Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x14 Smoke And Mirrors (Hatalmi harc)

Írta:
Katharyn Powers 
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető


Kinsey szenátor épp a limuzinja felé tart, közben vki egy mesterlövészpuskát szerel össze, majd a fegyverrel lelövi a szenátort.
Ekkor egy épületből Jack lép elő, a fegyvert tartalmazó táskával a kezében.
A Parancsnokságra, megérkezik Kinsey halálának híre. Jack ekkor toppan be, most ért vissza a szabadságáról. De már jön is a tábornok, hogy közölje vele, letartóztatják Kinsey meggyilkolásának vádjával. Az ezredes hiába mentegetőzik, nem tehet semmit.
Davis őrnagy a Pentagonból érkezett, összekötőként van jelen. Bemutatja a Jack ellen felhozott bizonyítékokat: egy biztonsági kamera felvételét és a gyilkos fegyvert, amit egy szemtanú elmondása alapján egy tóban találtak meg. Hammond megbízza a CSK-1-et, hogy derítse fel az ügyet. Teal’c meglátogatja Jacket, de O’Neill csak azt erősítheti meg, amit eddig is mondott, horgászni volt távol az emberektől, így sajna nincs alibije. A Parancsnokságon Teal’c felveti, hátha idegen technológiát használtak, hisz a bázis egykori elfoglalásakor az idegenek holokivetítőkkel álcázták magukat a bázis személyzetének (lásd: 3x14 Foothold / Invázió c. epizód). Jonas furcsállja, hogy ő erről nem is tudott, ezért Sam felvilágosítja, hogy minden erről szóló adatot töröltek, az idegenektől megszerzett 12 álcázót pedig az 51-es körzetbe vitték. Sam elmegy az 51-es körzetbe, ahol megleli a 12 álcázó hamisítványát. Jonas és Teal’c utánanéz, kik férhettek hozzá az álcázókhoz. Sam felvilágosítja a többieket a projectről: kezdetben 8 tudós dolgozott az álcázókon, amúgy mindegyik kütyü 12 személy külsőjét képes lemásolni, köztük O’Neillét. A tudósok elkészítették a saját álcázójukat, de az csak 3-4 percig tudott működni, ezt követően 5üket átvezényelték az X-303-as fejlesztéséhez, a maradék 3 tudós közt van 1, aki autóbalesetet szenvedett, teste összeégett, így a fogai alapján azonosították (ami hamisítható), viszont nem találtak benne gyógyszerezésre utaló jeleket, ami furcsa, mert a hapi epilepsziás volt. Szóval a férfi új személyazonossággal tovább élhet. Sam Washingtonba megy segítségért. Fraiser doki a gyógyszerei alapján le tudja nyomozni az epilepsziásokat, ezután nem és életkor alapján már erősen le lehet szűkíteni a kört.
Sam nem mást keres fel, mint az NID egyik vezetőjét, Barret ügynököt. Társalgásuk nem vezet eredményre. Utána azonban találkoznak a parkban, mert az irodát lehallgatják. Barret kiböki, hogy az NID-t belülről bomlasztják, Kinseyt megzsarolta, hogy segítsen neki felderíteni kik is ezek, ezért ölték meg. Elviszi Cartert egy fegyverkereskedőhöz, ugyanis Kinseyt nem közönséges fegyverrel ölték meg. A kereskedő megismeri Jack képét. Sam rákérdez, hogy érdeklődött-e másik puska iránt is, erre a férfi megmutatja azt, amit Sam meg is vesz. Talál rajta egy újlenyomat töredéket, amiből ki lehetne indulni, de nincs benne a nyilvántartásban, ezért odaadja Barretnek, hogy megnézze az NID aktákat is.
Jonas és Teal’c az elveszett tudóst keresik, megállnak egy háznál, egy férfi nyit nekik ajtót, nem hasonlít a tudósra, ezért mennének is, de Jonas emlékszik rá a parancsnokságról. Gyorsan visszafutnak, de az ajtó már zárva, hátra mennek, a férfi menekülőben van, de szerencsére elkapják és leveszik róla az álcázót, ő az eltűnt tudós.
A Parancsnokságon Teal’c vallatja a tudóst, elég sok sikerrel jár, ahhoz képest, hogy nem is kell megszólalnia.
Barret megtalálta az ujjlenyomat gazdáját, elmennek megkeresni őt is. Amikor a házához érnek, nem nyit ajtót, benn pedig egy bomba az utolsókat járja, persze ép bőrrel megússzák a robbanást.
Jonas felajánlja a tudósnak, hogy egy másik bolygóra elviszik, ahol biztonságban lehet. Így már hajlandó elmondani, hogy az egész mögött egy Bizottság nevű szervezet áll, melynek tagjai üzletemberek, a szakadár NID-sek is nekik dolgoznak. Sokat fektettek az NID-be, ezért pedig profitot várnak.
Sam és Barret kitálal egymásnak. Carter elmeséli az inváziós sztorit és azt, miért is nem O’Neill az elkövető, Barret meg azt mondja el, hogy Kinsey nem halt meg, csak kómában fekszik és az összekötő épp készül meglátogatni, aki nem más, mint Davis, akinek a mintája szintén benne van az álcázókban.
A kórházban a merénylő már megérkezett és felvette Davis alakját. Gond nélkül bejut a szenátorhoz. Épp lelőné, amikor megszólal a tűzriadó, és az ápoltat elviszik, persze az ál Davis utána, hiába, elkapják.
A merénylő ügynök a Bizottság előtt beszámol Kinsey SIKERES meggyilkolásáról. A Bizottság szemében további probléma Hammond, ő lenne a következő félreállítandó személy. Ekkor az ügynök elkezd villódzni, az álcázó lemerült és Carter előbukkan (földi fejlesztésű álcázót használt, ami 6 percig bírta), átadja Hammond üdvözletét, majd mosolyogva végignézi, ahogy a kommandósok behatolnak.
Kinsey öltözik, ép és egészséges, Jack érkezik hozzá. Együtt mennek ki az újságírók elé, ahol a szenátor elmondja, hogy az ezredes gyanúba keveredése egy összeesküvés leleplezéséhez kellett. Kezet fog O’Neill-lal és mosolyog, de az ezredes nem mosolyog…
Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK