Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Travell
(Marie Stillin)




 Képek

 Faj:

Tollanok

 Bolygó:

Tollana

 Epizódok, melyekben szerepelt:

3x15 Pretense (Színlelés) (Első felbukkanás)
3x18 Shades Of Grey (Sötét ügyek)
5x09 Between Two Fires (Két tűz között)

 Sorozatbeli szerepe:

3x15 Pretense (Színlelés) című epizódban Travell vezette a Tollan-triádot, mely során arról hoztak döntést, hogy Klorel vagy Skaara legyen az egyedüli úr az abydosi testén. A Tollanok épp ezért mindkét oldalhoz arkónokat hívtak meg: Klorel érdekeit Zipacna, Skaara érdekeit Daniel és Jack képviselte, a harmadik arkón, aki a döntést hozta pedig Lya volt, a pártatlan Nox. A tárgyalás során a CSK-1 figyelmeztette Travellt, hogy Zipacna valószínűleg csak kihasználja az alkalmat arra, hogy a Tollan ionágyúkat megjelölje és egy későbbi támadás során megsemmisítse, mielőtt az ágyúk a hajóját szétlőnék. Travell vakon hitt a Tollanok tökéletes technológiájában, ami majdnem népének vesztét is okozta. Mikor viszont egy Goa'uld hajó Tollana közelébe ért, megkérdezte Zipacnától, hogy ez mit jelent, amire azt válaszolta, hogy érte jöttek. A Goa'uld Hatak végül szétlőtte az összes látható ionágyút, majd megkezdte halálsiklóival Tollana megtámadását. Egy ionágyút viszont Teal'c Lya segítségével elrejtett, mellyel sikeresen megsemmisítette a Goa'uld Hatakot. Travell megköszönte Teal'c és Lya tettét, amellyel megmentették Tollanát. Jack ugyan megpróbált kikunyerálni Travelltől cserébe valami technológiát, de Travell a törvényeikre hivatkozva ezt elutasította.

3x18 Shades Of Grey (Sötét ügyek) című epizódban a CSK-1 technológiákról tárgyalt a Tollanokkal. A Tollanok természetesen törvényeik miatt nem voltak hajlandók technológiát megosztani velünk, ezért Jack hamar távozott is a CSK-1-gyel. A csillagkapuhoz vezető úton egy Tollan fegyverhatástalaíntó berendezést viszont Jack ellopott. Miután a lopás kiderült, Travell a Földre érkezett, hogy bejelentse, hogy a Föld és a Tollanok között minden diplomáciai kapcsolat ezennel megszűnt. Az epizód végén kiderült, hogy a Tollanok tudtak Jack titkos műveletéről, és ennek sikere miatt kijelentette Travell, hogy a bizalom újra helyreállt. Ezután Travell és csinos kísérete Hammond tábornokkal elvonult.

5x09 Between Two Fires (Két tűz között) című epizódban az Omoc temetésére érkező CSK-1-t meghívta egy technológiákról szóló beszélgetésre. Jack és Daniel meglehetősen könnyedén 1, majd 38 ionágyú szállítására kapott ígéretet Travelltől, aki cserébe mindössze tríniumot kért. Narim és a CSK-1 kutatásai közben viszont kiderült, hogy a trínium egy minden anyagon áthatoló bomba készítéséhez szükséges. Az is kiderült, hogy Travell, és vele együtt az egész kúria egyezményt kötött a Goa'uld Tanithtal és urával. Két hónappal az eset előtt ugyanis feltűnt egy Goa'uld hajó Tollana közelében, aminek a pajzsain a tollan ionágyúk nem tudtak áthatolni. Tollana megsemmisítésének elkerülése érdekében a kúria azt a döntést hozta, hogy a Goa'uldnak fegyvereket gyártanak. Tanith az első szállítmány átvétele előtt Travellt arra szólította fel, hogy a fegyver demonstrációjaként küldjön át egyet a Földre. Nem sokkal később Narim egy ionágyúval meglőtte az egyik tollan épületet, ami után Travell az őrökkel együtt kiment.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK