Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Stargate érdekességek III : Effektek


 Szerző: Platschu Kategória: Érdekesség Dátum: 2007.03.20


A sorozatok látványvilágáért három cég felelős.

A legrégebbi a Lost Boys Studios, akik a sorozat első 5 évadán dolgoztak. A legnagyobb SG sikerük a 4x01 Small victories című rész volt, melyet 2001-ben még Emmy-díjra, Leo-díjra és Gemini-díjra is jelöltek. A honlapjukon meg lehet nézni egy összefoglaló animációt erről, de ugyanígy betekintést nyerhetünk más munkáikba is (pl. Outer Limits és Andromeda).

A második cég az Atmosphere Visual Effects, akiknek a honlapján szintén meg lehet nézni egy rövid animációt. Ők egyaránt dolgoztak az SG-1, Atlantis és Battlestar Galactica sorozatokon.

A harmadik és egyben legfontosabb cég a Rainmaker. Nekik is meg lehet nézni különböző mozifilmekben, sorozatokban nyújtott munkáikat a honlapjukon. A legérdekesebb és legismertebb filmjük talán a Da Vinci Kód volt. A cég egyik vezetője, Bruce Woloshyn a rendezőkhöz hasonlóan cameo szerepeket szokott kapni a különböző, sok látványelemet tartalmazó részekben (pl. Camelot).  James Tichenor szintén a Rainmakernél dolgozott korábban és az ő ötletéből készült a Menace és a Metamorphosis című rész. A 4. évad Serpents song című részében pedig még egy bolygót is elneveztek róla. Az 5. évadban Gemini-díjat nyert az 5x22 Revelations című epizódban Heimdall életre keltéséért. Később kisebb kihagyás után az Atlantisz 2. évadra tért vissza a csillagkapu univerzumhoz. Bob Scrabelli a Rainmaker egyik vezetője volt, akire a váratlanul bekövetkezett halála miatt az SG stáb a Siege II. végén egy felirattal emlékezett, amit sajnos a hazai TV2 kivágott.

Az SG DVD-ken található extrákban többször mutatják a cégeket munka közben, ahogy a különböző animációkat tervezik és megosztják egymás között a munkafázisokat, mert a két sorozat igényeit nem tudta volna már egy cég kielégíteni. Hibák persze óhatatalanul becsúsznak, így történhetett meg, hogy az atlantiszi csillagkapunak csak nyolc ékzára volt és hogy mindkét oldalára szimbólumok kerültek. Akit esetleg érdekelnek a technikai részletek, annak ajánlanám a TSW fórumot, ahol számos rajongói kérdésre válaszolt Bruce Woloshyn. 



Ezt a hírt már 3515 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Lost Boys Studios
Atmosphere Visual Effects
Rainmaker
TSW - Ask Bruce Woloshyn


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK