Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Stargate érdekességek V : SG-3000


 Szerző: Platschu Kategória: Érdekesség Dátum: 2007.03.21


Valószínűleg kevesen tudnak róla, hogy 2004-ben megnyílt a Stargate : SG-3000 nevű attrakció több vidámparkban.

A  történet 1000 évvel később játszódik, amikor is kiderül, hogy napjainkban az Asgardok tisztázatlan okokból lekapcsolták a kapuhálózatot. Hammond tábornok tudatát viszont lementették arra az esetre, ha esetleg a csillagkaput újból megnyitnánk. A Parancsnokságot múzeummá alakították és ő kalauzol minket. Az eligazítás közben megjelenik egy ismeretlen személyazonosságú Asgard, aki elmondja, hogy Apophisz lánya, Satra felbukkant és a Gatekey (Kapukulcs) nevű tárgyat keresve akarja az összes csillagkaput megtalálni a világegyetemben. Korábban az SGC előtt a Kapukulcs létezése nem volt ismert és persze minket küldenek, hogy Satra orra elől megkaparintsuk. Később persze Satrával is találkozunk, aki természetesen a szokásos Goauld szöveggel a galaxis úrnőjének kiáltja ki magát és bosszút akar állni az apjáért. Hammond később elmondja, hogy az SG-1 tagjainak tudatát is eltárolták és segíteni fognak nekünk, majd egy új csillagkapun át közlekedésre képes járműhöz vezet minket és kezdetét veszi a kaland.

A fenti kis leírásból is látszik, hogy az évekkel ezelőtt átadott attrakció inkább egy alternatív jövőben játszódó történetnek számít. Az egyik rajongó leírásából több részlet a történetből ugyan nem derül ki, de hosszasan mesél a műsor alatt a nézőket ért benyomásokról. A lenti videóban pár látványosabb részletet lehet látni egy összeomló Goauld templomról, a hősöket üldöző halálsiklókról és magáról a Goauld Satra istennőről is.

A látványosság a németországi Bremen városában lévő The Space Center nevű parkban debütált, illetve ennek a másolatai épültek meg a Six Flags Kentucky Kingdom, a Six Flags Great America és a Six Flags Marine World nevű amerikai vidámparkokban is. Azóta a licensz lejárt és már csak Európában lehet megnézni ezt a showt.

Jó hír viszont, hogy Atlantisz látványosság is épül Németországban a Movie Park nevű vidámparkban. A színészekkel élőszereplős 3D filmet fognak felvenni a sorozat díszletei között, amit speciális szemüvegekkel lehet majd megnézni egy kupolára kivetítve. Állítólag a történetet később le fogják forgatni duplarészként magában a sorozatban is, de ezt Joseph Mallozzi cáfolta. Ráadásul a project sem olyan ütemben ment, mint kellene, ezért a nyitást júliusról 2008-ra tolták el.



Ezt a hírt már 3876 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

SG-3000 videó
GW - Rajongói leírás az SG-3000-ről
AG fórum - SG vidámparki attrakciók


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK