel ezelőtt indítanak, amikor is néhány Alterrai elrejti az Igazság Ládáját [The Ark Of Truth], mielőtt az Ori elől menekülve elhagynák a galaxist és új otthonra nem találnak a Tejútrendszerben.

Valami módon Daniel Jackson tudomást szerez a Láda létezéséről, így a csapat a keresésére indul, de üres kézzel térnek haza. Ezalatt Tomin, Vala férje, megadja magát Dakara-nál és felajánlkozik, hogy elvezeti a csapatot egy földalatti mozgalomhoz és egy olyan helyre, melyet Ortus Mallum néven emlegetnek, ami valószínűleg azonos azzal a hellyel, ahol az Alterraiak és az Ori útja végleg elvált, ahol a Ládát elrejtették. Rájönnek, hogy ez a hely az Ori galaxisban van, ahová tervük szerint az Odüsszeia-val indulnak útnak. Nem tudván, hogy az Ori valóban halott-e, hamar rájönnek, hogy az ellenséges területre szervezett küldetésük, hogy megakadályozzák újabb Ori hajók átküldését a mi galaxisunkba, valószínűleg elég rövid és eredménytelen lesz. A helyzetet fokozza James Merek, az IOA képviselője is, aki szerint Tomin egyáltalán nem az igazat mondja...

Az Igazság Ládája Daniel szerint képes rá, hogy megállítsa az Ori invázióját a Tejútrendszerben és mindenkivel képes megláttatni, hogy az Ori nem éppen olyan, mint amilyennek a hívőiknek lefestették őket. Ez volt Fannis, az Ori-ellenes földalatti mozgalom egyik tagjának utolsó reménye is, akivel Daniel és Vala az Ori galaxisban találkoztak (Avalon, Origin), nevezetesen, hogy Daniel és Vala visszatérnének a saját galaxisukba és elmondanák az igazságot az Ori-ról. Halála előtt ezt mondta: Ha segítek nektek, hogy elmondhassátok az igazságot rólunk a saját népeteknek, akkor egy nap talán itt is terjeszteni fogjátok azt. Harrid-ről, Sallis-ról és rólam is, mindenkiről aki hisz az igazunkban tudták, hogy életünket adnánk az ügyünkért. Csak remélhetjük, hogy egy nap elérkezik az igazság pillanata.

Fordította: Sokaris




Ezt a hírt már 7525 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG Fórum - DVD filmek


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK