Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Gerak
(Louis Gossett Jr.)




 Faj:

Jaffa

 Bolygó:

Dakara

 Epizódok, melyekben szerepelt:

9x03 Origin (Származás) (Első felbukkanás)
9x06 Beach Head (Területfoglalók)
9x07 Ex Deus Machina (Ex Deus Machina)
9x10 The Fourth Horseman I. (A negyedik lovas I.)

 Sorozatbeli szerepe:

9x02 Avalon II. (Avalon II.) című epizódban Rak'nor megemlítette, hogy Gerak a Szabad Jaffa Nemzet vezetője lett.

9x03 Origin (Származás) című epizódban Landry tábornok kérését követően a Földre látogatott kíséretével. Gerak eredetileg a Goa'uld Monthu Első Testőre volt, de istene legyőzése után nagyobb politikai karrierbe kezdett. Tisztázatlan körülmények között magával ragadta a hatalmat és egyre nagyobb szabad Jaffa seregeket irányított. Keményvonalas konzervatív vezetőknek tartják, aki roppant hataloméhes. Teal'ckel alapvetően nézeteik miatt lettek ellenfelek, mivel ő a demokratikusan megválasztott képviselők helyett a feudális tanácsban hitt. Ráadásul korábban is volt pár vitatható döntése, ami egyértelművé tette Landry számára, hogy jobb óvatosnak lenni vele. Éppen a hatalmi szempontból átrendeződő galaxisról beszélgettek, amikor Mitchell hazatért egy Hírnök társaságában. Danielék információi alapján hamarosan ellenfél lett a Hírnökből és Gerak megdöbbenve figyelte, ahogy távozása megakadályozásakor egyszerűen felgyújtotta önmagát.

9x06 Beach Head (Területfoglalók) című epizódban a ha'tak hajóival a Kallana bolygóhoz sietett, ahol tüzet nyitottak a már akkor is tekintélyes méretű energiamezőre. Felháborodva vette tudomásul, hogy a Prométheusz nem segít ebben és végül fenyegetéssel sikerült megnyerni őket. A bolygón elsütött Mark IX-s atomba nem hatotta meg igazán, mivel az erőtér tovább növekedett. Később ugyan már abbahagyatták vele a tüzelést, de akkor már késő volt és a Kallanát teljesen körbevette az Ori erőtér. A csillagkapun át megérkeztek a szuperkapu első elemei, amelyek a flottája egy részét is megsemmisítették. Végül Gerak tehetetlenül elhagyta Kallana naprendszerét.

9x07 Ex Deus Machina (Ex Deus Machina) című epizódban Gerak megkínoztatott Yat'yirral a Dakarán titokban egy Földről elrabolt embert, akiről kiderült, hogy a Trusthoz tartozott és Goa'uld lett belőle. Ezek után csapatokat küldött a Földre, hogy fogják el Baalt. Mindez szimbolikus jelentőségű volt abban a tekintetben, hogy a még ingadozó Jaffák az újítónak számító Teal'cet vagy az ő konzervatívabb politikáját kövessék-e. Az akció végül sikeres volt, bár ezzel veszélybe sodorta a Földet. Gerak Baalt színpadias módon saját maga ölte meg a dakarai tanácsteremben és ezzel végleg maga mellé állította a kétkedőket.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK