Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK3x07 Deadman Switch (A fejvadász)

Írta:
Robert C. Cooper 

Rendezte:
Martin Wood


Kapcsolódó cikkek: Goa'uldok a mitológiában

Epizódismertető

Az SG-1 éppen egy buja növényzetű planétán kereste a Földről küldött felderítő repülőszondát. Megtalálták és még többet is mint amit kerestek. Váratlanul egy áthatolhatatlan energiafalakból álló csapdába sétáltak.

Az őket fogságba ejtő férfi előjött a fák mögül és Aris Bochként mutatkozott be. Fejvadászként szolgálta a Goa'uldokat. Habár humanoidnak nézett ki, a technológiailag fejlett népe nem a Földről származott. Aris úgy tűnt, hogy élvezte ezt a munkát. Előzékeny volt a foglyaival és viccelődött velük, de ha a küldetéséről volt szó, akkor komoly lett.

Aris a csapatot a saját hajójára, egy álcázott Goa'uld szállítóhajó fedélzetére vitte, miután a kódszó elmondásával újra láthatóvá tette egy közeli tisztáson. Cartert és Teal'cet bezárta, míg Jacket és Danielt magával vitte, hogy lássa őket akció közben. El akart velük fogatni a Goa'uld Keltart, aki a bolygón rejtőzött és Sokar magas vérdíjat ígért neki érte. Aris annak a barlangnak a közelébe vitte őket, ahol Keltart sejtette és hagyta hogy Danielék bírkózannak meg a védelmi berendezésekkel.

Ehhez Aris átnyújtott Jacknek egy zat-fegyvert, aki habozás nélkül ráfogta és lelőtte. Jack és Daniel, úgy hitte Aris eszméletlenül esett össze. Miután elmentek a fejvadász felkelt és követte őket vissza a hajóhoz.

Jack és Daniel kétségbeesve próbálták a hajó önmegsemmisítő berendezését hatástalanítani, amire képtelenek voltak a fejvadász segítsége nélkül. Teal'c és Carter továbbra is fogoly maradt. Az utolsó másodpercekben Aris visszaérkezett és leállította a számlálót. Egy kicsit meg akarta leckéztetni őket ezzel a műsorral, hogy ezek után már tényleg segítsenek neki. Megmutatta, hogy a páncélja őt védi a zat lövésektől és poénból párszor magára is lőtt. A történtek után már csak Sam maradt a túsza, mert Teal'cot is elküldte Daniellel és Jackkel együtt Keltart levadászni.

Carter eközben megtudott Aris népéről a fogsága alatt. A férfi elmondta, hogy a faja természetes immunistással rendelkezik a Goa'uld szimbiontákkal szemben. Éppen ezért a Goa'uldok kiírották a népe nagyrészét és szolgaságba taszították a maradékot. Ő és a többi társa léte egy kémiai anyagtól, a rosnahtól függ, amit csak az elvégzett munkáért kapnak meg. Aris célja a fajvadászkodással, hogy elegendő pénzt gyüjtsön össze és kiválthassa a rabszolgasorban lévő fia szabadságát.

Közben az SG-1 könnyedén hatástalaníotta a Goa'uld barlangját védő eszközöket és sikerül Keltart kiűzniük. Ám a fejvadász ismét felretájékoztatta őket. Keltar ugyanis valójában egy Tok'Ra, akit Korrának hívnak. Jackék mérlegelték, hogy nem nem fordulhatnak az egyik szövetségesük ellen még a fejvadász kedvéért.

Aris azonban sjetette, hogy ezt fogját tenni, mert Cartert használva csalinak, először Jacket, majd Teal'cékat is elfogta. A fejvadász meg volt róla győzödve, hogy a Goa'uldok mind egyformák. Az SG1 megpróbálta meggyőzni ennek ellenkezőjéről, hogy a Goa'uld ellen harcoló mozgalom tagjai becsületesek. Aris beleegyezett, hogy Korrát elengedi, de valakit adni kell Sokarnak. Teal'c önként felajánlkozott, mivel ő az SG-1 tagjai közül a legértékesebb a Goa'uld számára.

Mivel nem volt más lehetőség, ezért elbúcsúztak a Jaffától és megfogadták, hogy megkeresik. O'Neill, Carter, Jackson és Korra a csillagkapu felé indult, miközben a szállítóhajó feszállt a világűrbe, hogy találkozzon Sokar egyik ott várakozó hajójával. Arist meghatja, ahogyan látja Teal'cet, hogy Korráért feláldozná magát. A fejvadász ezért aktiválta az önmegsemmisítő mechanizmust, de előtte mentőkapszulák segítségével elhagyták a hajót. Sokar valószínüleg rá fog jönni, hogy átejtették. Aris adott Samnek egy adag roshnahot abban a reményben, hogy a Föld tudósai talán majd tudnak segíteni a népén.

Írta: Platschu
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK