Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK7x20 Inauguration (Beiktatás)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Peter F. Woeste


A Fehér Házat látjuk a kora reggeli órában, majd az új Elnök, Henry Hayes sétál a vezérkari főnökével, Stannel a folyosón, aki éppen az adott napra vonatkozó ügyeket ismerteti vele, bár láthatólag az Elnök nem így képzelte az első napját, és nem is igazán arra koncentrál, amit a vezérkari főnöke mond. Az irodájában a vezérkar feje, Francis Maynard várja őt, aki tudatja vele, hogy fontos dologról kell beszélniük. Az Elnök elmosolyogja magát és kéri, hogy had élvezze a pillanatot, majd cipőjét levéve, a szőnyegre lép és kinyújtja a lábát. A tábornok figyelmezteti komoly arccal, hogy a pillanat letelt. Az Elnök megköszöni Stannek a segítséget, majd kiküld mindenkit a szobából, hogy nyugodtan tudjon beszélni a tábornokkal. Francis tájékoztatja az Elnököt, hogy azért van itt, hogy ismertesse az Elnököt, hogy milyen titkos események is történtek a Cheyenne hegységben az elmúlt hét évben. Az Elnök közbevág, hogy ő már tud minden titkos dologról, de a tábornok kezébe nyom egy aktát, és elmeséli neki, hogy az amerikaiak felderítő egységeket küldtek idegen bolygókra egy idegen szerkezet, a Csillagkapu segítségével az elmúlt években. Az Elnök nevet egyet, azt gondolja ez csak egy vicc az első napján, és ügyet sem vetve rá fel akarja hívni Togo ex-elnökét, de a tábornok nem hagyja és biztosítja arról, hogy ez az egész nem vicc. Az Elnök kicsit ledöbben , majd leül a székébe…
A jó öreg Kinseyt látjuk az irodájában a titkárnőjével, éppen egy szenátorról beszélve, mikor az Elnök „beront” az ajtón és kérdezi az alelnököt, hogy miért nem mondta el előbb neki, hogy tud a Csillagkapuról. Kinsey kiküldi a titkárnőt, majd érdeklődve megkérdezi, hogy most kapott e tájékoztatót a Csillagkapuról. Az Elnök tudatja vele, hogy nem csak azzal van problémája, hogy csillagközi utazásokra mennek a légierő emberei, hanem hogy maga az elnöktársa, Kinsey is tudott róla. Kinsey elmondta neki, hogy egy parancsnak engedelmeskedett több, mint 6 éve, valamint azt is, hogy a Csillagkapu programot nagyon rosszul kezelik, és azonnal cselekedniük kell. Az Elnök nem érti, miről beszél, de társa folytatja, hogy ő megtett mindent a programért, de szerinte ott alkalmatlan a vezetőség, valamint a katonák, és máris javaslatokat próbál felhozni, hogy hogyan kéne átalakítani a programot mikor az Elnök közbevág. De Kinsey folytatja és bizonygatja igazát, és kijelenti, hogy össze kell, hogy fogjanak ez ügyben. Az Elnök nem adja be a derekát Kinseynek, hisz neki tudnia kell minden, vagy legalábbis több információt, ha azt akarja, hogy változtasson.
Este van. Az Elnök úr éppen a CSKP aktáit olvasgatja, közülük is a CSK-1-ét, miközben Francissel beszélget, aki, szerinte, úgy beszél, mint egy rajongó. Francis szerint fontos és hősies cselekedeteik voltak eddig, és szerinte nem dughatjuk a földbe a fejünket. Fontos, hogy van egy Csillagkapunk, legalább fel tudunk készülni egy esetleges támadásra. Szerinte a CSKP emberei a lehető legjobban végzik a munkájukat, bárki bármit is mondjon. Ezzel ugye az alelnököt „szidta” meg egy kissé. Az Elnök megemlíti, hogy egyszer be is akarta zárni a Parancsnokságot, mire a tábornok úgy felelt, hogy mára már nem bezáratni, sokkal inkább a felügyeletet átvenni akarja. Majd egy visszatekintő következik (6x17 Disclosure – Beismerés), mikor is Kinsey a többi kormánynak azt ajánlotta, hogy az irányítást adják az NID-nek, és így akkor az ő kezébe került volna a program, de (szerencsére) Thor megérkezett és elmondta véleményét miszerint, az irányítás Hammond kezében van jó helyen. Ekkor a kormányok Hammond mellé álltak és Kinsey tervei füstbe mentek. Visszatérve az Elnök és a tábornok még kicsit gondolkodik azon, hogy miért is kell Kinseynek ennyire a Csillagkapu.
Másnap egy nem túl régi ismerős, Richard Woolsey érkezik Kinseyhez. Kinsey reméli, hogy Woolseyban nem hiába bízott meg eddig, amire Woolsey ígérő szavakkal válaszol, az Elnök meg fogja tisztítani a Parancsnokságot, Kinsey felügyelete alatt. Majd már azt látjuk, hogy Francis sétál befele egy megbeszélésre, ahol Woolsey különböző balul sikerült küldetésekkel próbálja meg meggyőzni az Elnököt arról, hogy nem jól vezetik a Parancsnokságot. Beszél többek között függelemsértésekről, valamint magáról a CSK-1 tagjairól, felsorolja, hogy milyen fertőzéseket szereztek, illetve hogy milyen idegen befolyás alá kerültek az elmúlt 7 évben. Ezeket hosszasan sorolja, mikor az Elnök szünetet kér. Miután Woolsey és a tábornok kimegy, Kinsey vitatkozni kezd az Elnökkel, hogy nem szabad, hogy a CSKP emberei mellé álljon és azonnal cselekedni kell, de az Elnök megnyugtatja, hogy nem állt még melléjük, több információra van szüksége még mindig. A szünet után folytatódik az érvelés, Hammond és a CSK-1 ellen.
Este, mikor már a beszélgetésnek vége, Woolsey meglátogatja Kinseyt és kifejti véleményét miszerint szerinte nem ment jól a megbeszélés és az Elnök a CSKP mellé fog állni. Kinsey megnyugtatta, hogy az Elnök végül mellé fog állni, mert „Történhetnek dolgok.” – mondta Kinsey. Woolsey rájött, hogy lehet hogy az alelnök készül valamire az Elnök ellen.
Másnap a tábornok az Elnökhöz megy, hogy tudassa vele, mindennél fontosabb most Hammond és a CSK-1 tapasztalata, ugyanis egy új Goa’uld, Anúbisz tűnt fel, aki várhatóan hamarosan a Föld ellen indul a szuper katonáival. De, mint mondja van egy mód, hogy megmentsék a Földet, arra kéri az Elnököt, hogy engedje, hogy megtalálják az Elveszett Várost. De az Elnök megint csak azt kéri, hogy adjanak neki időt és még több információt.
A következő jelenetben a Pentagonban vagyunk ahol Woolsey találkozik a Francissel, akinek elmondja, hogy szerinte Kinsey merényletet is képes lenne elkövetni az Elnökkel szemben. A tábornok arra kéri, hogy mutasson is bizonyítékot, hisz amiket mond, azok nagyon súlyos vádak.
A CSKP-n találjuk magunkat, mikor Woolsey érkezik Hammondhoz. Woolsey elmondja neki, hogy szerinte Kinsey még mindig kapcsolatban van az illegális NID-vel és bizonyítékot akar rá találni. Hammond nem érti a dolgot. Woolsey elmagyarázza neki, hogy mikor 3 évvel ez előtt nyugdíjba vonult, akkor szerinte megzsarolták a tábornokot, és nem érti, hogyan került újra vissza a hivatalába. Akkor egy újabb visszatekintés következik mikor is Maybourne az akkori szenátor számítógépét vizsgálja át, miközben O’neill fegyvert fog Kinseyre. Maybourne számos összefüggést talál az NID és Kinsey között, mely bizonyítékként szolgálhatna Kinsey ellen. O’neill ekkor egy ajánlatot tesz a szenátornak, hogy vagy visszahelyezteti Hammondot vagy megy a bizonyíték a sajtónak. Visszatérvén, Woolsey kéri, hogy ha van neki bizonyítéka, akkor segítsen neki. Hammond kivesz egy lemezt a fiókjából, melyen a bizonyítékok vannak.
Woolsey elveszi a lemezt, majd kisétál vele. És máris a Fehér Házban vagyunk, ahol az Elnök éppen fogadja Woolseyt, aki miután bejelentette, hogy csatolni szeretne valamit a jelentéséhez, elkezdte mesélni a néhány évvel ez előtt történt eseményt, miszerint árulók kerültek az NID emberei közé és idegen technológiát loptak. Az Elnök ekkor megkérdezi tőle, hogy azért van e itt, mert el akarja neki mondani, hogy az alelnök még mindig kapcsolatban van ezekkel az emberekkel. Woolsey igent mond, majd lerakja a bizonyítékot, a lemezt az Elnök asztalára és kimegy…

Írta: Andrew Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK