Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK5x12 Wormhole X-Treme! (Wormhole X-Treme!)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

Az űrben egy idegen hajót láthatunk.
Carter egy kivetítőn mutat egy műhold felvételt, amin egy nagy fényes folt van. Úgy véli, hogy űrhajó, mivel a sebességét és irányát is változtatja, ja és a Föld felé tart. A hajó által kibocsátott energia megegyezik azzal a mentőkabinnal, amit egy évvel ezelőtt találtak (lásd: 4x11 Point Of No Return / Ahová nincs visszatérés c. epizód). Tehát előkerült Martinék hajója, ugyanis korábban nem mondták, hogy elpusztult a hajó, csak elhagyták azt egy mentőkabinnal. Beszélniük kell Martinnal, hogy meg tudják mi is történik.
4 terepszínű egyenruhába bújt ember ’bohóckodik’ egy filmstúdióban. Folyik a Wormhole X-Treme c. sorozat forgatása, Martin Lloyd is részt vesz a munkálatokban.
A CSK-1 Hammonddal együtt nézi a sorozatot. A csapat mind a 4 tagja magára ismer a szereplők közt, persze az egész történet nagyon el van torzítva a valósághoz képest. A sorozat nem veszélyezteti a csillagkapu program nyilvánosságra kerülését, sőt jól is jön, ha esetleg kiszivárogna vmi, nyugodtan ráfoghatják a Wormhole X-Treme-re. Ezért nem is kell leállítani a forgatásokat. Hammond elmondása szerint Martin adta az ötletet és ő a kreatív tanácsadó is, és Jack lesz az új katonai szakértő.
Az ezredes megérkezik a helyszínre és találkozik Martinnal, a gond az, hogy nem ismeri fel. Jack átkutatja lakókocsiját, gyógyszereket nem, vitaminokat viszont talál, mindegyikből vesz mintát és tájékoztatja a többieket.
Sam és Daniel elmegy Martin házához körülnézni. Egy jól felszerelt furgonban folytatják a megfigyelést. A házból vmi jeleket ad le, bemérik a frekvenciát és a képernyőn megjelenik a benn található kamerák által sugárzott kép, szóval Tanner és társai még mindig figyelik Martint.
Dr. Fraiser meghozza a tábornoknak a vitaminok vizsgálati eredményeit: mindegyik tartalmazza a szert, amit korábban Tanner adott Martinnak, hogy felejtsen. A kérdés már csak az, miért akarják, hogy Martin ne emlékezzen.
Tannerrel közli egyik társa, hogy gond van, váratlan ismerős bukkant fel és egy fényképet nyom a kezébe. A kép Jack és Martin beszélgetését örökítette meg.
Zajlanak a forgatások, Jack elbeszélget az őt alakító színésszel. Teal’c is itt van, ő készíti az ételeket, amolyan büfés féleség.
Mivel Carterék nem jutottak sokra, Jack elküldi nekik a stáb dolgozóinak listáját. Sam és Daniel felismeri az egyiket.
Megtudhatjuk, hiába kreatív tanácsadó és az alapötlet adója, Martinnal nem nagyon törődnek a fejesek, inkább a saját elképzeléseiket viszik bele a sorozatba.
Daniel és Sam követi Tanner emberét. Miután bemegy a lakásába, utána mennek, de az nincsen sehol, szőrén-szálán eltűnt. A telefont lenyomozzák és kiderül, az eltűnése előtt még telefonált egy raktárhelyiségbe.
Hammond utasítja Jacket, hogy beszéljen Martinnal, mivel a hajó hamarosan a Föld légkörébe ér. Jack le is ül vele és elmondja, hogy létezik a Csillagkapu, amivel tényleg más bolygókra utazgatnak és maga Martin is egy idegen. Martin persze nem veszi komolyan, azt hiszi egy epizód ötletével áll elő. Közben Martint telefon hívják, el kell mennie.
Carter és Daniel pár katonával behatol a raktárba, ahol találkoznak pár öltönyös fegyveressel. A bemutatkozás után fény derül rá, hogy ők az NID ügynökei. Szóval Saméket félrevezették…
Martin megérkezett a stúdióba, ahova hívták, csakhogy az üres. Jack persze követte, hamarosan összefutnak Tannerrel és cimboráival. Mivel ők vannak túlerőben, foglyul ejtik Martin és Jacket.
Samet és Danielt az NID-sek ejtették foglyul, meg akarják kaparintani az idegen hajót. Egy ügynök hátra marad vigyázni a rájuk.
Tanner bead egy injekciót Martinnak, ami segíti emlékezni, majd magukra hagyják a 2 foglyot. Teal’c lép be, ő is követte Jacket a stúdióba, kikötözi Jacket és Martint, aki eleinte halandzsázik majd Jack pofonjától magához tér emlékeivel egyetemben. Elmondja, hogy ő maga szedte a vitaminokat, mert amit a bolygóján látott nagyon feldúlta és a légierő által biztosított munka sem tetszett neki. Aztán Martin (mikor már nem emlékezett), leírta ötleteit (emlékeit), majd felkereste a stúdió, azt azonban nem tudja, hogy is találtak rá. Az űrhajó távirányítója Martinnál van és ez kell Tannernek, ezért segített neki emlékezni.
Sam felhívja Jacket és figyelmezteti az NID ügynökökre. Daniel közben megkötözi az őrzésükkel megbízott ügynököt.
A zárójelenet forgatása megkezdődik, egy szerkezetet (a távirányítót) csatolnak a sorozatbeli ’Sam’ övére.
Martinék nem találják a távirányítót, ami bekerült a kellékek közé, az egyik kellékestől megtudják, hogy a zárójelenethez kellett, el is sietnek, majd a kellékes telefonon értesíti Tanneréket.
A hajó megérkezik épp a felvétel helyszínére, Martin gyorsan ráállítja a kamerát. Jack megszerzi a távirányítót, majd Martinnal odébb állnak. Ekkor jön vissza Tanner, aki felfedi, arra használta Jacket, hogy Martin megszerezze neki a szerkezetet és így ő azt elvehesse. Csakhogy jön Teal’c így Tannerék kénytelenek letenni a fegyvert. Az NID csapat is közeledik, Tanner kéri az ezredest, engedje el őket, már nincs semmi dolguk ezen a bolygón. Jack végül eleget tesz a kérésnek. Az űrhajó elmegy, Martin örül a jó befejezésnek és a leendő Emmy-díjnak a legjobb trükkért.
Végül bekukkanthatunk a Wormhole X-Treme sorozat kulisszái mögé. (nem sok újat látunk)
Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK