Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x05 Nightwalkers (Az éjszaka fiai)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Peter DeLuise


Sam telefonja reggel kettőkor csörög. Egy férfi, akit nyilvánvalóan üldöz valaki, az autójából hívja. A férfi Sam segítségét kéri, és Adrian Conradra hivatkozik, arra a férfira, aki kb 10 hónappal korábban egy szimbióta segítségével akarta meggyógyítani magát (ld. 5. évad, Desperate Measures). Mielőtt megtudnánk, mi is a hívás tárgya, a férfi kocsiját lesodorja valaki az útról, megszakad a vonal.
A következő nap az SG-1 (mínusz Jack, aki még a Tok'ránál van, ld. Frozen) és Jonas megbeszélik az esetet. Jonasról menetközben kiderül, hogy kiolvasta szinte az összes könyvet és folyóiratot a bázis könyvtárában, kívülről fújja az SGC jelentéseit, de inkább úgy tesz, mintha nem jutna eszébe valami, nehogy a többiek furcsának tartsák. A megbeszélés után Hammond úgy dönt, SG-1-et Stevestonba küldi, hogy derítsék ki mi történt a titkozatos telefonálóval, Dr Flemminggel.

A városba érve nem találnak semmi utalást arra, hogy min is dolgozott Dr Flemming, és bár a rendőrség valamelyest segítőkész, nem lelnek semmi nyomra, míg el nem mennek Flemming házába, ahová épp érkezik a postás egy csomaggal, amit Felmming adott fel magának eltűnte előtt. A csomagban egy injekcióstű van, Sam és Jonas arra következtet, hogy Flemming bizonyára egy szimbiótát tanulmányozott, hiszen valamelyes összefüggés látszik a jelenlegi ügy és a 10 hónappal korábban történtek között. Miután Jonas elfogyasztja kellőképpen egészségtelen ebédjét, kifaggatják a férfit, aki követte őket. Tőle megtudják, hogy Felmming az éjszaka mászkáló emberektől tartott. Jonasnak ekkor jut eszébe egy jelentéktelen részlet, amire korábban nem figyelt fel, a bezártnak vélt hajógyár előtt nyomokat látott. Amikor SG-1 ellátogat a hajógyárba, amelyről mindenki azt állította, hogy leégett, azt jó állapotban találják, benne egy épülőfélben lévő földönkívüli hajóval.

Sam elvisz néhány diszket a hajógyárból, hogy kiderítse, mi is épül ott, Jonas és Teal'c őrt áll a hajó mellett, hogy megtudják, ki építi és miért. Mire Sam feltöri a diszket védő kódot, és kideríti, hogy az Goa'uld eredetű, két társát meglepte az NID két ügynöke. Az NID magának akarja tudni az idegen technológiát. Igen ám, de az egyik NID-ügynök maga is a titokzatos idegenekkel van...

Sam időközben látja, hogy őt is el akarják fogni. Két választása van: a pisztoly vagy az injekcióstű. Samet legközelebb a Teal'c-et és Jonast őriztebe vevő idegenekkel látjuk. Valamivel korábban nyakán keresztül beletettek egy Goa'uld lárvát - a szeme a jól ismert sárga fénnyel villant fel.
A fogvatartóktól megtudjuk, hogy a Goa'uld be akar férkőzni az NID-be, és az SGC-be is. Amikor Jonas kérdezősködni kezd, Sam arcon üti, és kioktatja, de később lebeszéli társait arról, hogy lárvákat tegyenek a két férfiba, mivel az egyik jaffa, a másik pedig földönkívüli.
Ezután a szimbiótákkal fertőzött ügynökök az NID-ba indulnak, Sam utánuk ered, felajánlja, hogy ő maga viszi be a szimbiótákat az SGC-be, majd szépen elkábítja a kellőképpen hiszékeny férfiakat egy zattal: "Mégsem vagytok olyan okosak, mint azt gondoltátok" - mondja. 8o)
A megbeszélésen megtudjuk, hogy a Flemming által készített szérum, amely az injekcióstűben volt, immunissá teszi az embereket ezek ellen a szimbióták ellen: amikor Sambe ültettek egyet, az pár perccel a beültetés után meghalt, teste lebomlott. A városlakókat is beoltották, minden jó, ha jó a vége.

Sam végül ebédre invitálja Jonast, ahol megbeszélhetik, miért is viselkedett úgy, ahogy, amikor elméletileg még a szimbióta hatása alatt állt, de gyakorlatilag nem...

Remek Amanda-epizód. Muldert és Scullyt játszik ebben a legkevésbé sem átlagos SG-1 részben. A csapatot mindennapi ruhákban látjuk, Amanda napszemüvegben, fekete bőrnaciban. Ühüm. Lenyűgöző, ahogy Sam logikai érzékét használva oldja meg a helyzetet. Minden furasága ellenére Jonas kezd oszlopos tagja lenni a csapatnak, nem egyszer olyasmit vesz észre, amit a többiek nem.

Írta: Mesh
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK