Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK3x12 Jolinar's Memories (Jolinar emlékei)

Írta:
Sonny Wareham 
Daniel Stashower 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

A Parancsnokságra Martouf vezetésével Tok’ra küldöttség érkezik. Rossz híreket hoznak: Jacob Carter / Selmak a goa’uld Sokar (lásd: 2x17 Serpent's Song / Kockázatos játékok c. rész) fogságába esett. A Netun raboskodik, ami a pokol, de szó szerint, mivel Sokar a bolygót azzá alakította át, hisz ő maga az ördögöt képviseli a földi hitvilágban. A Neturól még senki nem szökött meg, kivéve Jolinart, aki azonban soha nem árulta el, hogyan szökött meg, ezért van szükség Samre. Egy memória eszközzel fel tudják vele idéztetni Jolinar emlékeit és talán megmenthetik Jacobot. Hammond jóváhagyja, hogy a CSK-1 szabadítani menjen.
Először a Vorashra (a Tok’ra bolygó) mennek, onnan egy teltac-kal a Netura. O’Neill kissé bosszankodik, mert Martouf a küldetésről nem mond el egyszerre mindent, pl.: Teal’cnek maradnia kell a hajón, mert csak 4 mentőkabin van, ja igen és mentőkabinnal mennek a bolygóra, mert nincs rajta kapu, és fegyvert sem vihetnek a bolygóra, mert az tilos és le is buknának vele. Útközben Martouf Samre rakja a memória készüléket, de az első emlék nem Jolinaré, hanem Samantháé, méghozzá az, amikor értesült anyja haláláról. Kis koncentráció után már Jolinar emlékei jönnek. Ekkor válik Sam számára nyilvánvalóvá, hogy Jolinar Martouf párja volt. A netui emlékekből a kínzások mellett egy kopasz férfi képe ugrik be és az, hogy Jolinar lesmárolja és a többi… így már érthető, miért nem árulta el szökésének titkát. Bár ezt Martouf is sejtette. Nagyon valószínű, hogy ez a férfi volt Jolinar szökésének a kulcsa.
A Netuhoz érve beszállnak a kabinokba, majd irány a bolygó!
Odalent nem túl derűs a hangulat, nehéz lélegezni, nagy a sötétség, csak úgy izzik a levegő meg úgy általában minden. A csapat bemegy a barlangokba, hamar rálelnek a központra, ahol a foglyok laknak. Samnek eszébe jut a kopasz férfi neve, Bynar. De nem Bynar, hanem Nao’nak, az ő első harcosa üdvözli a csapatot. Van nála botfegyver, ami ugye tiltott dolog, de Sam emlékei alapján elmondja, hogy ezenkívül csak egy goa’uld kézifegyver van még a bolygón, ennyit engedélyezett Sokar. Nao’nak nem vmi barátságos, De jön Bynar, a Netu ura, ő sem barátságos, sőt a verembe viteti őket, miután Sam Jolinar gazdatesteként mutatkozik be.
Ez a verem a helyi börtön. Itt találnak rá Jacobra. Egyáltalán nincs jól, ha nem kerül el innen, meg fog halni. Elmondja az infót, amit kikémkedett: Sokar flottája tízszer akkora, mint ahogy azt gondolták és hamarosan több rendszerurat is meg akar támadni, hogy megszerezze az egyeduralmat.
Bynar gyűrűtranszporton Sokar palotájába megy (ezt Teal’c látja az űrben), hogy megköszönje Jolinart. A nagyúr azonban nem tud semmit az új foglyokról, ne ő küldte őket. Egy másik hajóval kellett érkezniük, ezért kiküld néhány halálsiklót, hogy keressék meg és szedjék le. A foglyok kihallgatását és megölését meg Bynarra bízza.
A Netun Bynar maga elé hozatja Cartert őrnagyot. Nagyon dühös Jolinarra, amiért az elárulta, fél szemével fizetett ezért Sokarnak. Beszélgetésük közben Samnek beugranak Jolinar emlékei: Bynar szobájában van egy kapcsoló, ami a középen levő gyűrűket indítja be. Így már minden világos, Jolinar elcsábította Bynart, hogy megszökhessen. Sajnálkozva értesül róla, hogy Jolinar már halott, de beéri Sam megölésével is. Szándékának Nao’nak vet véget, aki hirtelen betoppan és leszedi a Netu urát. Samet visszaviszik a dutyiba.
A többiek már nagyon aggódtak. Örömmel hallják, hogy vannak gyűrűk a bolygón, de üröm az örömben, hogy azok Sokar palotájába vezetnek. Annak idején Jolinarnak sikerült onnan elkötnie egy teltacot. Viszont a teltacon is van gyűrű, tehát ha Teal’c jó helyen áll, akkor elkaphatja az anyagáramot és mindenki meg van mentve. Jacob szerint a Nao’nak lázadást tervez, ezért ölte meg főnökét. Ez pedig jól jöhet a szökésben. Szólnak Teal’cnek minderről, aki megígéri, hogy ott lesz a megfelelő időben, ám már neki is van némi gondja. A Sokar által kiküldött halálsiklók üldözik, még szerencse, hogy csak ketten vannak.
Az őrök jönnek a veremhez, sikerül elintézni őket. Egyenes az út Bynar szobájáig. A kapcsolót aktiváló kulcs nincs meg, így Martoufnak időbe telik bekapcsolni a gyűrűket és Teal’c sem válaszol. Az ajtón pedig már dörömbölnek, nem sokáig, mert sikeresen betörik. Nao’nak a kézifegyverrel leteríti a menekülőket, majd leveszi maszkját, ő Apophis…

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK