Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK7x15 Chimera (Kiméra)

Írta:
Damian Kindler 
Robert C. Cooper 

Rendezte:
William Waring


Epizódismertető


Daniel megálmodja Sarah Gardnerrel való megismerkedését (lásd: 4x13 The Curse / Az átok c. epizód). Ezalatt a hálószobájában az ágya mellett Ozírisz egy emlékelőhívót állítgat kettejük fején, ennyit hát a szép álmokról…
Reggel Sam munka előtt még elbúcsúzik újdonsült kedvesétől, Pete Shanahantől.
A bázison Daniel nagyon álmos, megosztja Sammel az álmát Sarah-ról. Jacknek feltűnik Sam furcsa viselkedése és rákérdez, hogy ki az illető. Az őrnagy elmondja, hogy a bátyja egyik zsaru barátja Denverből. O’Neill örömmel hallja, hogy kollégáját már nem csak a kvarkok kötik le.
Következő éjszaka Daniel megint álmodik Sarah-val.
Pete és Sam jól kijön egymással, ám a férfi furcsállja, hogy párja úgy odavan a munkájáért (a radaros űrmérések), pedig dög unalmas.
Mikor Sarah harmadszorra jelenik meg Daniel álmában, hoz magával egy kőtáblát is, ami elmondása szerint több mint 10 ezer éves. És Daniel érti a nyelvezetét! Sarah nagyon örül, hogy segíthet Daniel munkájában és hozzájárulhat a sikeréhez.
Másnap ezt elmeséli a kantinban Carternek és Teal’cnek. A valóságtól erősen eltér az álom, ugyanis korábban Jackson munkamániája miatt ment tönkre a kapcsolatuk, most pedig Sarah teljesen egyetért vele munkaügyben. A kőtábla pedig, amit Sarah hozott, az Ősök nyelvén íródott. Lehetségesnek tartja, hogy ez a kőtábla a tudatalattiját jelképezi, ahol meglehet az elveszett városhoz vezető út (lásd: 6x22 Full Circle / A kör bezárul c. rész), ezért úgy dönt, hogy az elkövetkezendőkben majd lefordítja (természetesen álmában).
Pete elviszi Samet vacsorázni, aztán táncolni. A randi végén bemennek Sam házába és végül az ágyban kötnek ki…
…reggel Pete elmeséli hogyan lett belőle rendőr, de Sam már nem mondhat semmit a hivatásáról ill. a munkájáról. Ez zavarja a férfit, rögvest elhúzza a csíkot. Amint kiér a kocsijába, első dolga, hogy egy FBI-os cimboráját felhívja. Megkéri, hogy nyomozza le Samantha Carter őrnagyot, a légierő tisztjét.
Daniel jól halad a fordítással, meglepő módon Sarah is a segítségére tud lenni. De ő mégis honnan ismeri az Ős nyelvet? A kantinban megosztja tapasztalatait csapattársaival. Fura, hogy az Oma által törölt emlékek ilyen könnyedén visszatérnek neki. Teal’c közbeszól: a goa’uldnak van emlékelőhívó technológiája. Dr. Jackson ledöbben, most esik le neki, hogy az álmaiban az nem Sarah, hanem Ozírisz, ezért érdeklődik és segít annyit a munkában. Tudni akarja, hol van az elveszett város.
Az FBI nyomozó óvva inti Pete-et Cartertől, a nő vmi titkos kormányprogramban vehet részt. Ez azonban nem zavarja, sőt, amint Sam kilép a házából és elindul, Pete a nyomába ered.
Hammond elé viszik Daniel álmait. Valószínű, hogy Ozírisz (a Thortól lopott) Asgard teleporttal (lásd: 5x22 Revelations / Felismerések c. rész) jön le mindig Danielhez. Azért nem rabolja el, mert Anúbisz agymásolója nem hat a tudatalattira, így pedig Daniel még segít is és akaratlanul a kezébe juttatja az elveszett város titkát (feltéve, ha Jackson birtokában van annak). A terv nem más, mint Ozírisz elfogása és Sarah megmentése. Egy furgonban elhelyeznek egy tarnszporterzavarót, hogy Ozírisz ne tudjon meglógni, aztán kábító lövedékekkel leterítik (mivel a pajzsán csak az hatol át). Daniel azonban meg akarja tudni, hol az elveszett város, de a többiek nem tudják mégis meddig tarthat ez, így bonyolódik az ügy egy kicsit.
Az este Jack, Teal’c és Sam elhelyezkedik a furgonnal, Daniel háza bekamerázva, így tudják a kocsiból figyelni. Hamarosan jön Ozírisz, Sam bekapcsolja a teleport zavaróját. Jack és Teal’c behatol a házba és odabenn várnak, hogy Ozírisz és Daniel végezzen, Sam pedig a kamerákon keresztül figyeli a benti eseményeket. Jelen van egy hívatlan vendég is pete személyében, ő biztos távolból a kocsijából figyeli barátnőjét és társait.
Ez az egész elhúzódik reggelig. Daniel még álmodik: nem tud megbirkózni a kőtáblával, van 7 cím, de azokat sem tudja megfejteni, mert ő nincs birtokában a szükséges információknak…
…erre felébred és a dühös Ozírisszel találja magát szemben. A goa’uld beveti kézi kínzófegyverét. Sam jelez O’Neillnak, aki beront a hálóba és lő, de Ozi gyorsabb és a falhoz vágja Jacket. Eztán Ozi meglépne, de nem mükszik a transzport, szívás! Elindul ki az utcára, Teal’c nem akaszkodik össze vele, előbb ellenőrzi, hogy Daniel jól van-e. Sam is akcióba lendül, s ekkor megjelenik a Pete, Ozi pedig tüzet nyit rájuk a kézifegyverével. Pete majd elalél ettől, azon már nem is nagyon csodálkozik, amikor Sam zattell viszonozza a tüzet, hiába, ott van a pajzs. Pete lő a pisztolyával, de kénytelen belátni ő is, hogy nem használ. Ozi kilövi a furgont. Az ifjú pár időben ugrik el a robbanás elől. Végül Jack egy kábító lövedékkel leteríti az ellent. Pete megsérült, Sam megígéri neki, hogy amint helyrejön, mindent elmesél.
A Parancsnokság gyengélkedőjén Daniel végre megölelheti egykori szerelmét, aki visszanyerte életét.
Pete egy külön kis szobát kapott itt. Sam jön hozzá látogatóba egy kis meglepivel, majd nekilát egy hosszú történetnek…
Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK