Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Chekov, orosz ezredes
(Garry Chalk)




 Képek

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Kapcsolódó jármű:

Korolev

 Epizódok, melyekben szerepelt:

5x08 The Tomb (A sír) (Első felbukkanás)
5x14 48 Hours (48 óra)
6x01 Redemption I. (Megváltás I.)
6x02 Redemption II. (Megváltás II.)
6x17 Disclosure (Beismerés)
8x14 Full Alert (Teljes készültség)
9x11 The Fourth Horseman II. (A negyedik lovas II.)
9x19 Crusade (Keresztes háború)
9x20 Camelot (Camelot)

 Sorozatbeli szerepe:

5x08 The Tomb (A sír) című epizód végén tűnt fel, amikor kritizálta az amerikai CSK csapat tevékenységét a P2X-338 bolygón.

5x14 48 Hours (48 óra) című epizódban Paul Davis őrnagy és Dr. Daniel Jackson Moszkvába ment, ahol az oroszokkal tárgyaltak az épp Földön kívül lévő CSK csapatok visszatéréséről, valamint egy újabb CSK csapat átküldéséről és a tárcsázó megvételéről illetve kölcsönbe vételéről. Chekov tábonrok az oroszok nevében eleinte az összes eddigi csillagkapun keresztül megszerzett technológia megosztását, küldetési beszánolókat és egy állandó orosz csapat Csillagkapu Parancsnokságon való állomásozását követelte. Kiderült róla, hogy Zukhov ezredes, aki a P2X-338 bolygón vesztette életét az egyik küldetésen (ld. 5x08 The Tomb (A sír) ), régi jóbarátja volt. Végül abban egyeztek meg, hogy kölcsönadják az amerikaiaknak a tácsázójukat, cserébe viszont többek közt egy naqahdah-reaktor programot indítanak Oroszországban az Air Force tudósainak (pl. Dr. McKay) segítségével.

6x01 Redemption I. (Megváltás I.) című epizódban a Csillagkapu Parancsnokságon az oroszok küldöttjeként egy orosz tagot próbált a CSK-1-be beszervezni. Felháborodott azon, hogy az X302-ről nem tájékoztatták. Problémázott azon is, hogy mi értelme van a Goa'uld-Asgard Egyezménynek, ha az asgardokkal ilyen esetben képtelenek vagyunk kapcsolatba lépni.

6x02 Redemption II. (Megváltás II.) című epizódban mivel az orosz kormány nem volt hajlandó egy saját csillagkapu program költségeit és rizikóját vállalni, az orosz kaput hajlandó volt USA-nak bérbe adni. Cserébe anyagi támogatást és az X302, X303 terveit kérte, valamint azt, hogy a CSK-1 egyik tagja orosz legyen. Hammond és Jack végül kikerülte ezt, így egy orosz CSK-1 tag helyett egy önálló orosz csapat kezdett el üzemelni a Csillagkapu Parancsnokságon.

6x17 Disclosure (Beismerés) című epizódban az USA a Pentagonba hívta meg a Föld vezető államainak képviselőit, ahol Davis őrnagy beavatta őket az elmúlt hat év titkos eseményeibe és küldetéseibe, amivel felfedte a csillagkapu program titkát is. A konzultációt Kinsey szenátor arra akarta kihasználni, hogy bemocskolja Hammond tábornok tevékenységét és az N.I.D. kezébe tegye a csillagkapu programot. A külföldi képviselők Kinsey ajánlatát támogatták. Chekov a találkozó szünetében a kínaiak képviselőjét próbálta meggyőzni arról, hogy érdemes az USA-val együttműködni, hisz az USA pénze folyik bele, ők pedig majd később megkaphatják a kutatások eredményeit, s ha elég pénz áll rendelkezésükre akár saját hajójukat is megépíthetik. Kinsey szenátor elképzelése végül nem vált valóra, mert Thor személyesen érkezett a tanácskozásra és sikeresen meggyőzte a képviselőket, hogy minden úgy jó, ahogy éppen van.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK