Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Amonet / Sha're
(Vaitiare Bandera)




 Képek

 Szimbióta neve:

Amonet

 Faj:

Abydosiak
Chulaki hárem
Goa'uld

 Bolygó:

Abydos

 Epizódok, melyekben szerepelt:

1x01 Children Of The Gods (Istenek gyermekei) (Első felbukkanás)
2x09 Secrets (Szigorúan titkos)
3x10 Forever In A Day (Egy örökké tartó nap)

 Sorozatbeli szerepe:

Kasuf leánya és Daniel Jackson felesége volt, amíg a Goa’uld Amonet gazdateste nem lett. Apófisztól született egy Harsesis gyermeke, Shifu.

1x01 Children Of The Gods (Istenek gyermekei) című részben Daniel és Sha're boldogságának vége szakadt, mikor Apófisz elrabolta és a Goa’uld Amonet gazdateste lett. Teal’c árulása után Apófisszal és Skaaraval elhagyták Chulakot.

1x09 Thor's Hammer (Thor pörölye) című epizódban Daniel megemlítette kedvese nevét, amikor Kendra elmesélte, hogy őt hajdanán hogyan készítették fel arra, hogy ellenállhasson a Goa’uld erejének. Kendra biztosította arról, hogyha elhozzák a Cimmériára Sha’ret, akkor segíteni fog megszabadulni a parazitától. Ez az esély viszont elúszott, amikor Teal’c megmentése miatt kénytelenek voltak az Asgard parazitaölő-kaput, Thor pörölyét kívülről szétlőniük Mjollnir csarnokában.

2x09 Secrets (Szigorúan titkos) című részben Amonet felengedte Sha’ret és elszunnyadt. Sha’ret visszaküldték Abydosra, hogy szülje meg Apófisz gyermekét. Daniel megtalálta és segített elrejteni a gyermeket Apófisz és Hórusz elől. Amonet felébredésével azonban kénytelen volt hagyni, hogy szerelme visszatérjen Apófiszhoz.

2x17 Serpent's Song (Kockázatos játékok) című részben csak említés szintjén szerepelt miután Daniel lement a fogoly Apófiszhoz, hogy Szokarról kérdezze. Apófisz a közös tulajdonukról beszélt, akit őszintén szeretett a maga módján. Daniel követelte, hogy árulja el Sha’re hollétét, de Apófisz a gyermeke elrablása miatt márcsak azért sem mondta el neki. Valóban szerethette Amonetet, mert Apófisz a hosszú agóniája során is többször szólítgatta kétségbeesetten a királynőjét.

3x10 Forever In A Day (Egy örökké tartó nap) című epizódban Amonet a Goa'uld kézifegyverével Daniel életét veszélyeztette, aki az általa elfogott abydosiak felszabadítására jött. Teal’c kénytelen volt a botfegyverével lelőni. Sha’re azonban halála előtt búcsút mondott a férjének és arra kérte, hogy bocsásson meg Teal’cnek és hogy találja meg gyermekét.

3x13 The Devil You Know (Az elkárhozott ördög) című részben Daniel gúnyosan megemlítette Apófisznak a Netun, hogy Amonet halott. Apófisznak ezt már megüzente Szokar, de egészen idáig nem hitte el. Amonet neve akkor is felmerült, amikor Apófisz meg akarta tudni Szokar vérének segítségével, hogy vajon a közös gyermeküket melyik bolygón rejtette el a nő, ám Daniel ezt nem árulta el neki.

3x14 Foothold (Invázió) című részben egy viharos világról hazatérve a CSK-1 megemlítette, hogy Sha're halálakor említett Kheb bolygóra utaló feljegyzéseket talált, aminek segítségével megtalálhatják a Harsesis gyermeket.

3x20 Maternal Instinct (Anyai ösztön) című részben megemlítették, hogy Amonet elrejtethette a szolgái segítségével Kheb bolygón a Harsesis gyermeket, mert tudta, hogy az tiltott világ a Goa’uld számára és így Apófisz nem fogja ott keresni.

5x15 Summit (A csúcstalálkozó) című epizódban nem szerepelt, viszont a fényképe látható volt a...

Bővebben...

 Mitológiai szerep:

A szellő és a levegő megtestesítője Hermopolisz megalapítási történetében. Általában kígyószerűen ábrázolják. A férfi megfelelője Amon (Amun), akinek egyben a felesége is. Hangalakilag hasonlít hozzá Amentet, aki viszont az egyiptomi mitológiában Nyugatnak, a holtak országának istennője. Nőalakban ábrázolták, fején az "amentet" ("nyugat") hieroglif jeggyel. A holtak országában a halottak védelmezőjeként nyújtotta kezét az odaérkezőknek. Az Újbirodalom időszakában Amentet alakja összeolvadt Hathor istennő alakjával, akit ugyancsak "csodálatos Nyugat uralkodónőjének" neveztek.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK