Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Jonas Quinn
(Corin Nemec)




 Képek

Galéria: Stargate SG-1 - 5. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 6. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 7. évad

 Faj:

Kelownaiak

 Bolygó:

Kelowna

 Epizódok, melyekben szerepelt:

5x21 Meridian (Meridián) (Első felbukkanás)
6x01 Redemption I. (Megváltás I.)
6x02 Redemption II. (Megváltás II.)
6x03 Descent (Zuhanás)
6x04 Frozen (Jégbe fagyva)
6x05 Nightwalkers (Az éjszaka fiai)
6x06 Abyss (A mélység)
6x07 Shadow Play (Árnyjáték)
6x08 The Other Guys (A többi fickó)
6x09 Allegiance (Szövetség)
6x10 Cure (A gyógyszer)
6x11 Prometheus (Prométheusz)
6x12 Unnatural Selection (Természetellenes kiválasztódás)
6x13 Sight Unseen (Láthatatlan invázió)
6x14 Smoke And Mirrors (Hatalmi harc)
6x15 Paradise Lost (Elveszett Paradicsom)
6x16 Metamorphosis (Metamorfózis)
6x17 Disclosure (Beismerés)
6x18 Forsaken (Számkivetve)
6x19 The Changeling (Az átváltozás)
6x20 Memento (Mementó)
6x21 Prophecy (A prófécia)
6x22 Full Circle (A kör bezárul)

További epizódok...

 Sorozatbeli szerepe:

5x21 Meridian (Meridián) című epizódban a CSK-1 Kelownára utazott, ahol egy naquadria alapú tömegpusztító fegyver kidolgozásán dolgozott a helyi tudomány, hogy a bolygón uralkodó hidegháborúszerű állapotban nehogy alulmaradjanak ellenfeleikkel szemben. A CSK-1-t Jonas Quinn vezette körbe Kelownán. Daniel megpróbálta meggyőzni a kelownaiakat arról, hogy ez nem a megfelelő megoldás, sőt múltjukban kutatva arra is rátalált, hogy tízezer évvel ezelőtt valószínűleg egy hasonló, naquadria alapú bomba felrobbantása okozta az akkori civilizáció pusztulását. Jonas elmondása szerint a helyi tudósok egy tízezer évvel ezelőtti aszteroida-becsapódással magyarázták az eseményt. A kelownaiak nem hallgattak Danielre, mivel nem volt jobb ötletük az ellenfeleik ellen való védekezésre. Daniel, Tomis és Jonas tanúi voltak annak a naquadriával végzett kísérletnek, mely során elvesztették a tudósok az irányítást. Hatalmas mennyiségű sugárzás keletkezett és óriási robbanás fenyegetett. Daniel viszont átugrott a védőablakon és két kezével kivette a naquadriamagot, ezzel elhárítva a kelownaiak megsemmisülését. Akciója során halálos mennyiségű sugárzásnak volt kitéve, ami miatt teste szépen lassan elbomlani kezdett. A kelownaiak szabotázsnak minősítették Daniel tettét és ráfogták a saját tudósaik sugárhalálát is. Minderről Jonas mesélt a Csillagkapu Parancsnokságon, miután elhagyta Kelownát bizonyos mennyiségű naquadriával. Jonas több értelmet látott a földi tervekben, mely többek közt védőpajzsok kifejlesztésére szerette volna használni a ritka anyagot.

6x01 Redemption I. (Megváltás I.) című epizódban Daniel szobájában klasszikus zenét hallgatott, miközben könyveket olvasott, szőlőt evett és a tvben az időjárásadót nézte. Carter átadta neki Hammond üzenetét, miszerint szeretné, ha ő is a CSK-1-gyel Nevadába menne. Itt megtekintette az X302-t. A bázisra visszaérve Cartertől elkérte a terveket. Közben elmondta Samnek, hogy fizikailag jó erőben van, tanulmányozta és megtanulta Daniel összes munkáját, sokkal gyorsabban képes dolgokat megtanulni, s mindezért tag szeretne lenni, részt szeretne venni más bolygók látogatásain. A bázison nem akar élete végéig maradni, Kelownára nem térhet ugyebár vissza, viszont segíteni kíván nekik, ezt pedig csk így tehetné meg. Teal'ckel bokszolt, miközben megígértette vele, hogyha egyszer el tudná találni, akkor beszéljen O'Neillal érdekében. Teal'c meg is említette uzsonnája közben O'Neillnak Jonast a CSK-1 potenciális negyedik tagjaként. Jonas megállította Hammondot, hogy megossza vele a véleményét az X302-ről még mielőtt O'Neill és Carter felszállna vele. Szerinte ugyanis a naquadria instabilitása miatt az X302 nem lesz képes stabil hipertérablakot nyitni, amivel végül igaza is lett. Itt megismerkedett Dr. McKayjel, akinek hasonló álláspontja volt ezzel kapcsolatosan.

6x02 Redemption II. (Megváltás II.) című epizódban a csillagkaput szemlélte és azon gondolkozott, hogy hogyan hozták le ide a hegy gyomrába. Ezzel ötletett adot...


Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK