Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dreylock nagykövet / első miniszter
(Gillian Barber)
 Képek

 Faj:

Kelownaiak

 Bolygó:

Kelowna

 Epizódok, melyekben szerepelt:

6x07 Shadow Play (Árnyjáték) (Első felbukkanás)
7x02 Homecoming (Hazatérés)
7x14 Fallout (Végveszély)

 Sorozatbeli szerepe:

6x07 Shadow Play (Árnyjáték) című epizódban Hale parancsnokkal és Kieran professzorral érkezett a Földre, hogy tárgyalásokat kezdjen. A kelownaiak jelentős mennyiségű naquadriát ajánlottak fel haditechnológiáért cserébe, amire azért lett volna szükségük, hogy a tiraniaiak és az andariaiak ellen megvédjék magukat. Amennyiben a Föld nem lenne hajlandó ezen technológiákat megadni, a naquadria-bomba bevetésére kényszerülnének. Jelen volt Kelownán is a CSK-1-gyel zajló tágyalásokon, valamint ő is tudomást szerzett arról, hogy a tiraniai csapatok felvonultak Kelowna határánál.

7x02 Homecoming (Hazatérés) című epizód elején felvette a kapcsolatot a Földdel, hogy segítséget kérjen, mivel Kelownát megtámadta Anúbisz. Hale parancsnokkal együtt fogadta egy titkos földalatti bázisban Cartert és O'Neillt. Elmesélte, hogy megkezdődött a háború az andariakkal és tiraniaiakkal, akik számos légicsapást mértek Kelownára. Hale parancsnokkal együtt végül azt is elmondták, hogy bevetették a naquadria bombát, mely után sikerült az andariakkal és tiraniaiakkal megegyezést kötni. A csillagkapu létét viszont nem árulták még el nekik. Carter és O'Neill felajánlották a kelownaiaknak a segítségüket, ha a bolygó többi nagyhatalma is részt vesz a hadműveletben. Hale parancsnok és Dreylock nagykövet levitték az andariak és tiraniaiak békeköveteit a titkos bázisba. Dreylock nagykövet is nyugtalalnul hallgatta Teal'c ajánlatát, miszerint Anúbisztól való megmenekülséük érdekében egy másik Goa'uldban kellene megbízniuk. Carter rájött, hogy Anúbisz miért nem távozott még el, ugyanis a kelownaiak birtokában volt egy kristály, melyre el voltak mentve a korábban Kelownán uralkodó Goa'uld naquadriával folytatott kisérleteinek adatai. Dreylock nagykövet felajánlotta, hogy elmegy Carterrel a raktárba, ahol ezt a kristályt tárolták. Itt kisebb keresés után meg is találták a kristályt, ám egy jaffa csoport meglepte őket. Jonas és Daniel meglepetésszerű megjelenése a gyűrkkel viszont kimentette Dreylock nagykövetet és Carteréket a helyzetből. A csillagkapuhoz visszatérve tanúja volt Hale parancsnok árulásának, majd annak, ahogy Her'ak végzett Hale-lel. Miután a CSK-1 Baal támadását kihasználva legyőzte Anúbisz jaffáit, a Földre ment. Itt elmondta, hogy az andarik és tiraniaiak csak akkor hajlandóak a közös irányításról tárgyalni, ha Jonas lenne a kelownaiak képviselője. Miután Jonas búcsút vett a Csillagkapu Parancsnokságtól és a CSK-1-től, Jonasszal együtt visszatért Kelownára.

7x14 Fallout (Végveszély) című epizódban a Földre érkezett Vin Eremallal és Lucia Tarthusszal, az andariak és tiraniaiak követeivel, ahol meghallgatta a CSKP javaslatait a közelgő megsemmisítő robbanás elkerülésével kapcsolatosan. Állandóan vitába torkollot az összes beszélgetés, amire még rátett az is, hogy Dreylock első miniszter a fúrógépet nem hozta nyílvánosságra az andariaknak és tiraniaiaknak, pedig minden naquadriával kapcsolatos fejlesztésnél köteles lett volna erre. Dreylock első miniszter vo...

Bővebben...

 További karakterek:

Helybeli lakos (Gillian Barber)


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK